Szerintetek ezek reális árak a babakelengyére?
Magánorvos havonta: 12.000
Szülés: 120.000
Szülésznő: 45.000
Babakocsi travel system: 160.000
Kiságy+ágynemű+baldachin+matrac+lepedők: 52.000
Gyermek szobabútor pelenkázóasztallal ami később átalakítható: 65.000
Pelenkázólap, kiskád, törölköző, textilpelenkák: 15.000
Pléd(vastag, vékony): 4500
Légzésfigyelő+bébiőr: 38.000
Hordozókendő: 18.000
Pelenkatartó szemetes: 7000
Fürdető, koszmó elleni sampon, hintőpor, babaolaj: 5500
Cumi, cumisüveg, cumisüvegmosó kefe, cumisüveg sterilizáló, cumisüveg fertőtlenítőszer: 24.000
Körömvágó olló, fésű, vízhőmérő, lázmérő, orrszívó: 5500
Mellszívó+tejtároló poharak: 22.000
Babaruhák 56/62/68-as méretben, hálózsák stb: 68.000
Ezeket vettük meg, persze a szülés még hátra van :)
Van még esetleg valami ami kimaradt és pótolni kellene?
Wow, pár válaszon meglepődtem...
Szerintem ez reális, de hát ugye kinek mi. :)
Vehetsz babakocsit már 10 ezerért is, aztán max. összecsuklik a gyerek alatt, de vehetsz minden extrával felszerelt Stokkét is, ami fél milliónál áll meg.
Izé, hozé. Erre köpni, nyelni nem tudok. Hogy lenne már reális????
De ha neked belefér a büdzsébe oké, de attól még nem kellene itt provokálni, mert szerintem ez az. Még, ha te nem is érzed át.
Szegényebb kategória vagyok jóval mint te, de aterhesgondozásra én is ennyit fizettem. Szülésre nem is jutott eszembe hogy tizszeres pénzt adjak. 40 ezret kapott pedti dokim császárért. A tízszeres szorzó valami elmebeteg dolog, amivel a kismamsk rontották el a dokikat!
Amúgy könyyű szülést és sok boldogságot!
Egyébként is mindenkinek más a fontos, nekem eszembe sem jutna belekötni, hogy mire mennyit költött (na jó, a 700-es szemetes vicces), de tényleg van közte fölösleges cucc nem is egy.
Én pl. terhesgondozásra TB alapon jártam, de autós hordozóra meg elköltöttünk egy fél vagyont. Nekem így volt jó, másnak máshogy, ez a szép benne. :)
Van ami elszállt, van ami reális.
Mi is ügyeltünk a minőségre, de ez nem azt jelenti, hogy mindenből a legdrágább kell.
Például a gyereknek teljesen mindegy, hogy a 10 ezer Forintos fenyőkiságyban durmol, vagy a drága márkásban. A baldachin is maximum neked fontos, őt hidegen hagyja. A mi kislányunk például csak este alszik a kiságyában, akkor meg aztán teljesen felesleges a baldachin.
A 2000 Ft-os curver szemetes is bőven megteszi, naponta úgyis kivisszük a tartalmát.
A Heim Pál által is használt (tehát elismert, jó) légzésfigyelő majdhogynem a fele a tiédnek (igaz, bébiőr funkciója nincs).
Hordozókendő: egyszer volt benne a gyerek, üvöltött, 10 ezrem bánta.
3 hónapos korára 9 centis haja van a babánknak, mégse koszmós. A babaolaj "méreg" (illatosított allergizáló vacak). Mandula- vagy olívaolaj sokkal jobb a bőrének.
Mellszívóra többet költöttünk, napi 4-szer még mindig fejek (*tejgyüjtő kagyló nekem teljesen felesleges lenne - ezt a 7-esnek).
A babaruhát mi se kaptunk egyet se, szerintem csak az első két méretre már elköltöttem ennyit, pedig F&F, lidl, aldi vonalon mozgunk (mind minőségi és baráti áron).
