Miért mondják mindig fiatalabbnak a babám minden UH-n?
8 hetesen hüvelyi UH-n 1-2 nappal fiatalabbnak állapították meg a babát méretei alapján, mint ahogy menstruáció alapján számoltam, de persze ez teljesen normális, hiszen nem biztos h pont akkor fogant ami a standard. Ezután már az orvos által megállapított terhességi kor alapján számoltam a heteket/napokat, amit a baba méretei alapján állapított meg.
Majd 12 hetes hasi UH-n pontosan betöltött 12 hetesen voltam, de ott megint változott és azt mondták, hogy 11+5 napos. Oké, gondoltam akkor már ez a tuti, akkor mostantól így számolom.
Most 19+2 naposan voltam a következő genetikai UH-n, erre azt mondja/írja a papírra, hogy 18+6 napos.
Komolyan minden UH-n változtathatják a baba korát és felülírhatják? Olyan nincs, hogy egy baba lassabban fejlődik? Attól még nem lesz fiatalabb. Nem értem ezt.
1-es vagyok, ha meg csak pár napról van szó, főleg nincs jelentősene.
A pontos kort pedig nem igazán lehet de nem is kell napra pontosan belőni. A szülés várható ideje így is úgy pontatlan. A valódi kora pedig valószínűleg az első két UH valamelyike ha már ennyire számít. :) de egyébként a CRL "pontos" terhességi kor meghatározására, a fejméret stb. már csak arra való, hogy megfelelően fejlődik-e. Kort napra pontosan már nem lehet meghatározni vele. Főleg, hogy hetente nő pár milit csak. Egyébként a saját orvosom 22 hetesen 22 hetesnek mért, 24 hetesen nem éreztem a babám és az ügyeletre mentem, ott is 22 hetesnek mértek. Majd 26 hetesen az orvosom 28 hetesnek. Innentől minden UH-n 1-2 héttel nagyobbnak mérte a babámat, én azt hittem nagyobb is lesz. Hát.. átlagos baba lett 3,5 kilóval és 51 centivel. Szóval ennyire nincs annak jelentősége, hogy ilyenkor mennyit mérnek.
2 nap az bakfitty :)
Mondjuk nálam is voltak pár napos eltérések (talán 5), amit én számolok peteérés alapján, az meg fiatalabb terhességi kor, mint amit a méretek az utóbbi időben adnak. Egyszer sem korrigálták a szülés várható időpontját.
A babák nem egyforma ütemben fejlődnek. És ugye nem is mindenkinek középidőben fogan a babája, van hogy sokkal előbb, vagy sokkal később.
Most nézem, hogy középidős ovuval, 28 napos ciklussal lett meg a kiírási dátumom, aztán 20. napon volt az ovuláció, és átlag 33 napos ciklusaim voltak. Tehát kb. egy héttel fiatalabb a babám, mint a számítások alapján, a méreteiben viszont hozza az utolsó mensi szerint számított terhességi kort.
Majd a végén, ha indítani akarnak terminusközelben, akkor fogok reklamálni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!