50 kilós nő esetében hány kilós babát engednek megszülni max? Lehet tiltakozni, ha nem akarok négy kilós gyereket természetes úton szülni, vagy ilyenkor mélyre kell nyitni a buxát?
Első, ez nem igaz.
155/50 voltam a terhesség kezdetekor, 58 kg-mal mentem szülni. A 3200 g-os baba nem fért ki relatív téraránytalanság miatt.
Tehát ő hiába volt statisztikai középérték a mértét tekintve, én a statisztikai középérték alatt voltam. Vákuummal szedték ki, mert elakadt a szülőcsatornában.
Ha a természetre bízzuk, ő ott fullad meg, én meg elvérzek.
A relatív téraránytalanság ott helyben derül ki, mivel szülés közben a medence és a baba feje alakul egymáshoz. Ezt neked előre senki meg nem mondta, hogy mennyire tudsz széttágulni és a baba hogyan alkalmazkodik hozzá.
(Nem mellékesen át lehet beszélni egy hozzáértővel azt is, milyen testhelyzetekben próbálkoztál, és milyen beavatkozások történtek előtte, hogy nem volt időtök alkalmazkodni egymáshoz. Ez is okozhatja, nem csak a méret.)
#2 vagyok. Bár több gyereket nem tervezünk, az orvosom mondta, hogy ezek után, ha ismét terhes lennék, programozott császár lesz.
Kérdező: helyzete/orvosa válogatja. Alacsony nő is képes lehet 5 kg-os babát megszülni és magasabb nőnél is adódhat komplikáció. A valószínűség persze apróbb termetnél nagyobb, de nem egyértelmű.
Nálam bejött, de van olyan ismerősöm, aki nálam is alacsonyabb és közel 5 kg-os babát gond nélkül megszült.
" az orvosom mondta, hogy ezek után, ha ismét terhes lennék, programozott császár lesz"
Naná, mindenre ezt mondják.
"milyen testhelyzetekben próbálkoztál, és milyen beavatkozások történtek előtte,"
Gyakorlatilag a fejenálláson kívül mindenfélében. Hanyatt csak akkor fektettek, amikor sokadik próbálkozásra se lett eredménye a kitolásnak. Beavatkozás is akkor történt, oxitocin és vákuum formájában. Előtte semmi, két bekukkantásos vizsgálaton kívül, amikor a méhszájat nézték a vajúdás elején.
Nem hinném, hogy ennyire spirituális módon kellene vizsgálagatni, hogy "alkalmazkodunk-e egymáshoz". Néha a természet is hibázik, nálam is ez történt. Régebben mentünk volna a levesbe, hiszen akkor nem véletlenül volt nagyobb a szülés közbeni anyai halálozás.
Szerencsére a 21. században már van szakértelem és eszköz ahhoz, hogy korrigálják az ilyen hibákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!