Szerintetek ezek reális árak a babakelengyére?
Magánorvos havonta: 12.000
Szülés: 120.000
Szülésznő: 45.000
Babakocsi travel system: 160.000
Kiságy+ágynemű+baldachin+matrac+lepedők: 52.000
Gyermek szobabútor pelenkázóasztallal ami később átalakítható: 65.000
Pelenkázólap, kiskád, törölköző, textilpelenkák: 15.000
Pléd(vastag, vékony): 4500
Légzésfigyelő+bébiőr: 38.000
Hordozókendő: 18.000
Pelenkatartó szemetes: 7000
Fürdető, koszmó elleni sampon, hintőpor, babaolaj: 5500
Cumi, cumisüveg, cumisüvegmosó kefe, cumisüveg sterilizáló, cumisüveg fertőtlenítőszer: 24.000
Körömvágó olló, fésű, vízhőmérő, lázmérő, orrszívó: 5500
Mellszívó+tejtároló poharak: 22.000
Babaruhák 56/62/68-as méretben, hálózsák stb: 68.000
Ezeket vettük meg, persze a szülés még hátra van :)
Van még esetleg valami ami kimaradt és pótolni kellene?
Ezek egyeni igenyektol fuggnek, mindannyian masok vagyunk es nyilvan masok az anyagiak is, van, ami masnak egyszeruen nem er ennyit, akkor sem, ha megengedhetne, megint mas pedig nem engedheti meg, vagy szuksege sincs ra.
Az egyeni velemenyem szerint szerintem nem koltottel sokat, ha minosegiek a dolgok, de nem kovetnek a peldadat, mert nekem ezek kozul par dolog nem kell, mas dolgokra meg tobbet is aldozok.
De en mar a harmadik babat varom, az elso gyereknel sikeresen megvettem sok dolgot, amire nem volt szukseg.
Pl mellszivora es tejtarolo edenyekre elore nem koltenek, az elso ket gyerekkel szinte semmi tejem nem volt. Hana harmadiknal ennyire beindulna, akkor vennek, amikor mar kell.
En mar probaltam hordozni, nem tetszett, eladtam a kendot, de mivel uj volt, igy szinte annyiert, amennyiert megvettem. De ez sem kellene ismet.
Gyerekbutort en nem szeretem, minden szobaban hasonlo stilusu butorok vannak, a gyerekszobaba is olyat vennek, nem "gyerekeset", de masnak meg az tetszik, ez normalis.
Babaruhabol 4-5 szettol nem veszek tobbet ujszulottnek, nekunk 56-os meretre nem is volt szukseg, mindket gyerek hosszu lett. (Elso gyerekhez en is bevasaroltam jobban, mint kellett volna.)
A baldachint en speciel szeretem es hasznaltam is. :)
De pl babakocsira es autosulesre az altalad megadott osszegnek boven a ketszereset koltom majd, mert nekem meg az er meg annyit es elfogadom, hogy masnak nem, de ettol meg nekem igen. :)
De pl orvosra, szulesznore nem koltok, mert nem Magyarorszagon elunk, magan laborra, ultrahangra annal inkabb, mert nehany vizsgalatot pluszban megcsinaltatok.
Szoval en is azt mondom, hogy teljesen felesleges velemenyt kerni errol mastol, en meg a baratnoimmel sem beszeltem meg ezt, mert mindannyian masra koltottunk, ez csak vitaforras szerintem.
Sok boldogsagot!
OFF: nehogy már a kérdező szégyellje magát,azért mert ki tud adni ennyit babaholmira.Hozzáteszem rengetegen vannak, akik sokkal többet költenek, kinek mi köze hozzá?!
Amúgy szerintem kb. reális a költésed, ami felesleges ,azt majd eladod, ahogy írtad is!
Hm.Hát mi kb. ennyit költöttünk.
20.000 ft babakocsi használtan, de hibátlan állapotú, tökéletesen megfelel a lányunknak.
Kiságy a fiam után, de azt is annó 20.000 ftért vettük, amúgy az is tökéletesen megfelel.
Szemetes kosár 800 ft
Cumink, cumisüvegünk nincs, szopizik kizárólag, fertőtlenítésre amúgy ott van a forró víz, vagyis kifőzzük amit kell
Mellszívót nem használok, működik a kereslet-kínálat, mint ahogy a fiamnál is két és fél éven keresztül, egy csöpp tejet nem tudtam fejni, de a fiam kizárólag anyatejes volt 6 hós koráig, utána még két évig szopizott
Babaruhák a családtól kapottak, meg egy két újat vettem, kb. 5000 ftért
Hordozókendő nics
Légzésfigyelő-bébiőr nincs
Plédre kb. 3000ftot költöttem
Baldachin minek?
Magánorvos havonta nekünk is 12000volt, de a szülés 60000, és nem volt szülésznőnk
Én így tökéletesen érzem magam, és szerintem a kislányom is:-)
4. babát várom...van egy kis tapasztalatom
Az elsőnél kb. én is így vásároltam, aztán a fejem vertem a falba :D
Babakocsi akkor okés, ha ADAC teszt győztes a hordozója és van bekötőtalpa, HA ilyen akkor simán én is megvenném, , meg is vettem most is. Sokat autózunk, ebből nem engedtem.
A a bébiőr is ennyi, ebból sem vennék használtat, mert semmi garancia nincs rá, hogy nem volt leejtve...és akkor máris nem olyan tuti...
Matracból is csak jó minőségűt vettem, mindig, minden babának újat. Bár az ágy-ágynemű-matrac stb...kombó nekem nem ennyi volt, de ugye ez függ a bútortól.
A baldachint ha nem te szeded le egyik este, akkor pár hónap múlva a kicsi fogla lerángatni...szép, tényleg, de nem praktikus.
Sterilizáló is kell, nekem a mikrós vált be, de ugye kinek-mi.
Cumisüveg készlet tényleg felesleges, max egy kicsi, ha nagyon akarsz neki vizet adni pl...de ha szopik nem fog kelleni.
Ha táois lesz akkor is rá értél volna megvenni.
Oké, egy jó ha van otthon, de készlet felesleges.
Kozmetikumok: gyógyszertárit CSAKIS!!!! amit a doki felír!!! Az pár száz ft lesz.
Orrszívó kell, vízhőmérő első babásnak jó.
Mellszívó nekem kellett sok tejem volt, soha nem állt be a kereslet-kínálat. Már a kórházban is használtam. Nem is lett mellgyulladásom...
Babaruhák...az a csillagos ég :) Ezt passzolom :)
Ha az angelcare peluskukát vettétek, azt is hamar eladod...én is vettem....nem olyan szagtalan, meg egy kis uzsis zacsiba belekötöttem az aktuális pelust és ment a kukába. Minden nap kivisszük a szemetest, nem lett büdi a ház :)
Hordozókendő: Nekem 3-ből kettő utálta, pedig én is nagyon akartam hordozni .... én is megvettem, majd féláron adtam el...buktam vele :(
A 3. babám imádta, remélem a 4. is szereti majd!
Doki-szülésznő kb. ennyi...
Ja és a hordozókendőért pirospont! :)
Én semmire nem költöttem ennyit, de kendőre sokkal többet, mint te. :D
Teljesen reális mi is ennyit költöttünk kb. Amit én még nagyon ajánlok az az eredeti Adamo hinta. Minden pénzt megér :)
A fanyalgókkal ne foglalkozz, sok az irigy ember. De ez legyen az ő bajuk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!