18hetes vagyok nem tudom mit csináljak?
Csak azt ne használd heti 1-nél többször, és akkor is csak nagyon rövid időre, mert még nem bizonyított, hogy van-e valamilyen káros hatása (a gyártó és az orvosok sem ajánlják ennél többször használni). A babák egy része különben nagyon utálja, sok helyen olvastam, hogy eszeveszetten rugdosnak ilyenkor, és mérhetően felgyorsul tőle a szívverésük. Ha te aggódsz, az persze nem jó, ezért ritkán meg lehet persze hallgatni vele, de majd a 26-28. héttől sokkal könnyebb megtalálni a szívhangot, addig meg lehet, hogy csak tovább rontana a helyzeten, ha nem találod... Én ezek miatt nem vettem végül. Meg azért, mert a szívhang az csak egy dolog, attól még a mozgását figyelni kell, mert hiába van szívhang, ha már több, mint 12 órája nem érezted mozogni, akkoris be kell menni. Persze nem 18 hetesen:) Van, aki ilyenkor még nem is érzi egyáltalán mozogni, első babánál 18-21. hét között teljesen normális, ha valaki, akkor érzi először.
30. hét körültől lehet számolgatni naponta 2-3x akkor, amikor általában aktív a baba, hogy 1 órán belül megvan-e a 10 mozgás. Azt érdemes figyelni, majd ha többet érzed mozogni, hogy a mozgás jellege mennyire változott, illetve ez a 12 órás dolog van, amit írtam fentebb. Minden esetben igaz az, hogy jobb bemenni a kórházba, ha nagyon aggódsz, és megnézetni, hogy minden OK-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!