Ilyen esetben ti hogy szólnátok munkahelyen a terhességről?
"Sok kismamát engedtek el terhességük alatt,"
Mi van?
Ha Mo.-n élsz, határozatlan a szerződésed, nem vagy própaidőn, akkor nem bocsáthatnak el.
Jogász azt mondta, hogy nem rúghatnak ki, azzal nincs is gondom. Viszont a gyermekem betegsége miatt, s mivel elsőnek is veszélyeztetett voltam, mondta, hogy első alkalommal míg háziorvos ír ki, nem ajánlatos bejelenteni, hanem amint a házi orvosi táppénzt letudtam, s amikor is már a nőgyógyásztól is van papírom. Mivel olyan helyen dolgozom, ahol fizikai munkát végzek. De még nőgyógyásztól nincs papírom csak ügyeletről, hogy petezsákot láttak, s terhesség korai szakaszában járok, életképess embrió még nem látszik.
Abban felvilágosított, hogy nem rúghatnak ki, viszont a nőgyógyászati papírt mondta h célszerű megvárni, s hogy első alkalommal úgy is a háziorvos ír ki, s akor célszerű más betegséget hazudnom. Viszont a háziorvos a nőgyógyásztól kapott papír alapján, amin az áll h fenyegető vetélés, 9-es kóddal írt ki. Viszont ez minden oké, de mivel azt is mondták, hogy nem kötelességem megmondani, miért is vagyok itthon heteket, bár előre sejtettem, megkérdezi a főnököm. Erre mondták is, válaszolhatom azt, hogy nem mondta meg a doki. De arra nem mondtak semmit, hogy olyankor mi van, ha bemegyek, hogy is közöljem, mit mondjak, hogy miért nem mondtam el. Arra gondoltam, azt mondom, hogy nőgyógyász szólt, hogy várjam meg a következő vizsgálatot, s én is ugy láttam jónak, hogy elsőnek megvárom legyen szívműködés. S a jogszabályra hivatkoznék. Vagy valami ilyesmi. Azt én se értettem miért ne lehet egyből elmondani, de ha már a jogász s nődoki is egyből ezt mondja, biztos van hozzá köze, de ha védettek vagyunk, számomra ez érthetetlen.
Nem tiszta. Ezek szerint már hazudtál?
Akkor mindegy, hisz ha leadod a tp papírt kiderül. Hiába mondasz bármit is.
A háziorvosod rosszul járt el, mert a petezsák még nem jelent élő terhességet,így nem 9-essel kellett volna.
A nőgyógyász talán azért 6 hetet mondott, mert kb. akkortól van pulzálás, azaz élő terhesség.
Az átlag nem mondja el a munkahelyén (és másoknak sem) a 12. hétig, mert odáig nagy a vetélés esélye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!