Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi cukorbetegség?

Niki19900723 kérdése:

Terhességi cukorbetegség?

Figyelt kérdés
Most vagyok 25 hetes várandós , nemrég volt a terheléses cukormérés , amin az éhgyomri cukrom, 6,23 volt ... terhelni nem tudtak mert kihánytam a glükózos citromos finomságot , jövőhéten ismételjük meg a zsemlés tejes megoldással , azt mondták a terhesgondozáson , hogy magas az éhgyomri értékem , így több mint valószínű hogy cukorbeteg lettem... akinek szintén volt ilyen problémája leírna nekem mindent amit lehet tudni róla ? :S És tuti , hogy cukros lettem ? A babára milyen hatásai lehetnek ennek a problémának ? Köszönöm a válaszokat előre is , eléggé aggódom ...

2015. márc. 26. 11:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is volt terhességi cukrom, bár az éhgyomri értéke normális volt, csak a terhelt lett magas.

Azzal járt, hogy a diabetológián előírtak 150g CH diétát, ezenkívül gyakrabban jártam ctg-re a végén meg uh-ra és hetente nézték a terhelt cukromat vérvétellel.

Vigyázni kell vele, fontos a diéta, a baba érdekében is. A elején nehéz, de hamar belerázódik az ember.

És ne aggódj, azért nézik, hogy ne legyen semmi gond.

2015. márc. 26. 11:35
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem ettel/ittál éjszaka? Az éhgyomri tényleg magas. Hát jobb esetben diétával kordában lehet tartani a cukrodat de ha már az éhgyomri is magas akkor lehet inzulin lesz belőle. Ha nem hanyagolod el akkor a babára nem lesz hatással mivel az inzulin kordában tartja a vércukorszintet. Amit tudni kell hogy ha lesz inzulin ha nem, szénhidrát szegény diétára leszel utasítva. És ha terhesség előtt rendben volt a cukrod akkor szülés után általában elmúlik.
2015. márc. 26. 11:37
 3/11 anonim ***** válasza:

Az hogy cukros lettél terhesség alatt nem a világ vége, nekem is kijött sjanos, de ha betartod a diétát nem elsz semmi gond.

engem anno első körben 170g szénhidrátra fogtak. azt tudom tanácsolni, hoyg amíg megvannak a végleges eedményeid kezd el a diétát és ha nem is éred el a rizikós értéket nem árt ha végigdiétázod a terhességedet.

Naponta 5-6 alkalommal kellene enni, mindennek nézd meg a szénhidráttartalmát. reggel:20; tizórai:25gramm; ebéd: 50g ; uzsi 25g; vacsi: 35g ; utó vacsi: 15g.

tej csak uzsira és tizóraira ( gyümölcs szintén)

csoki, cukor goodbye..

sok fehérje: sajt, húsi, hal,felvágott, margarin, rostos keksz(korpovit,zabkeksz)

teljeskiörlésű kenyér v. toast kmérve az adagot.

zöldség oké, de abban is van szénhidrát keményitő formájában. azt se lehet töménytelenül.

magok közül a mandula és a tökmag jön szóba.

rizs, krumpli, bab és társai óvatosan.

De mindenen rajta vannak az adatok, ugy elég változatosan lehet étkezni.

Akkor leeht probléma a babára nézve ha nem tartod amjd be a diétát. A baba fog helyetted inzulint termelni, és kövéren jön a világra, (5kg.. és haosnlók) de aztán hirtelen nagyon sokat veszít majd a súlyából. Lehet koraszülés, a méhlepény idő elötti elöregedése.

de ha betartasz majd diétát minden rendben elsz!

2015. márc. 26. 11:42
 4/11 anonim ***** válasza:

én is cukros voltam, a terhelt érték 7-ig normális, szóval tényleg nagyon magas ez az éhgy érték.

nekem nem kell inzulinoznom, 160g-os szénhidrát diétát tartottam, az elég volt. mindent mérni és számolni kellett. kaptam táblázatot, hogy milyen alapanyagnak mennyi a ch tartalma, 1g-ban, majd megmértem mennyit az adag, beszoroztam. meg van adva, hogy hány órakor mennyi ch-t kell enni, se többet, se kevesebbet, szóval jó kis számolgatós nyavaja :)

na meg 2féle ch van, gyorsan bomló és lassan bomló, ezek se mindegy mikor eszed, ebédre lassan bomló kell, köztesre gyorsan bomló, de plusz dolgok is vannak, pl. tejet csak délután ihattam...

cukor és méz tilos, csak édesítőt lehet használni, ez a főznésnél macerás, de meg lehet oldani.

na meg ugye az, hogy szárazon lemérsz mindent, majd egybe megfőzöd és azt el kell osztani, hogy ki tudd számolni mennyi egy tányér leves... :D

de pár hét alatt hozzá lehet szokni :)

2015. márc. 26. 11:42
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat először is , az összes hasznos volt :) válaszolva , hogy éjszaka ettem ittam e valamit , nem ... viszont előtte lévő nap nem annyira vetettem meg az édességet :$ , ettől lehetett magas az éhgyomri értékem ? Ha diétázni kell , ugye édességet egyáltalán nem lehet enni ... mi a helyzet mondjuk a gyümölcsjoghurttal, vagy diabetikus csokikkal ?
2015. márc. 26. 12:25
 6/11 A kérdező kommentje:
meg még annyi , hogy nem késő ilyenkor 25 hetesen felfedezni a cukorbetegséget ? eddig nem lehetett káros a babára nézve ? ha eddig a cukor miatt amiről nem tudtam " egészségtelenül" táplálkoztam , mert nem figyeltem a szénhidrátra , meg hogy ne egyek édeset , ez nem csapódott már ki a babán ? mondjuk eddig minden UH-n rendesen normálisan fejlődő babám van ...
2015. márc. 26. 12:28
 7/11 anonim ***** válasza:
7%
Na én ezért hagytam ki ezt a terheléses baromságot. Sok kismamának (meg a babának) nagyon nem jó ez, mértem itthon az értékeket, minden jó volt, én nem tettem ki a babámat ennek.
2015. márc. 26. 12:42
 8/11 anonim ***** válasza:
Az hogy előző nap mit ettél nibcs rá hatással csak az éjszakai. Nem késő most felfedezni, 20. hét előtt nem alakul ki terhességi cukorbetegseg csak ha már a terhesség előtt is kezdődő cukorbetegseg volt. Gyumolcsjoghurt és társai... Hát meg lesz adva mennyi szénhidrátot ehetsz és ezeket mindet bele kell szamolnod. Pontosan nem tudom hogy ezekben mennyi van. De ez is számít.
2015. márc. 26. 15:14
 9/11 anonim ***** válasza:
ki van ez találva, hogy miért a 24. hét környékén vizzgálják ezt. Nem elsz gond, csak tartani kell a diétát.
2015. márc. 26. 15:37
 10/11 anonim ***** válasza:
Dehogynem, az is hatással van az értékre, hogy előző nap mit evett. Sőt, néha az is, hogy 2 nappal előtte mit evett. A mozgás meg csökkenti. Szerintem egy kicsit magas, de azért annyira nem vészes.
2015. márc. 26. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!