Túlsúlyos, cukorbeteg kismamik! Hogy alakult terhesség alatt a súlyotok?
Én 92-vel kezdtem (egyébként 10-15-öt letagadhatnék), és a a 9. hétig fogytam másfél kilót, majd híztam 1-et, így most 91,5 vagyok.
Nem vagyok cukorbeteg, és remélem, 100 kilóig nem jutok el.
13+3 h km
Én is jó sok felesleggel indítottam mind a kétszer, az első gyereknél -17 kg lett a vége szülés után. 6 kg jött fel, de rettenetesen vizesedtem, mint egy kis elefánté, olyanok voltak a bokáim. A vérnyomásommal minden rendben volt.
A második babát is alapos túlsúllyal kezdtem, az elején a sok hányás miatt lement négy kg, az visszajött és még plusz kettő, tehát a vége itt is 6-7 kg volt, viszont nem is vizesedtem. Szülés után egy héttel, mire lement minden felhalmozott víz, -10 kg volt a végleges.
Mind a kettőnél cukros voltam, 160 grammos diétával.
Sajnos elszállt az előbbi kommentem. Szóval már a terhesség előtt figyeltem a kajára és a bevitt kcal mennyiségre, így 2kg-t leadtam a 103-ból. Így már "csak" 101kg-val indítottam a terhességet. A cukorbetegségem is ekkorra derült ki kb., be is feküdtem a klinikára inzulinbeállításra. 160gr ch-t eszem, de leginkább az összkalória bevitelem csökkent kb. 1000 kcal-val. Méricskéltem a terhességem előtt és közben is viszonylag sokszor, hogy miből mennyit eszem, onnan tudom. Most 91-92kg vagyok. Szerintem csak azért nem voltam sokáig éhes, mert 3óránként eszem. Mostanában kezdek éhes lenni.
Ami a legfontosabb, úgy néz ki, a baba jól van, megfelelő ütemben fejlődik, nem nagy, nem is kicsi, a cukraim is jók. Ettől héttől járnom kell NST-re, hogy a méhlepény funkciója rendben van-e, és pluszban UH-on is megnéznek.
Testgyakorlásnak a gyaloglást választottam, mostanában csak ráérősen,mert húzódik a mdencém,a hasam feszül. 30 perc naponta. Eddig itt jó volt az idő, a szabadban tudtam mozogni. Most esőben a mechanikus futópadon sétálok. Próbálok aktív lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!