Magzatmozgás lenne?
Sziasztok.
Valamelyik fórumon olvastam, hogy ha köhögünk akkor a baba mozgékonyabb lesz, tegnapelőtt este feküdtem az ágyon és direkt köhögtem egyet kíváncsiságból, aztán olyan érzésem volt mintha folyton megrúgná a húgyhólyagom és egy-két másodpercig ez a mindjárt bepisilek érzésem volt és elmúlt. Ez kb 4x-5x így volt utána :D
Lehet baromi nagy hülyeség és már beképzelem, csak érdekel a véleményetek. 14hetes vagyok, de uh szerint 13.
1. 14 hetes terhesen még nem érzel magzatmozgást! Semmilyent! Nagyon-nagyon ritka, max. annál tudom elképzelni, hogy ennyire korán érezzen bármit is, aki már nem először szült és nagyon vékony, de ők sem érzik még 14 hetes terhesen.
2. De tegyük fel, hogy valaki mégis érzi ennyi idősen. Szerinted egy ekkora magzat, 14 hetes terhességnél, hogy a búbánatba tudna már rugdosni???
Az első magzatmozgásokat 16 és 20 hét között kezdik el érezni a kismamák és közelében nincs az intenzív érzéseknek. Majd 30 hetesen, na akkor majd érezhetsz igen intenzív mozgásokat, úgyhogy a válaszom igen, beképzelted!!!
Ne legyél már ennyire tudatlan kedvesem..
Édesanyám is érezte a buborékozást és a nagymamám is még hozzá korán.. :D
Utálom hogy csak leszólni tudtok mindenkit, hol ott némelyikőtök hót hülye.
A rúgdosást helyesbíteném nyomás érzésre.
Köszönöm válaszodat, de a továbbiakban kímélj meg a rosszmájuskodásodtól. Köszönöm szépen, a további szép napot. Pá
Ezért is kérdeztem hogy beképzeltem volna?!..
Viszont az első válaszoló leteremtő stílusát mellőzhette volna, és normálisabban is lelehetett volna írni én úgy gondolom...
Nem vagyok ostoba, akkor linkelek neked pár sort, amit nőgyógyász írt:
"Már a koraterhességi ultrahang vizsgálatok során látható, hogy az embriók különböző mozgásokat végeznek. Az anya számára ezek a mozgások azonban csak később válnak érezhetővé.
Első terhességben általában 18-20. terhességi hét között lehet először a magzatokat érezni. Többedik terhességben az anyák már tudják, milyen jellegű érzésre kell figyelni.
„Olyan érzés volt, mintha egy szappanbuborék pukkant volna ki a hasamban.”
És nézz utána az anatómiának is egy kicsikét...és te írtad, hogy olyan, mintha folyton megrúgná a húgyhólyagodat és mindjárt bepisilsz érzésed volt. Na erre, egy 14 hetes terhességnél képtelen még a magzat, ahhoz jóval nagyobbnak kell lennie, mind méret, mind súly, mind pedig elhelyezkedés szempontjából.
És tudod az, hogy a mamád, meg anyukád mikor érezte...Hm...Megnézném, hogy akármelyik nő pocakjában 14 hetesen hol rugdossa a baba a húgyhólyagját...
Szóval nem én vagyok tudatlan, csak nektek nem ártana némi tanulmányozás...
Bár az embrió már 6 hetes korában mozogni kezd, a magzati mozgás a 14-18. héten érezhető először. A magzat hossza kb. 10 cm, súlya 45 g.
akkor én is másoltam neked :)
szappan buborékot is éreztem már, és nem szószerint rúgdosást éreztem csak nyomást, félreírtam, de tök mindegy. 1 Mindenhol írnak mindent...
2 Nem tudhatod ki mit érez és mikor, tehát csend :)
Istenem.. kihúllik a hajam :D
A rúgdosást kijavítottam nyomásérzésre, nem tudom mi volt ez de fura volt, és nyomás nehezedett a hólyagomra.
Szerintem meg testalkat függő, meg az is közre játszik hol tapad meg a baba..
Végre valaki :)
Aranyos vagy, köszönöm hogy "mellémálltál" :)) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!