Van okom aggódni 12 hetes integrált teszt eredményem alapján?
Szia! Én biztos felhívnám, már csak a sajátmagam megnyugtatása miatt is! Ha te idegeskedsz az a babának is rossz!
Írd majd meg mit mondott a doki!
Minden jót!
szia! én is felhívnám a dokimat, jobb félni mint megijedni. Bár amit leírtál, abból nekem nem következik egyértelműen, hogy baj lenne.
Ne haragudj, de lenne egy kérdésem, mert én pont ez előtt a teszt előtt állok: ilyenkor is kiderül a baba neme?
Szia!
Volt már egy hasonló kérdés itt és akkor azt én is jó alaposan végigolvastam. Nekem ez az eredményem 0,9 lett. Azokban a válaszokban a kismamák azt írták, hogy 3-ig jó az eredmény, és utánaérdeklődtem másoktól is és nekem is mindenki azt mondta 3-ig nincs gáz. Én is elég nyugtalan típus vagyok ha úgy érzed attól megnyugszol inkább hívd fel a dokidat az eredmény miatt. Remélem minden rendben lesz, szorítok neked.
Ez az egész vértesz-dolog csak statisztika. Ahogy írtad is. Én tavaly mentem végig ezen a parán. Nekem is pozitív tartományba esett az eredményem, plusz az afp vizsgálat is eltérést mutatott (alacsony volt, ami szintén Down kórra utal. 4 éve az afp ugyanilyen alacsony volt az elsp lányomnál is.) Mi voltunk a 13. héten és a 18. héten is 4d genetikai ultrahangon, kifejezett a down kór jegyeit keresték a babán. UH-n nem találtak semmit.De azt mondta a professzor asszony, hogy UH-n csak a beteg babák fele szűrhető ki. A véreredményekre is azt mondta, hogy a kismamák 5-10 %-nál alkatilag eltérőek ezek az értékek, és soha nem derül ki az ok. Mi végül hosszas rágódás és sok sírás után az amniocentézis mellet döntöttünk.ÍGy kiderült, hogy egészséges kislányt várunk. Hatalmas megkönnyebbülés volt, és hihetetlen megnyugvás. Addig nem is igazán mertem beleélni magam a babavárásba, csak a legszűkebb családtagok tudták. Volt is nagy meglepetés, amikor aztán 22-23 hetesen elmeséltük az ismerősöknek.
Tudom, ez most nem segít neked. De tudd, hogy mindez csak statisztika. Kemény döntés, hogy melyik vizsgálatot vállalod be, akarsz-e biztos diagnózist, vagy nem törődsz semmivel, és megpróbálsz elfelejtkezni.
Egyébként szuper teszteredmények mellett is születnek sajnos beteg babák, teljesen biztosra nem lehet menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!