Ami maximum nem fog kelleni azt eladom.
Nagyon sok ruhát vettek a nagyszülők, de ami tetszett azt megvettük. Nagyon szeretem az F&F és a H&M márkát, nagyon szép és jó minőségű ruhák.
Amúgy meg nonszensz, hogy én azért ne tegyek fel kérdést mert mást megbántok vele mert irigykedik.
Sok babaoldalon olvasgattam és így állt össze a lista, egyszerűen kíváncsi voltam, hogy más szerint is reális áron vásároltunk.
4-es vagyok. Igen, van pár dolog ami szerintem is felesleges. Az egyik válaszra reagálva, nem azért mert gyesre szültem, vagy netán irigy lennék.
Pl. Mellszívóra nem biztos, hogy szükség lesz, még nem tudhatod, hogy mennyi lesz a tejed. Az első gyerekemnél alig győztem fejni, a másodiknál minden létező praktikával próbálkoztam, hogy elég legyen, és átálltam a kézi fejésre, egyszerűen kényelmesebb volt.
Pelenkatartó szemetesre nem adnék ki 7000 Ft-ot, ha bekakil, lezárom a zacskók, és kiszaladok vele a kukához. (ha panelban laksz, akkor más a helyzet).
Babaruhára irreálisan sokat költöttél szerintem. Egyrészt még nem tudod mekkora lesz a baba, és azt sem, hogy milyen ütemen hízik. Az enyémre pl. rá sem ment az 56-os, de a 62-68-as méretet is kinőtte kb 1-1,5 hónap alatt. Igaz ő nagyon hirtelen indult hízásnak/növekedésnek az elején. Babaápolási holmiból tényleg gyógyszertári a legjobb, de később elhasználhatod, amit vettél.
A cumisüveg készletet 5 éve mellszívóval együtt megvettük 22.000-ért (Avent Isis készlet volt akciósan), ha van több cumisüveged, akkor abba is lefejhetsz egy-egy adag tejet, felesleges a tejtartó pohár.
A babakocsi, gyerekbútor, kiságy teljesen egyéni dolog, mindenkinek más tetszik, én nem adtam volna ki rá 270 ezer forintot, egyszerűen irreálisan sok így együtt. De mint írtam, ha megteheted, nincs vele baj. Kiságyra kb. 15000 Ft-ot költöttem, pelenkázó asztalt külön nem vettem, mert nagyon hamar kinövi, és csak a helyet foglalta volna. Persze ez megint egyéni döntés kérdése. Nem akarlak sem elszomorítani, sem megbántani, biztos a legjobb szándékkal vettél meg mindent a babádnak. Szóval nem baj, hogy ennyi minden van, legfeljebb nem fogod mindet használni, ha pedig nem gond az anyagi rész, akkor nem érdemes azon rágódni, hogy mennyivel lehetett volna olcsóbban megúszni.
Sok mindent vettünk, vagy kaptunk hasonló áron, amit én nem tennék fel, akármilyen szép, az a baldachin, mert fulladást okozhat.
Légzésfigyelőt használtan vettem 8000-ért, de bébiőr nekünk nem lesz.
Hordozókendőt én is vettem, hordozóházban is voltam, ha nem szereti, akkor is jól fog jönni, ha a kocsiból kikapom pl. rövidebb időre, vagy tömegközlekedni kell.
A hintőport egyáltalán nem ajánlják (a védőnőm sem, és más sem), koszmó elleni samponra koszmó nélkül valóban nincs szükség, fürdetőt pár hónapos kora előtt szintén nem ajánlott használni, utána sem, ha nem muszáj, esetleg max. hogy élvezze, hogy pancsolhat a habos vízben, babaolajra pedig akkor van szükség, ha száraz a bőre (de arra mega sima olívaolaj sokkal jobb).
