Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek, hogy védjem a hasam?

Mit tegyek, hogy védjem a hasam?

Figyelt kérdés
Még nem vagyok várandós, de van egy 3kg-os kutyusom, akivel együtt alszunk és néha átsétál rajtam, ha átmegy a másik oldalamra. Nagyon megszokta már az együtt alvást, én is szeretek vele aludni, és ha rá is parancsolnék hogy a földön aludjon, éjszaka bármikor rám tud ugrani, ha elalszom. Ő is olyan mint a babám, így odaadni bárkinek kilőve, még éjszakára sem, amúgy sem tudnám. Más megoldás van azon kívül, hogy próbálok egy magasabb ágyat csináltatni ahova nem tud felugrani?

2015. szept. 24. 13:08
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
1 év múlva tervezem, már most gondolkodom a dolgokon. Nem hittem volna hogy ennyire "népszerű" lesz ez a kérdés. Mások véleményét nem kértem ki azzal kapcsolatban, hogy milyen dolog a kutyával aludni. Higéniai szempont? Nagyon is tisztaságszerető vagyok, illatos, tiszta kutyusom van, aki nem szőrhullató. Ez már mindenkinek legyen az egyéni véleménye. Sokan mondják: fúj, kutyával aludni.. kit érdekel? Ha nekem jó, akkor jó. Nem lehetünk egyformák. Láttam én már olyat is, hogy a kis babával csókolózik a kutya, az már nekem is túlzás.. mindenki maga döntse el. Egy biztos, ha baba lesz, akkor ezt nem szeretném így folytatni. Talán valami rosszat mondtam ezzel? Nem is vagyok tovább kíváncsi a véleményetekre, majd akkor máshol keresek választ. Pedig azt hittem, hogy ez az oldal arra van, hogy ha valakinek kérdése van, választ kapjon. Köszönöm azoknak, akik jó ötleteket adtak.
2015. szept. 24. 14:04
 22/35 anonim ***** válasza:
74%

oké hogy tiszta a kutya

de érted, a fenekével fekszik az ágyon, te belefekszel.

még ha nem is kakis, csak bacis.

2015. szept. 24. 14:05
 23/35 anonim ***** válasza:
A gyerek sem fog örökké rácsos ágyban aludni. Sok gyerkőc 1-1,5 éves korában már sima vagy leesésgátlós ágyban alszik, akkor hogy fogod őt megvédeni? Egész éjjel ülsz majd mellette? Miért nem lehet mindenkinek meg a helye. Te alszol a pároddal, ha úgy van a gyerekkel, a gyerek alszik a kiságyában vagy köztetek, a kutya meg alszik a saját helyén. Vagy az is megoldás, hogy mind alusztok egy kupacon, oszt csókolom, nem kell belőle ügyet csinálni.
2015. szept. 24. 14:14
 24/35 anonim ***** válasza:
Ki kellene éjszakára zárnod a szobából. akár már most és akkor nem fogja úgy érezni, hogy a baba miatt. a babának nem lenne jó, ha abban az ágyban aludna/feküdne, ahol előtte a kutya. kizárnod azért kellene, mert mi van, ha akkor is bemászik, amikor veletek alszik a baba? oké, hogy alapvetően az ágyában lesz, de biztos odaveszed pl ha beteg.
2015. szept. 24. 14:25
 25/35 anonim ***** válasza:
60%

Nem, nem hallgat rád ez a kutya, és nincs megnevelve. Az én kutyám addig nem eszik, amíg engedélyt nem adok neki. Ül a teli kajástál mellett, de nem mozdul, amíg kifejezetten meg nem engedem neki, hogy egyen. A lakásban csak egy helyiségben lehet, ennek a határát akkor sem lépi át, ha alszom vagy ha nem vagyok otthon. Ez a kutyanevelés. Googlizz rá, alkalmazd. Különben előbb-utóbb a kutyád megharapja azt a gyereket vagy ráfekszik. És ha a gyerekkel alszol és a kutya ugyanúgy bebújik az ágyba, amíg alszol? Ez beteges.

Neveld meg.

2015. szept. 24. 14:29
 26/35 anonim ***** válasza:
Nekem mopszom van mintha o is a gyerekem lenne DE nem az :) mikor terhes lett is vele aludtam de ahogy nőtt a hasam, es közeledtem a szüléshez szépen le szoktattam róla :) a kutya okos állat. Meg fogja érteni hogy nem aludt hat veled.
2015. szept. 24. 14:45
 27/35 anonim ***** válasza:

Nálunk az előszobában alszik, szerintem kicsukod es kesz pár nap nyüszoges utan megszokja.

Amugy amig várandós vagy, 3 kg-os kutyus nem tétel, 3 eves 11kg-os lanyom is rám ugrik,esik akaratlanul is (tudom nincs megnevelve)

Játék közben pedig vigyáz, megis megtörténik a dolog, de szerencsere nincs baja a kistesonak.

A kutya pedig sose lepett ra a lanyomra mikor babakent a habtapin játszott, ellenben vele állt fel először, es az elso szava is a kutya neve volt....

2015. szept. 24. 14:48
 28/35 anonim ***** válasza:

*terhes lettem.

Ui : az en lanyom pl 1 eves kora óta sima agyon alszik :) viszont a gyerek szoba ajtaján biztonsági rács van, pont azert hogy oda nem mehet be a kutya mert az a gyerek területe! Kb 1-2 honap alatt megszokta nincs agyban alvás, nincs oda bemászkálás. De nagyon szeretik egymást :)

2015. szept. 24. 14:48
 29/35 piroska és a farkas ***** válasza:
75%
Én nem értek a kutyákhoz, tehát " állatpszichologiai" szempontbol lehet, h hülyeség amit gondolok, de szerintem mindenképpen még a babaproject előtt ki kéne szoktatni amkutyát a szobábol - nemcsak az ágybol - hogy ne érezze meg az összefüggést a pocak - és lakoja - és az ő megvátozott helyzete között. Hátha van itt is vmi féltékenykedés mintha kisteso érkezne. A hogyant azt nem tudom. KÖvetkezetesen! :)
2015. szept. 24. 14:49
 30/35 anonim ***** válasza:
82%

Első lépés hogy sose engedd fel az ágyra napközben se semmilyen körülmények között. Meg kell szoknia, hogy az ágy számára tabu, mert azt nem fogja érteni hogy csak ilyen/olyan feltételekkel (pl. reggel8tól este 8-ig) mehetsz csak fel, órát se tudja nézni, hogy most hajnali 2 van, most nem ugrok akkor fel....

Kanapéra se engedném fel, ott is pihenhet a baba mózesben. Szokja meg, van saját fekhelye, kapjon egy kosarat. Még a végén beugrik a babakocsiba v nemtom....

Ha tényleg neveled, akkor 1-2 hét és megszokja. Ha csak tessék-lássék módon és nem egyértelmű, hogy te vagy a falkavezér akkor továbbra is csinálni fogja, ha nem figyelsz. Ha nagyon nem megy, kérd szakember segítségét, létezik ám kutyaiskola, ahol ilyen alapengedelmességi dolgokban is segítenek. Meg kell tanulnia szót fogadni, utcán is ezerszer elő fog fordulni,h leülteted és várjon ott nyugodtan amíg te elrendezel valamit a babakocsiban.

2015. szept. 24. 15:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!