Ezek reális építési árak?
118m2 netto alapterületű, földszintes, oromfal nélküli, kontyolt tetős, E-gerendás, egyszerű formájú házat tervezünk építeni. Több helyről kértünk ajánlatot, szerkezetkész állapotra, ilyen tételek láttunk munkadíjra(ácsmunka nincs benne):
30cm főfal falazás 5.000Ft/m2
kéményrakás (2db lesz) 12.000Ft/m
zsalukő rakás 7.500Ft/m2
zsaluzás állványozás össz: 700.000Ft
stb
így a kőművesmunkák munkadíja (alapásás,betonozás,főfal,födém ) összesen a 4,5milliót közelítik.
Személy szerint én sokallom, de nem vagyok otthon az építőiparban, így gondoltam megkérdezem.
Előre is köszönöm a válaszokat!
T. Kérdező!
Hiába vitatkozol velünk, szerintem is reálisak ezek az árak.
És most nem bántásként mondom, ha a bekért árajánlatok alapján úgy látod, hogy nincs elég pénzed a teljes befejezésre, inkább ne fogj bele. Lesz olyan többletköltség amivel nem számolsz.
Kérj be több árajánlatot, de hogy össze tudd hasonlítani érdemes lenne egy tervezői költségvetést (árazatlant) csináltatnod. Ez tartalmazna minden munkanemet.
Kedves kérdező, szerencsére több eszed van, mint hogy magukat "jószándékú hozzáértőknek" képzelők írásait készpénznek vedd. Csak így tovább!
A tetőre is durva árat kaptál, a födém és az áthidalók alátámasztását meg nagyon nem állványozásnak hívjuk.:)
Gondoltam megválaszolom a saját kérdésem így 6 év elteltével :)
Nagyon sok volt az ár, ennél jóval olcsóbban csináltattuk meg szakikkal.
Hőszivattyúval, 20cm grafittal, 3 szoba, 2 fürdő, stb AlacsonyEnergiás besorolás, 31.500.000 (136m2 netto)
És nem lett tákolmány, mindenben normális minőséget vettünk és használjuk problémamentesen évek óta :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!