Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A 18hetes ultrahangon az...

A 18hetes ultrahangon az orvos ezt találta a babánál:szív mindkét pitvarában echodenz, pulzáló képlet látható. Mit jelent?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 15. 18:50
 1/7 anonim ***** válasza:

szerintem jót jelent

mindig nézik, hogy mennyi idősen miknek kell meglennie, és meg van.

2015. ápr. 15. 19:14
 2/7 A kérdező kommentje:

köszike,aranyos vagy.de mégis küldenek pestre uh-ra.már annyi mindent olvasgattam de normális vá

laszt nem találtam.örültem a válaszodnak.

2015. ápr. 15. 19:51
 3/7 anonim ***** válasza:
Szia. Pontos választ nem tudok, de echodens az általában azt jelenti, hogy más a sűrűsége az adott szövetnek mint kellene. Hova küldtek Pesten, Kardiológiai Intézetbe?
2015. ápr. 16. 09:36
 4/7 A kérdező kommentje:
szia.igen a kardiológiára.ha más a sűrűsége az jelenthet rosszat a babánál,vagy szerinted mit?
2015. ápr. 18. 09:42
 5/7 anonim ***** válasza:

Az echogen annyit jelent, hogy visszaveri az UH-ot (mint pl. a baba csontjai, ezért azokat fehéren látják, míg a folyadék elnyeli, így az fekete, tehát nem echogen)

Echodens: Minden ami erősen visszaveri az UH-ot. (pl. ahogy írtam a csontok alapból, ott az a normális). A szívnek is megvan a maga echogenitása. Vagyis bizonyos módon veri vissza az UH-ot. Ennél erősebbnek, fehérebbnek látták az UH-on, ami a szövet besűrűsödését jelenti. Általában akkor sűrűsödik be egy izom, ha több erőt kell kifejtenie, jobban dolgozik, állandó feszültség alatt van, vagy ha gyulladásban van.

Ennél többet nem tudok sajna, mert azt csak a speciális baba szív UH-os tuja megmondani, hogy ez nálatok mitől lehet. Gyakorlatilag bármi lehet egy gyulladástól a fejlődési rendellenességig. Lehet, hogy "kinövi", lehet, hogy meg kell műteni. Ijesztgetni nem szeretnélek, persze azt sem mondom, hogy minden rendben van, hiszen nem tudhatom. Azért annyit még, hogy nagyon-nagyon komoly baj esetén vsz. a szív -vagy egy része- nagyobbnak látszott volna. Tehát inkább nyugi, mint állandó éjjeli forgolódás, idegeskedés, amivel önmagadnak sem teszel jót.

2015. ápr. 18. 10:14
 6/7 A kérdező kommentje:
minden estre,sokat segitettél és megnyugtattál egy kicsit.köszönöm.bizom benne hogy nem lesz komolyabb,majd az uh-on kiderül már nagyon várom.
2015. ápr. 18. 16:50
 7/7 A kérdező kommentje:
sziasztok.örülnék neki ha még kaphatnék a kérdésemre válaszokat,ki mit tud,hallott,vagy gondol róla.köszönöm
2015. ápr. 20. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!