Terhességi cukorbetegség? Valamit elrontottak?
Figyelt kérdés
Üdv. 25 hetes terhes vagyok mult heten voltam cukor mérésen. Éhgyomi 4,8. 120 perces : 9.4. Ezt nagyon soknak tartottam már csak azert is mert nem hiztam sokat,nem ettem édességet. Talán amiből többet ettem az a kenyér meg az üdítő mert azt kivántam. Elkuldtek diabetologiára. 1 héten keresztul merni kell a cukrot minden fő étkezés elott es utan. Az evések előtt ilyen 3,5-3,9 ertekeim vannak evés utan egy órával 4'8-5,4. Igaz hogy nem ettem kenyeret csak korpásat meg nem ittam cukros uditot de ez fura nekem. És ha ilyen értékeim lesznek mit fog mondani az orvos...2015. szept. 18. 15:06
1/5 anonim válasza:
Mi ebben a fura? Ha pl. megeszel 25 gr lassú felszívódású szénhidrátot délután, akkor nyilván nem lesz olyan magas a cukrod, mintha meginnál reggel 75 gr gyors felszívódású szénhidrátot tartalmazó italt. Ha ilyenek lesznek az értékeid, akkor azt fogja mondani az orvos, hogy elég a diéta, nem kell inzulin.
2/5 anonim válasza:
A terhességi cukorbetegséget ne hasonlítsd a II. típusú, szerzett cukorbetegséghez, ami az elhízott emberekre jellemző.
Bárkinél kialakulhat terhesség alatt, genetikai okai vannak. Arra viszont készülj fel, hogy ez előrejelzi az időskori cukorbetegséget. 60 éves kor felett fokozottan figyelj majd a cukor ellenőrzésére.
3/5 anonim válasza:
Ha dietasan ettél, akkor.örülj, hogy jók lettek az értékeid. Van, aki hiába dietazik, mégis magas a cukra, ő kap inzulint is, neked elég a diéta. Én is így voltam. De ha megszegtem a diétát, egyszerre magas lett a cukrom. Ha nem hiszel az eredményben, próbáld ki egyszer, hogy nem tartod a diétát, és mennyi lesz a cukrod. A terhességi diabétesz nem azt jelenti, hogy mindig magas a cukor, és vannak fokozatai. Nem értem, hogy mi a furcsa abban, hogy a gyors felszívódású ch megdobta a cukrodat, a lassú meg nem. Ez a diéta lényege. Ha megnézed a terhességi diabétesz rendelésre váró kismamákat, a nagy részük nem elhízott anyuka, sőt. Én is vékony voltam, mégis megtalált ez a nyavaja, meg még sok vékony ismerősömet. Arra még figyelj, hogy idővel romolhatnak az értékeid, kb 36. hétig. Az orvos meg azt fogja mondani,.hogy szuper, hogy diétával kordában tartható a dolog.
4/5 anonim válasza:
Ez nem cukorbetegség. Az éhgyomri érték tökéletes, a terhelés utáni lehetne alacsonyabb is, de ott a cukorbetegség határa 11 mmol/l (viszont ideálisan 7,8 alatt kellene lennie). Ezt orvosilag úgy hívják, hogy "csökkent glükóztolerancia (IGT)". Oda kell rá figyelni, mert később cukorbetegség alakulhat ki belőle, ezért is küldenek kivizsgálásra. De az is elképzelhető, hogy a szülés után elmúlik. De utána sem fog ártani időnként 1-1 ellenőrzés.
5/5 anonim válasza:
Terhelésnél a 2 órás érték határa nem 11, már ne is haragudj, kedves utolsó. Ne írj butaságokat! Terhes kismamáknál a csökkent cukortolerancia is cukorbetegségnek tekinthető, nem is választják szét terhesség esetén az orvosok, főleg hogy ez a csökkent cukortolerancia könnyen romolhat a hetek folyamán, így hamar lesz belőle szigorú értelemben vett cukorbetegség. De mindenhol 7,8 fölött már gesztációs diabéteszről beszélnek, hiszen terhesség során a csökkent glükoztolerancia már terhességi cukorbetegségként értékelendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!