Elmondjam 10 hetesen a munkáltatómnak?
Attól függ, hogy milyen a helyzet a melóhelyen, milyen a viszony a főnökkel. Én elmondanám, mert kis helyen dolgozom, szinte baráti a légkör. De pl. egy 300 fős helyen biztosan más a helyzet. Nem tudom, nálatok mi van.
Szerintem jó megoldás lehet, hogy ha a kollegina már úgy is elment és te nem akarsz a terhesség elején, közepén táppénzre menni, hanem dolgozni akarsz, akkor mondd el, gondolom, úgy sem tudnak rögtön valakit a helyedre. És te ott maradsz, amíg találnak valakit, aztán betanítod.
De ha csak határozott szerződéssel mennél a csaj helyére, amíg ő otthon van, akkor szerintem nincs értelme elfogadni. Mert akkor nem lesz helyed, ha lejár a határozott szerződés.
En nem szolnek. Eleve a 12. hetig a csaladnak sem mondtuk el, m a 12. het az amolyan vizvalaszto. Azt csak Te tudod, h kamuzol, de mondhatod azt is, h Te is csak most tudtad meg, amikor szolsz nekik. Mareszt pedig nem tartozik rajuk az ok, h miert nem mondtad el hamarabb. a harmadik pedig, egy munkahely sosem barati kapcsolat es mind a munkaltato, mind a munkavallalo a sajat erdekeit nezi. hidd el, ha nekik az lenne az erdekuk, siman kirugnanak gondolkodas nelkul. Es most is azert nem mered elmondani nekik, m akkor nem kerulnel abba a munkakorbe.
Szerintem ne szolj nekik, ird ala a papirokat, es utana beszelj veluk errol. Ha fontosnak tartanak Teged, akkor megtalaljak amegoldast, ami mindenkinek jo. De ezen sem Neked kell agyalni, hanem a munkaltatonak.
Ha most nem mondod el, akkor tégy róla, hogy a három hónap próbaidő alatt se tudják meg, amennyiben fennáll a lehetősége, hogy becsapottnak érezné magát a munkáltató és esetleg "bosszút" állna. Próbaidő alatt ugyanis indoklás nélkül felmondhatnak, nem védene meg a törvény sem.
Én a helyedben egyébként, ha még vissza is akarnék menni oda, akkor most egyelőre lemondanék a jobb helyről, és inkább nem variálnék, terhesen nem vállalnék be próbaidőt sem, nem tudhatod, hogy mi történik, és ott találhatod maga teljesen védtelenül a legrosszabbkor.
Pénzben mi a különbség?
Én szólnék, ha oda akarsz visszamenni, nem mindegy, hogy fogadnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!