A terhességi cukorbetegség csak a túlsúlyos nőknél alakul ki? Ha cukorbeteg vagy csak nagysúlyú gyereked születhet? Minden nagysúlyú baba cukros?
Nem. Nem. Nem.
Nem voltam túlsúlyos, de terhességi cukorbetegségem volt, Nem született nagysúlyú gyerekem hanem kicsi babám született.
Én elég sokat híztam az első lányommal Ő 4kiló volt és 61 cm,de nem voltam cukros!
Most várjuka hugit,én szinte semmit nem híztam,nem vagyok cukros a lányompedig nagyobb mint a nővére!
Még kb5 hétig bent lakik!
Van egy barátnőm,aki nagyon vékony és mégis terhességi cukros!
Másik barátnőmnek semmi baja a cukorjával,és mégis első gyerkőc 4 kiló,másidk 4470 mostvárják a harmadikat!
Ezek csak tapasztalatok,de azért cáfolatnak jók!
:)
Én is így gondolom. Csak már unom hogy mindenki cukrosnak néz/ett,és a lányomat is!
Soha nem voltam cukorbeteg és a terhesség alatt sem. De mikor megtudják hogy a lányom 5kilóval született,én meg 92kilóval lettem terhes(102vel szültem),rögtön ez az első reakció. Biztos cukros vagyok,és a lányom is az,azért lett ilyen nagy.
A terhességi cukorbetegség elsősorban nem a testsúllyal van összefüggésben, hanem a terhesség során létrejövő hormonváltozással. Hiszen már nem csak a saját testünket, hanem a babáét is el kell látni tápanyagokkal. A nagyobb testsúly természetesen, mint a rendes cukorbetegségnél, itt is befolyásolhatja a kialakulását. Egyébként az a terheléses cukorvizsgálat, amit ilyenkor végeznek nem valami pontos, mert csak egyszer nézik meg 2 órával a cukros víz elfogyasztása után. Így nem tudják meg, hogy mennyire ment fel és mennyit esett vissza.
A cukros kismamáknak pedig inkább kis súlyú babája születik, mint nagy, és a babnak csak kis %-a lesz cukorbeteg, de ez a nem cukros kismamák gyerekeivel is kb ugyanilyen arányban fordulhat elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!