Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Cukorbetegség és a terhesség?

Cukorbetegség és a terhesség?

Figyelt kérdés
Ma derült ki, hogy cukorbeteg vok (éhomi 6,7, terhelés 9,1) sajnos volt két vetélésem is, 8-9 héten leállt a szívműködés. Lehet még valaha egészséges gyermekem? Mi a teendő továbbiakban? (Sajnos hiába kértem még anno a baba tervezés előtt a terhelést a háziorvos nem találta indokoltnak... holnap megyek vissza hozzá a leletekkel ...)

2015. júl. 20. 18:00
 1/10 anonim ***** válasza:

Persze, hogy lehet :)

Rengeteg cukorbeteg ismerősöm van, aki már a terhesség előtt is az volt, semmi gond nem volt.

2015. júl. 20. 18:04
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

De most terhes vagy?

Persze, hogy lehet egészséges babája egy cukorbetegnek, nekem is egészséges a lányom. Viszont az nem a legjobb, ha kezeletlen cukorbetegséggel estél teherbe. Majd az orvos megmondja mit kell tenni, nem mindegy, hogy eddig milyen értékeid voltak. Vérvételből meg lehet állapítani az elmúlt 3 hónap átlagát.

2015. júl. 20. 18:18
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem sajnos, múlthéten veszítettem el a második babát. A cukrom éhomi 6,7 (5.6.7. hó) és most a terhelés 120p 9,1. Talán most már tesznek is valamit ... mert eddig a dokim szerint a 6,7 jó ... hát még se ... hiába kértem
2015. júl. 20. 19:03
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

El kell menned diabetológiára és eszedbe ne jusson addig teherbe esni, amíg nincs beállítva a cukrod. Már a teherbeesés pillanatában is jónak kell lennie az értékeknek és végig a terhesség alatt.

Amúgy annyira nem vészes, nekem 15 volt az éhgyomrim, amikor kiderült, de terhesen 6,7 sem lehet.

2015. júl. 20. 19:46
 5/10 anonim ***** válasza:
Sajnos az a legszörnyűbb az egészben, hogy a vetélésekhez a magas cukor is hozzájárulhatott. Kezelni kell a cukorbetegséget, és persze, hogy lehet egészséges babád.
2015. júl. 20. 19:53
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nem értem, hogy mért nem hallgattak rám az orvosok, mért kellett két ilyen, hogy megtörténjen... hogy meghallják mit mondok :( Egy évig semmiképp nem szeretnék próbálkozni, fel kell ezt dolgoznom lelkileg,hogy nem hallgattam a megérzésemre és bekövetkezett a legrosszabb... köszönöm az összes választ, nagyon jól esik a sok tanács, jó kívánság, és hogy megosztottátok saját történeteket és ezzel is reményt adtatok :) Mindenkinek minden jót kívánok!
2015. júl. 20. 20:10
 7/10 A kérdező kommentje:
Nekem most volt a második miss. ab-om, a nőgyógyászom mondta, hogy bizony ez lesz a baj, mert a babák 5h 5n már ver a szívük, 7h5n 167 a szívverés minden tökéletes, 7 h től vérzik az orrom, nagyon nehezen áll el az orrvérzésem, mikor elhalnak a babák (egy csepp barna a wcpapíron semmi más tünet) akkor abbamarad... sajnos terhes tünetem se volt csak a gyakori vizelési inger abból tudtam, hogy baba van... az elsőnél azt mondták nekem, hogy van ilyen majd a második ... (akkor belenyugodtam hittem a dokiknak)most nem fogok addig megyek amíg nincs eredmény...
2015. júl. 20. 20:15
 8/10 anonim ***** válasza:
Sajnálom kérdező! :( kivánok egészséges terhességet, amikor úgy érzed itt az idő. És jó cukorértékeket persze.
2015. júl. 20. 20:34
 9/10 anonim válasza:
Szerintem ha kezelitek, minden rendben lesz. És valóban, sajnos gyakran történik ilyen, egészséges embereknél is, úgyhogy semmi nincs veszve, csak figyelj nagyon a cukorértékeidre.
2015. aug. 12. 14:48
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat. A műtét óta most jelentkezett vérzés, kb. 5 hete tartom a 160g szénhidrát diétát + napi 25 percet futok. Kb. eddig 7 kgt adtam le. Szeptember végén, október elején kell mennem vérvételre, akkor kiderül, hogy alakul a cukrom. (közben kiderült hogy a TSH pajzsmirigy sem jó, nekem 3,71 ami sok a babához, + októberbe megyek trombofília vizsgálatra.) úgyhogy egyenlőre el vagyok keseredve, annyi okot mondtam ami rossz, a vasam is nagyon alacsony volt, a pulzusom nagyon magas, amióta szedem a dupla vasat már lejjebb ment, inzulinrezisztenciát szinte biztosra mondja a háziorvos, de diabet. jövő év márciusába van időpont, így magán úton próbálok intézkedni.
2015. aug. 23. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!