Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van aki kritikus anyagi...

Van aki kritikus anyagi helyzetben várja a kicsit? Ti is csak a fő szükségleteket veszitek meg? Eléggé elvagyok keseredve. Na és az orvos fogadás. Aki nem gazdag mehet oda ahol éppen fogadják?

Figyelt kérdés
Sajnos elég kevés pénzből élünk.Nemrég kiderült hogy terhes vagyok,de olyan nagy áldásnak tartom,hogy meg sem fordult a fejembe hogy elvetetem...Sajnálom azokat akiknek nem lehet,és elítélem azokat akiknek megadta a sors és eldobta magától a kicsit.Nem ő tehet róla hogy ilyen kegyetlen világot élünk!
2010. márc. 22. 14:28
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Mi sem állunk valami fényesen anyagilag de most a terhesség végére mindene megvan a jövevénynek,valahogy sikerült neki megvenni mindent pedig nem volt egyszerű-és nem vettünk drága márkás darabokat.

Fogadott orvosom nincs mert nem telne rá,de azért fizetem a TB-t hogy ellássanak az orvosok a legjobb tudásuk szerint!!

Sajnos elszomorító hogy a születés és a halál a legnagyobb üzlet...de ez már más téma!

Örüljünk a babának és adjunk meg neki mindent ami erőnkből telik.

Egyébként "csak" anyagi helyzetre hivatkozva elvégzett abortusz szánalmas!!

Boldog babavárást!

2010. márc. 22. 14:49
 12/25 A kérdező kommentje:

Igen az a lényeg hogy minden rendben lesz,és egészséges lesz a pici!

Természetesen a minimális dolgok megvannak.

Van a páromnak egy saját háza.

Van mit enni

Mire jön a baba,biztosan meg lesz neki minden

szép lassan.

Illetve azért ezt azt megtudunk venni ha szükség van rá.

Csak mondjuk én is többet költenék a kicsire,csak

sajnos nem tehetem meg.

De remélem késöbb ez jobbra fordul majd,mire

jön a jó kis "ezkellazkell"kor:D

Tulajdonképpen még csak 21 vagyok:)

2010. márc. 22. 14:54
 13/25 anonim ***** válasza:
92%
Én 22 vagyok, és mi sem állunk fényesen. Egy szerencsém van, hogy párom a főnökétől tud kölcsön kérni (szülés 80 ezer). És nagyon sok ismerős van akinek már 1 2 éves a kicsi igy tud adni járókát, babaágyat...más babakocsit...használt kisruhákat. Ezek az ismerősök között körbe megy. Nektek nincs ismerősötök? Nem szégyen kérni, ők is lehet hasonló helyzetben voltak.
2010. márc. 22. 15:03
 14/25 anonim ***** válasza:
77%

Miért nem elítélendő ha valaki csak úgy simán önzőségből eldobja a gyerekét?? Egyszerűen nem értem miért kell mindjárt letámadni valakit aki feltesz egy kérdést... Nagyon rosszindulatú emberek vagytok. Na mindegy.

Kérdésre: Ne aggódj minden rendben lesz, meg fogjátok oldani, hogy a kicsinek mindene meglegyen. Amikor a kisfiunkat vártuk nagyon rosszul álltunk anyagilag, minden összejött, a férjem elvesztette a munkáját, én nem dolgoztam, végig idegeskedtem a terhességem, féltem, hogy nem tudjuk megadni neki azt amire szüksége van. De szerencsére minden rendbe jött,(a férjem nagyon talpra esett) kapott egy nagyon jó munkát. Így a kisfiunknak mindent megtudunk adni. Szóval ne idegeskedj, azon kell lenni, hogy jobb legyen!

2010. márc. 22. 15:05
 15/25 anonim ***** válasza:
48%
A kérdező a kérdésben nem utalt arra hogy bizonyos embereket itél el, hanem mindenkit aki eldobja magától... Mégis azt ki itéli meg hogy az adott nő önző volt? Mégis ki lát bele a szituációba? Hát nem hiszem hogy ti. zerintem csak az adott személy...
2010. márc. 22. 15:09
 16/25 anonim ***** válasza:
80%

Hát nekünk hálistennek nincs ilyen gondunk,pedig lehetne,hiszen 21 évesek vagyunk és még főiskolára járunk:)

DE, ne keseredj el,nagyon jó spórolási módszerek vannak:)

