Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák! Ki hány hetesen...

Kismamák! Ki hány hetesen közölte a munkahelyén, hogy terhes? Aki 7-8 hetesen, az hogyan tette? Olyan írjon, aki otthon maradt táppénzen a rosszullétek miatt.

Figyelt kérdés

2014. ápr. 22. 13:42
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik kollégám szánt szándékkal kicseszett velem, emelnem kellett, bevéreztem. Szóltam a főnökömnek, h terhes vagyok és most megyek az ügyeletre. Másnap kaptak tőlem egy e-mailt.
2014. ápr. 22. 13:46
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Én nem a rosszullétek miatt maradtam otthon, hanem mert veszélyeztetett lettem sajnos. Már a kórházból próbáltam hívni a főnököt (a nagyot, aztán az alatta lévőt), de egyik sem vette fel, úgyhogy sms-ben közöltem a tényállást.

Utána telefonon és e-mailben is, mikor már otthon voltam és biztossá vált, hogy nem mehetek vissza és meg kell oldani a helyettesítésemet.

2014. ápr. 22. 13:52
 3/10 A kérdező kommentje:

Jaj rémes. :(

E-mailben történő bejelentés is hivatalosnak számít?

2014. ápr. 22. 13:53
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Bementem dolgozni,mint máskor. Ahogy megjött a főnököm,közöltem,hogy babát várok. Ennyi. Ezután már csak 2 hetet dolgoztam,mert nagyon sokat hánytam,migrénes fejfájásom volt,szóval nem bírtam. 7 hetesen vettek táppénzre.
2014. ápr. 22. 14:06
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, e-mail is hivatalos.
2014. ápr. 22. 14:20
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én olyan munkakörben dolgoztam,hogy azonnal el kellett (volna) jönnöm táppénzre;másik munkakört sajnos nem adtak.

Én 7 hetesen szóltam,mikor már volt szívhang,mert a következő havi beosztást már akkor tervezni kellett a főnökeimnek és senkivel sem akartam kiszúrni.Végül még 2 hétig dolgoztam úgy,hogy tudták,hogy babát várok,de nem tudták azonnal megoldani a helyettesítésemet,így az a hónap végéig dolgoztam.Én "hivatalosan" csak 9 hetesen jelentettem be;be kellett vinni egy papírt a humánpolitikára,amiben leírtam,hogy babát várok.Bele írtam azt is,hogy a tanulmányaimat folytatom,illetve a megpályázott munkakört bármikor vállalni tudom ennek ellenére is;mivel ezek az én érdekeimet szolgálják.

Minden jót Neked!

2014. ápr. 22. 14:25
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Én 9 hetesen szóltam a közvetlen főnökömnek, mert olyan munkahelyen dolgozom, ahol fertőzésveszély van / lehet. Nem akartam kockáztatni. Előtte persze a nőgyógyászommal megbeszéltem (egyébként Ő javasolta, hogy ha megtehetem menjek táppénzre). Szóval őszintén elmondtam és írásban is bejelentettem. Szépen megbeszéltük, azóta is minden rendben. 26 hkm
2014. ápr. 22. 15:58
 8/10 anonim ***** válasza:
86%

Igen, hivatalos az e-mail is :)

Azért érdemes becsatolni az orvosi vizsgálat leletét, ahol már meg van állapítva a várandósság, sose lehet tudni...

2014. ápr. 22. 16:19
 9/10 Ditta323 ***** válasza:
100%
Szia. 6. héten szóltam a közvetlen felettesemnek és mondtam, hogy még addig bemegyek míg be nem tanítok valakit a helyemre, ami 8 nap volt 2 hétre. Én azért jöttem el, mert nem akartam idegeskedni az emberek miatt illetve 12 óráztam és az éjszaka sem volt egyszerű.
2014. ápr. 22. 17:05
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Én egy korábbi műtétem miatt veszélyeztetett lettem. Amint az orvos megállapította a terhességet, táppénzre is vett. Másnap bementem a munkahelyemre, elmondtam, hogy ez a helyzet és megyek is haza. A kérésemre, az orvos visszaengedett 12. hetesen dolgozni, de egy hónap munka után begörcsöltem és kórházba kerültem. Így maradt a kényszerpihi.
2014. ápr. 22. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!