14 hetesen elmondjam a munkahelyen?
Igaz a 16. hétig szoktak várni, de sokan az ismerőseim közül hamarabb bejelentették. Pláne ha ilyen a főnököd, talán jobb hamarabb túlesni rajta, nehogy kiszimatolja.
Egyébként tudod, hogy nem lenne joga kérdezgetni mikor akarsz vagy akarsz-e egyáltalán gyereket?
Szerintem ha nő majd a pocakos, Úgyis észre fogják venni, tehát jobb, ha ezt megelőzően minnél előbb őszintén elmondod a főnöködnek.
Ez sokkal korrektebb lenne a részedről, mintha ök jönnének rá maguktól, mikor már látszik.
Gondolni kell arra is, hogy GYES után vissza szefetnél menni, tehát a céget ne hagyd bajban.
Nyilván embert kell betanitani a munkádra aki majd helyettesít, hogy ne legyen gökkenő a munkában...ha korrekten elmondod és együtműködsz, talán ők sem fognak neheztelni rád.
Én 11 hetes vagyok, és a 12. hét után el akarom mondani a főnökömnek, bár én is tartottam tőle, hogy mit fog szólni, mert nagyon nem szereti a terhes nőket, és mikor felvettek 1,5 éve, tőlem is azt kérdezték, mikor akarok, akarok-e gyereket.
Mivel még szeretnék további 3 hónapot itt dolgozni, ezért jobbnak gondoltam csak minél később elmondani, nehogy 3 hónapig szivasson a főnököm.
De most már nem nagyon izgat. Nem akarok titkolózni, ráadásul előbb-utóbb úgyis látni fogják rajtam, jobb ezt előbb elmondani őszintén. Ha meg mégis szívózik a főnök, akkor elmegyek betegállományba, a férjemmel már megbeszéltük, hogy akkor majd megoldja ő valahogy, én jöjjek el, ha úgy érzem, eljött az idő.
Szóval csak bátran!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!