Pajzsmirigy alulműködés - terhesség probléma. TSH jelenleg jó, de Anti tpo nagyon magas. Árthat a babának? Többi lent.
Nekem soha nem működött alul a pajzsmirigyem, de az anti TPO mindig mérhetetlenül magas! Endokrinológusok azt mondják, hogy ilyenkor nem kell vele foglalkozni és nincs gond, csak ha a TSH is rossz mellette.
Üdv: 23 hetes km
Nos, én 13,6-os tsh-val estem teherbe, első próbálkozásra. Kicsit bonyolult a történet, de a lényeg, hogy az endokrinológus teljesen kiidegelt, hogy nem lesz egészséges gyerekem, el kellene vetetni vagy úgyis elmegy magától. Nagyon utánanéztem a dolgoknak, és azt olvastam és a háziorvosom is azt mondta, hogy a magas TPO nem árt a babának, nem lehet levinni az értékét. a T3 és T4 értékek a fontosak, meg persze a tsh, de az csak indikálja, hogy valami rosszul működik. Azért írom le ezt, mert nekem is sokat segített, ha mások konkrét eseteit olvashattam. Bocsi ha hosszú. Tehát nekem a T4-T3 oke volt, tsh rohadt magas, anti-TPO szintén nagyon magas. A pozitívum, hogy 20 hetesek vagyunk, eddig minden rendben és soha sehol másutt nem mondták, hogy bármi baj lehet ilyen értékekből, csak az a rendkívül kedves endokrinológus.
Tehát nyugi anti-TPO magas szintjével úgy tudom, hogy nem lehet semmit csinálni és nem is árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!