Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van okom aggódni 12 hetes...

Van okom aggódni 12 hetes integrált teszt eredményem alapján?

Figyelt kérdés
megkaptam a 12 hetes integrált teszt vérvétel eredményemet és a 21 triszómia eredménye nem az igazi 2,57és 0,40-2,50közöt kell lennie azt írja hogy 53 hasonló adatokkal rendelkező nő közül egynél fordul elő a down kor 52 esetben normál terhesség viszont a végén azt is írja hogy genetikai tanácsadás javasolt a többi eredményem jó és az uh is jó volt jövő héten megyek újra uh-ra nem tudom mit csináljak hívjam fel a dokimat most vagy bírjam ki jövő hétig?
2010. márc. 22. 15:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Szia! Én biztos felhívnám, már csak a sajátmagam megnyugtatása miatt is! Ha te idegeskedsz az a babának is rossz!

Írd majd meg mit mondott a doki!

Minden jót!

2010. márc. 22. 16:16
 2/16 anonim ***** válasza:
Szia. Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolok, de te ezt az eredményt sms-ben kaptad meg? Vagyis egy webcímet jelszóval, ahol meg tudod nézni? Mert én arra várok lassan egy hónapja, azt mondták 2 hét múlva megjön, de semmi.
2010. márc. 22. 16:28
 3/16 anonim ***** válasza:

szia! én is felhívnám a dokimat, jobb félni mint megijedni. Bár amit leírtál, abból nekem nem következik egyértelműen, hogy baj lenne.

Ne haragudj, de lenne egy kérdésem, mert én pont ez előtt a teszt előtt állok: ilyenkor is kiderül a baba neme?

2010. márc. 22. 16:35
 4/16 A kérdező kommentje:
második válaszolónak nem sms-be kaptam meg hanem a kórházba én is azt hittem hogy sms-be fogom megkapni a kódot aztán felhívtam a kórházat és mondták hogy már megvan mehetek érte a harmadik válaszolónak pedig ha mutassa magát akkor meg tudják mondani hogy kisfiú vagy kislány nekem szépen mutatta magát de a kis lábait felhúzta úgyhogy oda nem látunk be
2010. márc. 22. 16:59
 5/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Volt már egy hasonló kérdés itt és akkor azt én is jó alaposan végigolvastam. Nekem ez az eredményem 0,9 lett. Azokban a válaszokban a kismamák azt írták, hogy 3-ig jó az eredmény, és utánaérdeklődtem másoktól is és nekem is mindenki azt mondta 3-ig nincs gáz. Én is elég nyugtalan típus vagyok ha úgy érzed attól megnyugszol inkább hívd fel a dokidat az eredmény miatt. Remélem minden rendben lesz, szorítok neked.

2010. márc. 22. 17:16
 6/16 A kérdező kommentje:
valami 3-ról én is tudok de én az NT-re vonatkozóan azt az uh-án mérik az a nyaki redő és az 3 allat van nem írja pontosan mennyi csak annyit hogy NT<3mm és mellete még írja hogy normál érték a dokimat holnap hivom az aszisztensével beszéltem mondta hogy nem kell benenjek hivjam fel holnap reggel a kórházba és beszéljem meg vele telefonon egyébkén jövö hétfön megyek az AFP vérvételre is hát nagyon kiváncsi vagyok
2010. márc. 22. 17:23
 7/16 A kérdező kommentje:
bocsi a helysírási hibákért de gyors akartam lenni
2010. márc. 22. 17:24
 8/16 anonim ***** válasza:

Ez az egész vértesz-dolog csak statisztika. Ahogy írtad is. Én tavaly mentem végig ezen a parán. Nekem is pozitív tartományba esett az eredményem, plusz az afp vizsgálat is eltérést mutatott (alacsony volt, ami szintén Down kórra utal. 4 éve az afp ugyanilyen alacsony volt az elsp lányomnál is.) Mi voltunk a 13. héten és a 18. héten is 4d genetikai ultrahangon, kifejezett a down kór jegyeit keresték a babán. UH-n nem találtak semmit.De azt mondta a professzor asszony, hogy UH-n csak a beteg babák fele szűrhető ki. A véreredményekre is azt mondta, hogy a kismamák 5-10 %-nál alkatilag eltérőek ezek az értékek, és soha nem derül ki az ok. Mi végül hosszas rágódás és sok sírás után az amniocentézis mellet döntöttünk.ÍGy kiderült, hogy egészséges kislányt várunk. Hatalmas megkönnyebbülés volt, és hihetetlen megnyugvás. Addig nem is igazán mertem beleélni magam a babavárásba, csak a legszűkebb családtagok tudták. Volt is nagy meglepetés, amikor aztán 22-23 hetesen elmeséltük az ismerősöknek.

Tudom, ez most nem segít neked. De tudd, hogy mindez csak statisztika. Kemény döntés, hogy melyik vizsgálatot vállalod be, akarsz-e biztos diagnózist, vagy nem törődsz semmivel, és megpróbálsz elfelejtkezni.

Egyébként szuper teszteredmények mellett is születnek sajnos beteg babák, teljesen biztosra nem lehet menni.

2010. márc. 22. 17:55
 9/16 A kérdező kommentje:
köszi a biztatást már volt 2 éve egy vetélésem 21 hetesen de akkor semmi genetikai problémát nem találtak elhalt a méhlepényem influenza vírust találtak rajta azt mondta akkor a dokim hogy az okozhatta a méhlepény elhalást azóta próbálkoztunk most úgy jött a baba hogy nem is gondoltuk hogy ép most sikerülni fog úgyhogy nagyon jó lenne ha nem lenne semmi gond az első hetekbe volt egy kis barnázásom aztán 11 hetesen egy kis vérzés amire azt mondta a dokim hogy valószínű akkor kelet volna megjönni a menzesznek de uh-án minden ok volt mindig hát akármit is ajánl majd a dokim mindent bevállalunk hogy megtudjuk minden rendben van-e arra meg nem is merek gondolni hogy én vagyok az 53 nőből az az egy akinél tényleg probléma van
2010. márc. 22. 18:52
 10/16 A kérdező kommentje:
ma felhívtam a dokimat és azt mondta nem kell aggódnom ez az eredmény azért lett mert véreztem picit ráadásul pont vérvétel előtt egy héttel úgyhogy ne aggódjak és hogy úgy is fog küldeni genetikára mert már volt egy vetélésem de meg várjuk a 16 hetes afp eredményt is köszi a válaszokat és mindenkinek szép baba várást kívánok és problémamenteset
2010. márc. 23. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!