Pl nem kell drága takarítószereket venni,hanem ecet-szódabikarbóna-mosódió és mosószóda kombinációjával az egész ház kitakarítható:)

A babának túrni is jó,pesten nagyon jó üzletek vannak ^^

Bútorok sem kellenek drágák,teszvezsen,vaterán f@sza játékok,ágyak vannak nagyon olcsón:D

Hajrá és ne add fel ^^

2010. márc. 22. 15:10
 17/25 anonim ***** válasza:
71%

Én most vagyok 11 hetes. Mikor megtudtam hogy terhes vagyok, egyből családsegitőhöz mentem hogy megtudjam milyen juttatások vannak. Én nem voltam soha bejelentve a TB t fizetem magamnak. Igy is kapok, nem sokat de az is több mint a semmi. A másik most hallottam arról ha aktiv munkanélküli vagy, be vagy regizve a munkanélkülibe, mehetsz utána az önkormányzathoz és állitólag ők is támogatnak valamennyi pénzzel akkor is ha nem volt még munkád!

A béby miatt természetesen sok mindenről lemondok az ő javára...gondolok itt netre, cigiztem, azt amugy is abbahaygtam, a párom is lerakja...stb stb. Minden ami ugymond nélkülözhető azt sajna ha rossz helyzetben vagy nélkülöznöd kell! De amugy sok sikert és bizti mindent meg fogsz adni a bébynek!

2010. márc. 22. 15:35
 18/25 anonim ***** válasza:
79%
Nah szééép, ne szüljön akinek szar az anyagi helyzete??? Hát hogy van ez??? Mondjuk az nem számít, hogy valaki tanul, aztán dolgozott becsületesen, majd megtalálta az igazit, vártak a babára hosszú egy évet, mire kirúgták és akkor derült ki hogy néhány hetes terhes??? Ő menjen a francba, mi? Igen, albérletben lakunk, rokonokhoz kell költöznünk, mert nem találok munkát és igen, nehezemre esik a számlákat kifizetni is! DE! Megoldjuk, sokkal jobb lesz, sokat kapunk rokonoktól, (ruhák, kiságy...) és a többit a 9 hónap alatt apránként beszerezzük! Szerintem JOGOM VAN szülni nekem is, és boldogan, szeretetben élni a családommal. A fene nagy gazdagságodban azt se tudod mit csinálj, szeretet meg az ablakban! Ne haragudjatok, az egyik hozzászólóra most kicsit kiakadtam. Kérdező, neked pedig fel a fejjel, kitartás, óriási örömöd fogod találni a babádban, minden gondod el fog törpülni mellette! És nyugi, összehozzátok a felszerelést is, biztos vagyok benne, a fogadott orvosra szerintem nincsen szükség, egy SZTK-s is megteszi, sokan szültek már így... :)
2010. márc. 22. 15:36
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

szia! ne legyél elkeseredve, ha ez megnyugtat sajnos sokan vannak ilyen helyzetben. Én 20 éves vagyok, idén végzek a sulival, nincs munkaviszonyom és csak a gyest ill. a családi pótlékot fogom kapni, párom 23 ő már dolgozik, minimálbérért...szóval nem lesz könnyű az elindulás. Albérletbe megyünk, a babának szinte meglesz minden szükséges dolog (kiságy, babakocsi, hordozó, pelenkázó,ruhák)rokonoktól és barátoktól, úgyhogy ez miatt nem aggódunk. Várjuk már nagyon, hogy együttélhessünk és megszülessen a kisbabánk!!!

15hetes kismama

2010. márc. 22. 15:46
 20/25 anonim ***** válasza:
71%

Kedves kérdező kismama,

Ne figyelj a támadó válaszokra, teljesen természetes ha valaki aggódik emiatt, manapság sokan nem engedhetik meg maguknak a Pierre C. babakocsit meg a baldachinos babaágyacskát százezrekért, attól még nagyon boldog kisbabád lesz mert lesz enyukája, apukája akik imádják őt és ez a legfontosabb.

Meg természetesen az hogy enni adsz neki, ruhácskái lesznek (szerintem sem kell többezerért venni hiszen úgyis egy perc alatt kinövi :)). Az 5 ezres babaágy nem sok, és teljesen kényelmes lesz neki.

Meglátod, amire kell, arra mindig tudtok áldozni a picúrnak csak okosan kell vásárolni neki.

2010. márc. 22. 15:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!