Pajzsmirigy gondok? Terhesség?
Múlthéten voltam vérvételen, a pajzsmirigy értékem magasabb a megengedettnél. Időpontot csak április elejére kaptam. Viszont most kiderült hogy állapotos vagyok:-)
Ez alatt a pár hét alatt lehet baja a babámnak?
Igen!!!!
Barátnöm 4x vetélt el (egyszer közben született egy egészséges babája) mire kiderült hogy pajzsmirigy gondjai vannak. Szerintem mielöbb konzultálj a nödokiddal.
Én is azonnal mennék dokihoz!!! Sajnos a pm-hormonok a baba idegrendszerének kialakulásához kellenek, nélkülük nem tud fejlődni, magának pedig csak a 16. héttől tudja termelni. Addig az anyától veszi el. Ha a TSH a magas, az nem jó, mert nem működik eléggé a pajzsmirigyed.
Nekem 5,6-os TSH-nál derült ki a baj, rá 1 hétre pedig az, hogy babát várok. Hiába kezdtem el szedni a gyógyszert, a fogantatáskor szinte minden eldől, így azt a babát elveszítettük, csak 8 hetes koráig fejlődött. :(
Aztán helyreálltak az értékeim 3 hónap után, persze a gyógyszert szednem kell, amíg élek, de jó értékkel már nekimertünk rugaszkodni a következő babának, és ő jól is van, már 30 hete itt növöget a pocakban...
Mindenképp doki! Mihamarabb!!
30 hetes kismama, aki 2 éve pajzsmirigybeteg
Ma derült ki hogy terhes vagyok, vagyis a teszt +.
Akkor csütörtökön megyek dokihoz, remélem még nem lesz késő.
Most a parajt nyomatom, mert azt mondják az jó.
De megyek dokihoz mindenképp!!!!
A parajnak nem sok köze van a pm-hormonokhoz. Abban folsav van sok, de napi 10 tényérral kéne megenned, hogy érjen valamit, tehát érdemems folsavat szedni, napi 1-2 mg-ot... Az a nyitott gerinc, stb ellen jó az első 12 hétben.
De a pajzsmirigy más tészta, drukkolok, hogy ne legyen késő az a csütörtök...
3. válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!