Cumisüvegfertőtlenítőszer és sterilizáló együtt szerintem fölösleges. A cumit nem biztos, hogy fogja szeretni, így azt mn nem vettem, de kaptunk, úgyhogy, ha mégis kéne, lesz:)
A baba körömvágó olló a fölösleges babaholmik listáján szinte mindenhol előkelő helyen van , mert nem lehet vele rendesen vágni:) A vízhőmérőt várhatóan egyszer fogod használni, a fésű meg majd sokkal később fog csak kelleni, bár nálunk anyukám vett azt is, hogy legyen mivel fésülni a baba haját:D
A mellszívó szerintem is jó, ha van, azzal én is úgy voltam, hogy max. eladom, a tejtároló poharakra pedig rá lehet tenni a cumisüvegfejet, és abból lehet etetni (az Aventesével óvatosan, mert kifolyhat, nem zár rendesen).
A babaruhák nálunk is kb. ennyire jöttek ki, de csak mert anyukám újonnan vett meg belőle néhányat, ami a teljes összeg 1/3-át tette ki:) Aztán elmentünk, és nagyon szép, abszolút újnak kinézőket vettünk használtan.
Amit én vettem még (és sokaknak pl. teljesen fölösleges, én vsizont igényeltem): tejgyűjtő kagyló, dianatal szülészeti gél, felnőtt pihenőszék, szoptatós párna. Utóbbinak viszont teljesen jó egy olcsó, hosszúkás ikeás párna is, nem kell a drágát megvenni belőle:)
Babakocsit nem vettünk volna drágát, ha nem kaptunk volna mi is egy travel systemeset, alapvetően hordozni szeretnék, de kell egy B terv arra az esetre is, ha esetleg nem szereti a hordozást.
A pelenkázóasztalra sokaknak nincs szüksége, elég a lap, mert magasan van, és sokan izgulnak, hogy nehogy leessen a baba. Esetleg a kiskád mellé mehet még egy kádállvány, hogy a derekad is bírja.
tényleg nem értem, hogy összegeket miért írtál :)
Na, nálunk ez így néz ki:
magánorvos: 10e per hó
szülés: 70 e az orvosnak, 30 a szülésznőnek, ha szerencsém van, tudok egyágyas vip szobát kérni 10e per éjszakáért
babakocsi: 120-at szánok rá (szintén travel system)
kiságy: 12 ezer volt az előző gyerkőcről maradt, talán 8 ezer volt a matrac, a 3 lepedő 3 ezer, baldachin meg ilyen hülyeségek mint pl. babaágynemű, nem voltak, mert felesleges, ellenben van hálózsákunk ,
kiskád+állvány 4000
pelenkázólap 4000
babaplédek, 3 db, talán 12 ezer volt az összes együtt
légzésfigyelő : 20 ezer
hordikendőt a jézuska hoz :)
koszmó elleni sampon, miafenének :) olivaolajjal is lejön, már ha lesz egyáltalán
mellszívó: 22.000
tejgyűjtő kagyló
fürdetőkrém és popsikrém 5000 (nem a gyógyszertárit fogjuk használni)
kell még pelus, popsitörlő, pelelnkázóalátét (eldobható, merthogy le fogja pisilni, mosni meg nem fogom)
kisruhákra nem tudom, mennyi fogyott, csomót vettem alighasználtan, vagy lecimkézetten másodkézből
Van még pihiszékünk, babahintánk, egyéb babajátékok, kiságyforgó, foglalkoztatók (ezek pár hónapos kortól jól jönnek majd) cumisüvegek, tejtároló poharak (ha másra nem, bébiételnek jó lesz), cumisüveg melegítő, mikrós sterilizáló. Téli babának babakocsiba bundazsákot érdemes, de legalább overált kintre.
Meg ugye ami a szüléshez kell. (betét, bugyi, hálóing, papucs, köntös, melltörlő kendő, melltartóbetét, szoptatós melltartó, és még lehet sorolni)
Babakelengyénél határ a csillagos ég, meg minimális összegből is meg lehet venni, tehát nem az a fontos, hogy mennyit szánsz rá, meg ugye az igények is változóak, hogy kinek mi kell. Tök igényfüggő a lista :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!