Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Anyukák, Kismamák! Rá szólnáto...

Anyukák, Kismamák! Rá szólnátok ez esetbe a rokonotokra?

Figyelt kérdés

ha újszülött babát megyek látogatni, nálunk alap, hogy az első az alapos kézmosás, és csak azután fogom meg a babát.

Azt hittem ez mindenki fejébe egyértelmű hogy így megy.

Nos, én a terhességem végén vagyok.

És előre félek az ilyen dolgoktól. Édesapám e téren nagyon igénytelen! Dohányzik, ezért az ujjai mind megvannak már sárgulva, a körme alatt kosz. Fogat szerintem 10 éve nem mosott.

Sajnálom ezt kimondani, de tényleg igénytelen!

Még ebéd előtt se mos kezet igazából, ahogy nekem feltűnt, és neki már ez a normális.

szóval előre félek ettől a dologtól! Nyilván nem akarok rászólni hogy mielőtt megfogja majd az újszülött unokáját menjen és mossa már meg a kezét.

de céloztam rá azzal, hogy vettem direkt ilyen antibakteriális szappant, hogy ha jönnek a rokonok majd legyen...

Erre megkérdezte hogy minek vettem külön?

Mondtam hogy azért,mert kezet kell mosni, mielőtt megfogjuk a babát, főleg hogy jön az ősz, és nem akarom hogy valami bacit behozzon bárki is a lakásba.

erre elég bunkó módon elkezdett hőbölögni, hogy jóhogy nem azért kérem, hogy mindenki fürödjön le, mielőtt megnézi a gyereket! az ő keze nem mocskos, és nem retkes, ne legyek már bunkó.

olyan vacakul érzem magam, de egyszerűen ez az igazság hogy igénytelen :( Ti mit tennétek a helyembe? Nála a kézmosás nagyon nem alap dolog, mint másnál...

2015. szept. 10. 11:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Szólj anyukádnak, hogy mindenképp szóljon neki mikor ő megy kezet mosni. Ha látod, hogy nem megy, akkor szólj neki te, ha megsértődik, ha nem, ne fogja már meg az újszülöttet koszos kézzel.
2015. szept. 10. 12:26
 12/16 anonim ***** válasza:

Persze, én mindenkire rá fogok szólni. Veszek majd fertőtlenítő szappant, és mikor látom, hogy közeledik vki a baba felé, meg fogom kérdezni, hogy kèzmosás megvolt?

Ha nem értemé miért, meg mondaná, hogy de tiszta a kezem, elmagyaráznám, h miért mossa meg. És hogy nem èrdekel, hogy szerinte tiszta meg hogy mielőtt elindult, megmosta, megkèrnèm, hogy mosson kezet nálunk is a fertőtlenítővel. Kész.

2015. szept. 10. 12:29
 13/16 anonim ***** válasza:
Apám detto ugyanilyen. Én szóltam, meg is sértődött, nem érdekelt. De halljátok, inkább meg se fogta az újszülöttet. Ami inkább nem is baj. Sajnos vannak ilyen emberek. Az irritál a legjobban, mikor vécézés után nem mosnak kezet az emberek. Szólj neki, ha megsértődik, akkor megsértődik. Én hárítanám anyukámra, hogy szóljon neki, főleg, hogy hasonló a viszonyuk, mint a tieidnek. Szerintem nem lenen sok értelme, ha anyukád szólna neki.
2015. szept. 10. 13:20
 14/16 anonim ***** válasza:

Szia! Ne erezd magad rosszul emiatt, hiszen a babad egeszsegerol van szo. Arrol pedig nem te tehetsz, h egyes embereknek mas es mast jelent az igenyesseg, vagy eppen semmit nem jelent nekik. Nekem koraszulott ikerbabaim voltak, ugyh egyaltalan nem fogtam vissza magam a rokonok elott. Mar elore mondtuk mindenkinek a parommal, h mikor lehet jonni latogatni, es mik a feltetelek - cipo levetel, kezmosas stb.

Amikor pedig jottek latogatni, akkor azonnal iranyitottunk mindenkit a furdoszobaba kezetmosni - mar aki nem erezte automatikusnak ujszulott latogatas eseten.

a parom huga kisse igenytelen, ugyh ra tobbszor ra kellett szolni, amikor jott, de abszolut nem vette sertesnek. Sot, egyszer a baratnojere is raszoltam, aki nem vette le a cipojet, es a babaszonyegen taposott az utcai cipojevel. Mar bocsanat, de akinek nem egyertelmu az, h utcai koszos cipovel nem taposunk azon a jatszoszonyegen, amin a baba fekszik, akkor meg szep, h finoman raszolok... :)

2015. szept. 10. 13:31
 15/16 anonim ***** válasza:

Engem pont nem érdekelt,hogy kinek mi a véleménye. Én lakàsom,én gyerekem,én életem. Akinek ezzel baja van, az ne jöjjön. Nàlunk anyósoméknàl volt hasonlò. Aztàn amikor nem jöhettek be csak az előszobàba ès nem kaptàk kézbe az unokàt akkor hirtelen minden szabàlyt be tudtak tartani.

De azt elmondom,hogy ha most nem àllsz a sarkadra,akkor később sem lesz jobb. Sőt majd tömik cukorral, csokival azzal amit te nem épp nem akarsz neki még adni.

2015. szept. 10. 15:57
 16/16 anonim ***** válasza:

Én szólnék ha megsértődik annyi.

Nálunk párom anyja volt ilyen.Az is igénytelen.Az volt a válasz hogy mosott ő kezet indulás előtt.Ja igen,de azóta hány kilincset is fogott meg,stb?Mondtam a páromnak jobb ha ő szól mert ha én azt nem teszi zsebre.

Az újszülöttek nagyon fogékonyak.

2015. szept. 11. 00:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!