Miért mondják a legtöbben azt, hogy azok a kismamák, akik a terhesség elejétől otthon akarnak lenni táppénzen, lusták és táppénzcsalók?
ki mondd ilyet? szerintem durva általánosítás a "legtöbben".
Az én környezetemben a kutya nem kérdezte hogy dolgozom e terhességem alatt, vagy otthon vagyok e, senkit nem érdekelt...és az én ismerőseimről sem érdekel, hogy dolgoznak e mellette vagy nem. Én személy szerint utálok otthon ülni, az utolsó 4 hetet töltöttem otthon, azt is minden nap a kertben, nem vagyok egy tv előtt fekvő típus. De nem kell hogy mindenki ilyen legyen...egyébként sem arról híres a magyar, hogy meg tud élni a táppénzből, nyilván senki sem jókedvében marad otthon.
Itt a legtöbbször azt lehet olvasni, hogy "jaj, veszélyes anyagok között dolgozom vagy nehéz fizikai munkát végzek, ahogy pozitív a teszt, táppénzre megyek", és teljesen hiába magyarázza nekik bárki is, hogy ebben az esetben más munkakört kell kérni. Ekkor sértődve jönnek a baba érdekei dumával. Ilyen esetben valóban lustának és/vagy táppénzcsalónak nevezném őket, hiszen egyébként munkaképesek. Egészségügyi probléma felmerülésekor természetesen senkitől nem sajnálom a táppénzt.
Én sem nyugdíjas állásban dolgoztam a terhességem alatt, mégis marha felszabadult voltam és nehezen tudtak felidegesíteni, mert láttam a végét és a saját egészségünkre koncentráltam a főnököm zsebének tömése helyett. Persze a munkámat attól még becsülettel elvégeztem, de szívbaj nélkül sétáltam ki a munkaidő lejártát követően, ahelyett, hogy estig túlóráztam volna.
Ha valaki ok nélkül megy táppénzre, az csalás. Függetlenül attól, hogy terhes-e.
Persze, hogy a babája a legfontosabb. A munkáltatónak meg az, hogy a munka el legyen végezve. Így inkább vesz fel férfit és azt a nőt, aki a pozitív teszt napján kiíratja magát táppénzre vissza sem veszi gyes után.
3-mal teljes mértékben egyet értek.
A terhesség nem betegség, és ha semmi nem indokolja, nem kell otthon ücsörögni.
És igenis csalás, ha valaki valamit jogtalanul vesz igénybe. Ha nem akar dolgozni, vegyen ki fizetés nélküli szabit!
Én élveztem minden pillanatát a terhességemnek, 37. hétig dolgoztam sörözőben. Egyáltalán nem stresszeltem, sőt, jobban éreztem ott magam, mintha otthon ücsörögtem volna a 4 fal között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!