Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Anyukák, Kismamák! Rá szólnáto...

Anyukák, Kismamák! Rá szólnátok ez esetbe a rokonotokra?

Figyelt kérdés

ha újszülött babát megyek látogatni, nálunk alap, hogy az első az alapos kézmosás, és csak azután fogom meg a babát.

Azt hittem ez mindenki fejébe egyértelmű hogy így megy.

Nos, én a terhességem végén vagyok.

És előre félek az ilyen dolgoktól. Édesapám e téren nagyon igénytelen! Dohányzik, ezért az ujjai mind megvannak már sárgulva, a körme alatt kosz. Fogat szerintem 10 éve nem mosott.

Sajnálom ezt kimondani, de tényleg igénytelen!

Még ebéd előtt se mos kezet igazából, ahogy nekem feltűnt, és neki már ez a normális.

szóval előre félek ettől a dologtól! Nyilván nem akarok rászólni hogy mielőtt megfogja majd az újszülött unokáját menjen és mossa már meg a kezét.

de céloztam rá azzal, hogy vettem direkt ilyen antibakteriális szappant, hogy ha jönnek a rokonok majd legyen...

Erre megkérdezte hogy minek vettem külön?

Mondtam hogy azért,mert kezet kell mosni, mielőtt megfogjuk a babát, főleg hogy jön az ősz, és nem akarom hogy valami bacit behozzon bárki is a lakásba.

erre elég bunkó módon elkezdett hőbölögni, hogy jóhogy nem azért kérem, hogy mindenki fürödjön le, mielőtt megnézi a gyereket! az ő keze nem mocskos, és nem retkes, ne legyek már bunkó.

olyan vacakul érzem magam, de egyszerűen ez az igazság hogy igénytelen :( Ti mit tennétek a helyembe? Nála a kézmosás nagyon nem alap dolog, mint másnál...

2015. szept. 10. 11:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
apukám szintén ez a kategória, én mondtam neki, és sértődés nélkül ment kezet mosni.
2015. szept. 10. 11:03
 2/16 A kérdező kommentje:

Apu az a fajta, aki mindenen képes megsértődni.

Főleg ha CSAK rá szólok kimondottan, és más emberre nem...

De ha a többi látom hogy megy szépen mosni a kezét, akkor minek szólnék egyesével mindenkinek?

abba reménykedek hogy ha látja hogy anyu, tesóm is mennek kezet mosni, akkor talán neki is eszébe jut, akkor.

2015. szept. 10. 11:11
 3/16 anonim ***** válasza:
Én is szólnék. A gyerekem egészsége mégiscsak fontosabb mint az, hogy ilyenen besértődik. Nálunk is hasonló apukám bár nem annyira durván mint a tied. Helyettem elintézte anyukám mert ő mindig rászólt,hogy kezet mosni mielőtt a gyerekhez nyúl. Egyébként meg ez alap szerintem én is kezet mosok mielőtt megfogom valakinek a babáját mert előtte az ember tömegközlekedik, bevásárol, pénzt fogdos stb. mind bacitelep. Ha hazajövök is az az első, hogy kezet mosok nemhogy egy picúrka fogdosása előtt.
2015. szept. 10. 11:12
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen, jó ötlet, hogy esetleg anyukádnak mondd, szóljon neki.

Vagy megmondod apudnak, hogy mindenki kezet tudott mosni, ő miért nem. Más keze sem volt mocskos, mégis megmosták.

Egyszerűen ragaszkodsz hozzá, tettszik, vagy nem. Ez van. Gyereket csak kézmosás után lehet fogdosni.

2015. szept. 10. 11:20
 5/16 anonim ***** válasza:

de szólj rá.

ez amúgy is undorító, de egy csecsemőt nehogy már azzal a kézzel fogjon meg, amivel előtte a seggét törölte már bocs.

ha nem most kezet, akkor én nem adnám a kezébe, megsértődik, ez van. egy felnőttet se kéne úgy megérintenie.

2015. szept. 10. 11:22
 6/16 A kérdező kommentje:

Én is gondoltam erre hogy majd anya szól neki.

De tudni kell, hogy nem túl jó a viszonyuk.

fogalmazzunk úgy hogy szerintem már 10 éve jobban jártak volna ha elválnak... morognak egymásra, veszekednek!

Igen akkor is, mikor fél évente egy-másfél napot nálunk vannak...végig veszekednek, és kiabálnak egymással!

Szóval nem csak a kézmosástól félek... van itt még bőven "gond" amitől előre tartok.

(azért jönnek fél évente mert messze lakunk tőlük, de ezt csak azért írtam le, hogy világos legyen hogy fél évente se bírnak ki másfél napot veszekedés nélkül, mikor vendégségben vannak)

Szóval ha anya szólna rá ( ami valószínű hogy így lesz egyébként) akkor csak elkezd vele veszekedni, és onnan vége a nagy vidámságnak.

2015. szept. 10. 11:27
 7/16 anonim ***** válasza:
73%

most miért anyádra hárítod?

te is anya leszel, azt teszed ami a gyerekednek a legjobb, és az nem jó neki ha szaros kézzel nyúlkálnak hozzá!

legyél már felnőtt!

2015. szept. 10. 11:33
 8/16 anonim ***** válasza:
76%

Oh, ennél sokkal nagyobb konfliktusok is várnak még rád. Ha most nem állsz ki az igazadért, akkor sose fogsz, és a szüleid akarják majd helyetted nevelni a gyereket.

Kérd meg, hogy mosson kezet.

Az én apám képes volt gyerekkel a kezében rágyújtani. Kivettem a kezéből, mondtam, hogy ha elnyomta, kezet mosott, majd visszakapja. Persze megsértődött, de egyáltalán nem érdekel. A gyerekem az első.

2015. szept. 10. 11:35
 9/16 anonim ***** válasza:

A gyereked az első. A te részed ebben, hogy a lehető legkedvesebben, legkevésbé sértőn, ítélkezőn megkéred a kézmosásra. Az már az ő része felnőtt emberként, hogy belátja-e ó, hoyg igazad van, vagy megsértődik. A csalás minden irányban fonts, tehát fontosnak tartom a szüleink tiszteletét és azt, hogy tőlünk telhetően jó viszonyt ápoljunk, de egy ponton túl nincs befolyásod arra, hogy az emebrek hogyan reagálnak a szavaidra, kéréseidre.

Hangsúlyozd ki, mert tényleg nagyon jó, hgy jönni akar, megfogni, dédelgetni a kisunokáját, a babának is fontos (főleg később lesz az persze), hogy szerető nagyszülei is vannak. Ne rontsa el apukád ezt az egészet gyerekes sértődéssel (e tényleg,neked meg nagyon oda kell figyelned minden szavadra, hogy hogyan kéred meg. Én azt is mondanám, hogy én magam is kezet mosok, ami igaz is, újszülött esetében, ha előtte pl. mosogattam, stb.)

Néhány hónap múlva már nem lesz ennyire védtelen a baba, de azért tényleg nem rögtön napok óta nem mosott kézzel kell erősíteni az immunrendszerét.)

2015. szept. 10. 11:44
 10/16 anonim ***** válasza:
csalás=család
2015. szept. 10. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!