Akinél kialakult a terhességi cukorbetegség, jelen volt
esetleg magas vérnyomás is?
Figyelt kérdés
Vagy esetleg stresszesebb időszak közrejàtszhat a kialakulàsàban?
2015. máj. 21. 14:48
1/9 anonim válasza:
Ez inkább genetika. Az, akinek kialakul a terhességi diabétesz általában nagyobb az esélye, hogy kesőbb 2. típusú diabétesz alakuljon ki. Nyilván ez nem fix, lehet sose alakul ki de esély megvan.
2015. máj. 21. 14:58
2/9 anonim válasza:
Ja a magas vérnyomás pedig teljesen más, az oka tisztázatlan de van egy olyan lehetőség, hogy a méhlepény erei szűkebbek és emiatt a szervezet vérnyomás elemésével akarja kompenzálni. Viszont az első terhesség maga rizikó a terhességi magas vérnyomásnál és ugyanaz az apával második terhesség esetén nem valószínű, hogy kialakul, ezzel szemben a terhességi diabéteszre növeli a valószínűséget, ha az elsőnél is jelen volt.
2015. máj. 21. 15:02
3/9 anonim válasza:
Nem volt, sőt. 100 fölé ritkán ment a vérnyomásom, végigszédelegtem a terhességet.
A cukorbetegségen meg is lepődtem, mert nem vagyok terhelt semmilyen szempontból (50 kg, egészségesen táplálkozom, családban nem volt, stb.)
Mondjuk nekem kánaán volt a szülőszoba, mondták, hogy ott úgyis akkora fizikai igénybevétel van, hogy vajúdás alatt már félretehetem a diétát. Ott toltam be helyből három tábla csokit, a személyzet egyetértésével.
2015. máj. 21. 15:08
4/9 A kérdező kommentje:
Akkor magàban a stressz nem befolyàsolja,ha nincs rà hajlam?
2015. máj. 21. 15:11
5/9 anonim válasza:
Nekem az elsőnél semmi bajom nem volt (igaz,a cukor közelített a határértékhez, de nem voltam cukros), most meg cukros is, hypertoniás is vagyok. Nem tudom, van-e relelváns összefüggés, de ez a terhességem stresszesebb az elsőnél, illetve azt vettem észre, hogy amikor vmi extra idegeskedésem van, mindig magasabb a cukrom is. De nem vagoyk orvos, csak ezek a tapasztalataim.
2015. máj. 21. 17:35
6/9 anonim válasza:
A stressz hogyne befolyásolná a vérnyomást? Magas vérnyomást szervi okokon kívül elsősorban a stressz okoz. Alapvető fiziológiai reakció.
2015. máj. 21. 18:00
7/9 anonim válasza:
Nem elsősorban a terhességi cukorbetegségről beszélünk kedves utolsó?
2015. máj. 21. 18:26
8/9 A kérdező kommentje:
Hát inkább a cukorra gondoltam igen, mert a vérnyomást már ismerem, ha stresszelek magasabb, de a cukrom nem tudom, mivel nem mérem.
2015. máj. 21. 20:18
9/9 anonim válasza:
Szerintem emelheti a stressz a cukrot de ha valakinek egyáltalán nincs hajlama rá és nem túlsúlyos ilyesmi, akkor szerintem a stressz nem kellene, hogy ilyen irányba befolyásolja a cukor szintjét.
Okozni nem fog a stressz cukorbetegséget de ha amúgy is kialakulna, stresszes életmódtól gyorsabban jelenik meg mint amúgy jelent volna. Ugye mint már írtam, a terhességi cukorbetegségben szenvedőknek pedig figyelni kell később mert nagyobb eséllyel indulnak a kettes típusú cukorbetegséggel kapcsolatosan.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!