Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van okom aggódni 12 hetes...

Van okom aggódni 12 hetes integrált teszt eredményem alapján?

Figyelt kérdés
megkaptam a 12 hetes integrált teszt vérvétel eredményemet és a 21 triszómia eredménye nem az igazi 2,57és 0,40-2,50közöt kell lennie azt írja hogy 53 hasonló adatokkal rendelkező nő közül egynél fordul elő a down kor 52 esetben normál terhesség viszont a végén azt is írja hogy genetikai tanácsadás javasolt a többi eredményem jó és az uh is jó volt jövő héten megyek újra uh-ra nem tudom mit csináljak hívjam fel a dokimat most vagy bírjam ki jövő hétig?
2010. márc. 22. 15:54
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
igazából arra lennék még kíváncsi hogy akik a sejtbank .hu oldalon kapták meg az eredményt milyen határértékek vannak megadva a PAPP-A MoM és a Szabad béta -HCG MoM eredmény mellett köszi a válaszokat
2010. márc. 24. 14:25
 12/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Megnétem a saját tesztemet, de határértékek nem voltak megadva. Csak az értékek, és alatta az eredmény.

Megnéztem a papírt, amit kaptam, és az internetes oldalt is, ahol elöször néztem, de semmi.

2010. márc. 24. 15:55
 13/16 A kérdező kommentje:
lehet nem jól fejeztem ki magam írok pl. hátha úgy érthetőbb vagyok szóval az én papíromon van az eredmény ami 2,57 és vannak a határértékek ami 0,40-2,50ig van én erre vagyok kíváncsi mert olvastam egy pár helyen hogy aki a sejtbanktól kapta az eredményt annak 0,50-3,00-ig van a határérték gondolom függ a programtól is amivel végzik a tesztet az enyémet biokémiai PRISCA programmal csinálták nem tudom másnak van-e ilyen feltüntetve
2010. márc. 24. 16:08
 14/16 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Értettem a kérdésed :)

De tényleg nem voltak hatáértékek megadva.

Semmi, csak hogy mennyi lett a PAP meg szabad BHCG, meg az NT érték nálam.

Mellette a MOM érték, és ennyi. Ja, meg hogy eredmény: negatív, és egy arány szám a down és az edwards kórra.

Nincs semmi más rajta.

2010. márc. 24. 16:33
 15/16 anonim ***** válasza:

Bemásolom neked:

A vizsgált markerek eredménye:

PAPP-A szint: 2730.00 miu/L 1.04 MoM

Szabad ß-hCG szint: 67.90 Ng/ml 1.46 MoM

Tarkóredő vastagsága (NT): 1.80 mm 1.23 MoM

A szűrővizsgálat eredménye: negatív

Kockázat a Down-kór előfordulására: 1 : 5 300

Kozkázat a 18-as triszómia (Edwards-kór) előfordulására: kevesebb mint 1 : 50 000

Nem lehet, hogy azért van neked rajta, mert határon kívül van érték? Csak tipp, tényleg nem értem, hogy nekem miért nincs ilyen adat rajta.

2010. márc. 24. 16:37
 16/16 A kérdező kommentje:
köszi szépen nem tudom én nem a sejtbanktól kaptam az eredményt az is lehet hogy attól is függ azért szerettem volna egy olyannal összehasonlítani de úgy látszik nem jön össze na nem baj
2010. márc. 24. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!