Kismamák! Ki hány hetesen közölte a munkahelyén, hogy terhes? Aki 7-8 hetesen, az hogyan tette? Olyan írjon, aki otthon maradt táppénzen a rosszullétek miatt.
Én nem a rosszullétek miatt maradtam otthon, hanem mert veszélyeztetett lettem sajnos. Már a kórházból próbáltam hívni a főnököt (a nagyot, aztán az alatta lévőt), de egyik sem vette fel, úgyhogy sms-ben közöltem a tényállást.
Utána telefonon és e-mailben is, mikor már otthon voltam és biztossá vált, hogy nem mehetek vissza és meg kell oldani a helyettesítésemet.
Jaj rémes. :(
E-mailben történő bejelentés is hivatalosnak számít?
Szia!
Én olyan munkakörben dolgoztam,hogy azonnal el kellett (volna) jönnöm táppénzre;másik munkakört sajnos nem adtak.
Én 7 hetesen szóltam,mikor már volt szívhang,mert a következő havi beosztást már akkor tervezni kellett a főnökeimnek és senkivel sem akartam kiszúrni.Végül még 2 hétig dolgoztam úgy,hogy tudták,hogy babát várok,de nem tudták azonnal megoldani a helyettesítésemet,így az a hónap végéig dolgoztam.Én "hivatalosan" csak 9 hetesen jelentettem be;be kellett vinni egy papírt a humánpolitikára,amiben leírtam,hogy babát várok.Bele írtam azt is,hogy a tanulmányaimat folytatom,illetve a megpályázott munkakört bármikor vállalni tudom ennek ellenére is;mivel ezek az én érdekeimet szolgálják.
Minden jót Neked!
Igen, hivatalos az e-mail is :)
Azért érdemes becsatolni az orvosi vizsgálat leletét, ahol már meg van állapítva a várandósság, sose lehet tudni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!