Ezek reális építési árak?
118m2 netto alapterületű, földszintes, oromfal nélküli, kontyolt tetős, E-gerendás, egyszerű formájú házat tervezünk építeni. Több helyről kértünk ajánlatot, szerkezetkész állapotra, ilyen tételek láttunk munkadíjra(ácsmunka nincs benne):
30cm főfal falazás 5.000Ft/m2
kéményrakás (2db lesz) 12.000Ft/m
zsalukő rakás 7.500Ft/m2
zsaluzás állványozás össz: 700.000Ft
stb
így a kőművesmunkák munkadíja (alapásás,betonozás,főfal,födém ) összesen a 4,5milliót közelítik.
Személy szerint én sokallom, de nem vagyok otthon az építőiparban, így gondoltam megkérdezem.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
Kedves utolsó! Esetleg kifejtenéd bővebben is?Persze nem vagyok profi a témában, de rengeteget utánaolvastam a dolgoknak és gondoltam kikérem a tisztelt fórumozók véleményét is, mert nem szeretném ha átvernek. "Készen" nem szeretném venni, mert a jelenlegi lakásunkat is egy kivitelező cég csinálta és minden sz@r benne...
Arról nem is beszélve, hogy sokkal drágább lesz, mert minden munkafázisra felelős műszaki vezető kell, meg aki az e-naplót is vezeti. Mindenről számla, semmi nem lehet "suttyomban".
Manapság eszméletlen nehéz házat építeni/átépíteni. Durva, milyen szigorúak a szabályok.
Kedves 7!
Te el vagy tévedve! Én most szeretném átépíteni a házamat, engedélyek megvannak. Szerettük volna magunk csinálni, de ilyet már nem lehet. Rettenetesen megszigorították a szabályokat. Nagyon szigorúan ellenőrzik (és súlyosan büntetnek) az e-naplo vezetését.
Most beszéltem egy kivitelezővel, őket egy 6 hónapos munka alatt 8x ellenőrizte a hatóság.
Igenis kellenek szakemberek, számlák, műszaki vezető, műszaki ellenőr...
6# voltam
Nekem a generálkivitelezővel az a bajom, hogy gyakran irreálisan magas árat szeretnének elkérni, mert ugye a Q7-est meg X6-ost is vmiből meg kell venni... Másrészt már jártunk párommal több generálkivitelező által épített ingatlanban. Repednek a a falak, villamosrendszer sz@r, járólapok felpattognak, garanciát pedig nem tudsz érvényesíteni, mert vagy csődöt jelentett, vagy nem adott vagy épp hónapokig, évekig húzódik egy garanciális per.
Én nem saját kezűleg akarom a falakat felhúzni, vagy a tetőt csinálni, mindenre megfelelő szakit szeretnék találni, a generálkivitelezők zsírós hasznát pedig az építkezésbe fektetném.
Az E-napló is egy érdekes dolog, +költségekkel jár, így is szétadóztatják a magyart, ezzel pedig még egyet rúgnak bele, de azt ne mondja nekem senki, hogy egy generálos nem számít fel költséget erre..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!