Mikor kell felkérni a választott orvost, hogy nála szeretnénk szülni? Pénzt a felkéréskor illik adni, vagy csak szülés után?
Hanyadik hétben kell / lehet / szokás megbeszélni az orvossal, hogy őt szeretnénk szülészorvosnak?
Tudom, hogy sokan ellenzik a hálapénzt és nem hívei, de attól kérdezném, aki adott, hogy akkor adott-e, amikor felkérte az orvost, vagy a végén?
Itt is vannak "tarifák", hogy melyik orvosnál "mennyibe kerül" a szülés?
Más területen tudom, hogy van, de első terhesség, és nemrég költöztünk, így nem vagyunk túl tájékozottak.
Esetleg hozzávetőleges összeget tudtok mondani, hogy mennyit adtatok, mennyit hallottatok?
Köszönöm előre is!
Én elég hamar rákérdeztem a dokinál, mert minél előbb tudni akartam, hogy vállalja-e vagy nem lesz-e szabin stb...
Pénzt csak szülés után, varratszedéskor kapott.
Előre nem adok pénzt, hiszen nem tudhatom, hogy biztosan megtesz majd mindent vagy sem (még akkor sem ha nagyon "cukimuki" doki).
én 12. héten váltottam orvost, akkor már így kérdeztem meg az új orvosomat, hogy szüléssel vállal-e.
általában fix tarifák vannak, a vizsgálati díjukat szokták egy nullával megdobni.
előre mit fizetnél? azért adsz, mert ott volt, előre nem tudhatod, hogy ott lesz-e!
enyém 6 hetesen kontrollon kérte a pénzt, ezt már középidő fele el is mondta
Köszi!
Előre azért adnám, hogy kedves legyen, mert olyan is van, hogy valaki utólag aztán nem ad, pedig elvárta volna a doki, szóval elővigyázatosságból gondoltam, hogy egy részét előre, hogy tudja, hogy számítunk rá, és úgy álljon hozzá...
Manapság már nem igazán "hálapénz" van, hanem afféle "ösztönző pénz"...
De szóval akkor vagy mondani fogja az árat, vagy vizsgálati díj + 0?
Nálam azt mondta, hogy nem mond árat, tehát annyit adok amennyit szeretnék. Tehát természetesen elfogadta a pénzt, de legalább nem kötötte ki mennyi.
Én úgy gondolom, hogy legyen elég ösztönző, hogy hozzá jártam 9 hónapig, és ott hagytam el jó adag pénzt. Szóval szülésért nem fizetnék ösztönzőleg sem előre. Ez még nem garancia amúgy arra, hogy ott lesz (nem arra gondolok, hogy gonosz és nem jön el, hanem egyszerűen ő is ember, bármi megeshet vele is...)
Szerintem csak utána illik fizetni. Mi van ha kifizeted előre, de nem tud odamenni, mert előtted félórával kezdődött a szülés egy ikerterhes paciensénél? Nyilván nem hagyja félbe, nem fog odaérni a tiedre. Meg ő is ember, elkaphat bármit, vagy történhet vele bármi, ami miatt nem tud ugrani.
Sokan a varratszedésnél adják csak, vagy másnap ha jön az orvos ellenőrizni, nem is foglalkoznak borítékokkal frissen szülve, ott vagy majdnem meztelenül, nincs nálad épp kéznél, hogy a kezébe nyomd miután elvágta a köldökzsinórt:)
Meg azért is jobb később adni, mert ha nagyon nem voltál vele megelégedve, mert pl. végig bunkó volt és nem is csinált semmit, a szülésznőre hagyott mindent, akkor csökkentheted az összeget a borítékban és inkább a szülésznőnek adhatod a javát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!