Munkahelyen mikor érdemes szólni a terhességről?
szia!
Én picit "babonás" vagyok , úgyhogy a 12. hét után szóltam. De bármikor is szólsz "védett" személlyé válsz.A terhesség nem "kiszúrási faktor". A főnököd nem rúghat ki, a kollégákkal való kiszúrás meg relatív. /nem egy nagy család vagytok, ez egy munkahely :))/
1 kismami
Szia!
Gratulálok a babicához!
Általában megvárják a mamák a 12-dik hetet, de sokszor előbb kiderül, főleg, ha vannak szemfüles kolléganőid.(nekem akad pár) Jobb, minél előbb tudatni, legalábbis a főnökkel.
Kedvezményeket is kaphatsz, pl. nálunk 4 munkanapot adnak a szabin felül, ami a várandóssággal összefüggő vizsgálatokra kivehető.
Szia! Vannak azért fontos dolgok, mint pl. kötelező vizsgálatokra a munkáltatónak el KELL engednie, NEM túlóráztathat, NEM rúghat ki (ez határozatlan idejű áll. szerződésre).
Ha jó bent a légkör és normálisak, jobb előbb szólni, legalább kisfőnöknek, ha rosszul vagy, elájulsz, tudják mi van. Én pl leestem a lépcsőn... Az én példám kivételes, de nem bántam meg, hogy hamar elmondtam.
Ennek köszönhetem, hogy még 1 nap táppénzen nem voltam idén, sokat dolgozom itthonról és ez nagyon szupi!
A kollegák csak a 11. héten tudták meg.
22 hetes kismami
Elég régi a kérdés, de hátha valaki betéved!
Most derült ki hogy babát várok, még nagyon az elején vagyok! A kolleganőim (2 nem túl boldog 40es) és álandóan szekálnak mindenért! félek hogy a baba rovására megy amit nem szeretnék.
én igazából arra gondoltam hogy csak a tervezett Tpre menetel elött szólok nekik, de az kiszúrás lenne, és azért hallgatnék. elmondani félek, mert megint lenne valami ami miatt baszogathatnak!
Mit javasoltok?
pár hetes kismama!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!