Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elmondjam 10 hetesen a munkált...

Elmondjam 10 hetesen a munkáltatómnak?

Figyelt kérdés
4 hónappal ezelőtt megkerestek, hogy egy kolléganőm babát vár, mennék-e a helyére dolgozni, ha táppénzre és szülni megy. Örültem neki, mert jobb munka, több pénz, stb. Az előzetes megbeszélések ellenére a kolléganő továbbra is dolgozott. Közben én is teherbe estem. Hétfőtől nem jön a kollegina, viszontén már 10 hetes terhes vagyok. Azt kérték holnap délutánig írjam alá a papírokat az új munkakörömről. A 12. hétig nem akartam szólni senkinek sem a babáról. Csak a férjem tudja meg a nőgyógyászom. Szóljak a főnöknek? Vagy csak 2 hét múlva? Akkor olyan, minta becsapnám, nem? Viszont ha szólok, akkor nem kerülök abba a munkakörbe, mert hosszú távra keresnek valakit.
2015. aug. 27. 09:19
 1/10 anonim ***** válasza:
75%

Attól függ, hogy milyen a helyzet a melóhelyen, milyen a viszony a főnökkel. Én elmondanám, mert kis helyen dolgozom, szinte baráti a légkör. De pl. egy 300 fős helyen biztosan más a helyzet. Nem tudom, nálatok mi van.

Szerintem jó megoldás lehet, hogy ha a kollegina már úgy is elment és te nem akarsz a terhesség elején, közepén táppénzre menni, hanem dolgozni akarsz, akkor mondd el, gondolom, úgy sem tudnak rögtön valakit a helyedre. És te ott maradsz, amíg találnak valakit, aztán betanítod.

De ha csak határozott szerződéssel mennél a csaj helyére, amíg ő otthon van, akkor szerintem nincs értelme elfogadni. Mert akkor nem lesz helyed, ha lejár a határozott szerződés.

2015. aug. 27. 09:26
 2/10 A kérdező kommentje:
Állami cég, új területre kerülnék, új főnökkel. 3 hónap a betanulási idő, ami próbaidő
2015. aug. 27. 09:36
 3/10 anonim ***** válasza:
31%

En nem szolnek. Eleve a 12. hetig a csaladnak sem mondtuk el, m a 12. het az amolyan vizvalaszto. Azt csak Te tudod, h kamuzol, de mondhatod azt is, h Te is csak most tudtad meg, amikor szolsz nekik. Mareszt pedig nem tartozik rajuk az ok, h miert nem mondtad el hamarabb. a harmadik pedig, egy munkahely sosem barati kapcsolat es mind a munkaltato, mind a munkavallalo a sajat erdekeit nezi. hidd el, ha nekik az lenne az erdekuk, siman kirugnanak gondolkodas nelkul. Es most is azert nem mered elmondani nekik, m akkor nem kerulnel abba a munkakorbe.

Szerintem ne szolj nekik, ird ala a papirokat, es utana beszelj veluk errol. Ha fontosnak tartanak Teged, akkor megtalaljak amegoldast, ami mindenkinek jo. De ezen sem Neked kell agyalni, hanem a munkaltatonak.

2015. aug. 27. 11:22
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha próbaidőnek is számít, akkor én így nem hiszem, hogy mennék. Nem tudod azt sem kiszámolni, hogy meddig tudsz dolgozni, próbaidő alatt meg bármikor kitehetnek, így viszont már alapból védve vagy. Én korrektül megmondanám, hogy mi a helyzet. 3 hónap a betanulási idő, annak a végére te már 22 hetes leszel, titkolni sem biztos, hogy tudnád.
2015. aug. 27. 11:29
 5/10 anonim ***** válasza:
Vagy a próbaidő azt jelnti, hogy ha nem válsz be, akkor a határozatlan szerződésed a mostani helyeddel továbbra is él? Mert nagyon nem mindegy.
2015. aug. 27. 11:30
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha most nem mondod el, akkor tégy róla, hogy a három hónap próbaidő alatt se tudják meg, amennyiben fennáll a lehetősége, hogy becsapottnak érezné magát a munkáltató és esetleg "bosszút" állna. Próbaidő alatt ugyanis indoklás nélkül felmondhatnak, nem védene meg a törvény sem.

Én a helyedben egyébként, ha még vissza is akarnék menni oda, akkor most egyelőre lemondanék a jobb helyről, és inkább nem variálnék, terhesen nem vállalnék be próbaidőt sem, nem tudhatod, hogy mi történik, és ott találhatod maga teljesen védtelenül a legrosszabbkor.

2015. aug. 27. 11:38
 7/10 A kérdező kommentje:
Úgy szól a szerződés, hogy a korábbi munkakörbe kerülök vissza, ha valamiért nem válok be a próbaidő alatt. De azt nem garantálják, hogy ugyanazon a településen, ahol előtte voltam.
2015. aug. 27. 13:05
 8/10 anonim ***** válasza:

Pénzben mi a különbség?

Én szólnék, ha oda akarsz visszamenni, nem mindegy, hogy fogadnak

2015. aug. 27. 19:21
 9/10 anonim ***** válasza:
Én maradnék a helyemen, hiszen ezt az új munkát nem fogod tudni ellátni és ha elküldenek próbaidő alatt, az elég ciki lenne, ha nem a saját városodba kerülnél vissza. Még rosszabb lenne, mint a jelenlegi helyzet.
2015. aug. 28. 09:41
 10/10 anonim ***** válasza:
En mindnekeppen megmondanam a munkaltatomnak, es azt is, hogy nagyon szivesen atmegyek az uj pozicioba - mert lehet, hogy nem talalnak gyorsan embert - , de persze igy szinte biztos, hogy nem fognak atvenni, bar ki tudja. Azt is megmondanam, hogy jelen esetben megerted, ha nem vesznek oda at, de nagyon szivesen mennel.
2015. aug. 28. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!