Ha pajzsmirigy alulműködésem van, teherbe eshetek? Vállalhatok egyáltalán így babát? A terhesség alatt jár ez valamilyen veszéllyel?
Nemrég derült ki ez a dolog, gyógyszert még nem kaptam rá, de lehet, hogy fogok...
Előre is köszönöm a válaszokat!
Sajnos nem tudom még pontosan az eredményt, mert az orvosommal csak telefonban beszéltem, most szabadságon van, 2 hétmúlva megyek hozzá. De a telben annyit mondott, hogy alulműködés, és hogy "kicsit rendetlenkedik". Remélem, nincs nagy gond! Viszont híztam 4 hónap alatt 10 kg-ot! Lehet, hogy a pajzsmirigy-dolog miatt? A ciklusaim sosem voltak rendszeresek, és a fogigátló abbahagyása óta meg pláne nem azok, ennek 7 hónapja már, -így kerültem a dokihoz és így került sor vérvételre!
Köszi a választ!
Nekem a 10. héten vették észre az alulműködést, és aztán a 16. héten tudtam elkezdeni a gyógyszert, aztán emelni kellett az adagot, kb a 24. hétre állt be, eddig semmi probléma nincs a terhességemmel, meg a 12. hét után a baba pajzsmirigye termeli magának a hormont..
Nálam egyenlőre minden rendebn, úgyhogy ne izgulj:)
31. hetes kisfias:)
Szia utolsó!
Csak jó értékkel vállalj babát! nekem akkor a TSH-m 5,4 volt, az már nagyon magas! Szedtem a gyógyszert, de nem eleget, és 2009 decemberében terhes lettem, de rossz értéknél nem fejlődött a baba, elvetéltem, megműtöttek. Rá fél évre, szuper TSH-val, 150 mikrogramm gyógyszerrel naponta a 25 mikrogr helyett ismét teherbeestem, és most van egy 15 hónapos kisfiam, és a 16 hetes vagyok a kistestvérrel. A TSH mindig legyen 0,1-1 között. Én magamnak állítom be a gyógyszeradagot, terhesség alatt 200 mikrogrammra emeltem, 5 hetente megyek emiatt leborba, és mindig jó a TSH-m. Én így vagyok nyugodt.
A pajzsmirigy hormonjait a magzat a 16. hétig nem tudja magának termelni, így addig különösen kockázatos rossz TSH-val "közlekedni".
Sok sikert! Ne habozd elkezdeni a gyógyszert, mert megéri! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!