Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 14 hetesen elmondjam a munkahe...

14 hetesen elmondjam a munkahelyen?

Figyelt kérdés
Nem sokan dolgozunk az irodán. Már picit kezd nőni a pocakom is. Kb 1 éve dolgozom itt. Főnokom egyáltalán nem gyerekbarát. Amikor felvett akkor is állandóan azt kérdezgette hogy nem akarok még gyereket jo pár évig. Hát nem terveztük. Pici ajándék nekünk :-) félek a reakcioktol. Szerintetek mikor mondjam el? Most vagyok 14 hetes

2015. okt. 20. 16:46
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Igaz a 16. hétig szoktak várni, de sokan az ismerőseim közül hamarabb bejelentették. Pláne ha ilyen a főnököd, talán jobb hamarabb túlesni rajta, nehogy kiszimatolja.

Egyébként tudod, hogy nem lenne joga kérdezgetni mikor akarsz vagy akarsz-e egyáltalán gyereket?

2015. okt. 20. 17:03
 2/5 hisztynka ***** válasza:
100%

Szerintem ha nő majd a pocakos, Úgyis észre fogják venni, tehát jobb, ha ezt megelőzően minnél előbb őszintén elmondod a főnöködnek.

Ez sokkal korrektebb lenne a részedről, mintha ök jönnének rá maguktól, mikor már látszik.

Gondolni kell arra is, hogy GYES után vissza szefetnél menni, tehát a céget ne hagyd bajban.

Nyilván embert kell betanitani a munkádra aki majd helyettesít, hogy ne legyen gökkenő a munkában...ha korrekten elmondod és együtműködsz, talán ők sem fognak neheztelni rád.

2015. okt. 20. 17:08
 3/5 hisztynka ***** válasza:
100%
Előző vagyok, bocs az elütésekért, telóról írok.
2015. okt. 20. 17:11
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanakkor, ha minél később mondod el, ilyen hozzáállás mellett, lehet, hogy megspórolsz pár hét feszültséget. Bár 16. hét körül legkésőbb azért már illik elmondani. Én telepatikusan megüzenném neki előtte este elalvás előtt azelőtti napon, hogy bejelented:)
2015. okt. 20. 18:02
 5/5 anonim ***** válasza:

Én 11 hetes vagyok, és a 12. hét után el akarom mondani a főnökömnek, bár én is tartottam tőle, hogy mit fog szólni, mert nagyon nem szereti a terhes nőket, és mikor felvettek 1,5 éve, tőlem is azt kérdezték, mikor akarok, akarok-e gyereket.

Mivel még szeretnék további 3 hónapot itt dolgozni, ezért jobbnak gondoltam csak minél később elmondani, nehogy 3 hónapig szivasson a főnököm.

De most már nem nagyon izgat. Nem akarok titkolózni, ráadásul előbb-utóbb úgyis látni fogják rajtam, jobb ezt előbb elmondani őszintén. Ha meg mégis szívózik a főnök, akkor elmegyek betegállományba, a férjemmel már megbeszéltük, hogy akkor majd megoldja ő valahogy, én jöjjek el, ha úgy érzem, eljött az idő.

Szóval csak bátran!

2015. okt. 22. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!