Szerintetek ezek a nevek nagyon idétlenek?
Szóval, lány gyerekünk lesz, és szeretnénk neki szép nevet adni, nagyon tetszenek az ilyen országnév szerű nevek, arra lennénk kíváncsiak, hogy ezek szerintetek mennyire idétlenek vagy sem? Mert tényleg nem akarunk kicseszni csóri gyerekkel :)
szóval: Európa(a nagy kedvenc), Magyarka, Mátra, Róna, Tisza
Óó, pedig a Vöröshöz illene a Róma :D De megnéztem nincs a listán :(
Viszont nekem a Vörös Róna is tetszik, az majdnem ugyanolyan :D
Vörös Harmat, Vörös Kincs szerintem nagyon jók együtt.
Vörös Európa, nem lenne rossz, de kicsit a véráztatta történelem jut eszembe róla. Ha ettől elvonatkoztatok akkor hangzásra jó :)
A Mandula önmagában nagyon tetszik, de a Vöröshöz annyira nem megy szerintem.
Bár azt nem írtad, de esetleg még a Vörös Csillag?
Hallottam még olyan nevet is, hogy Fekete Gyémánt ami elmondhatatlanul tetszik. Még a Vörössel se lenne rossz.
Én a helyedben tuti ilyesmi nevet választanék, nem hagyományosat :)
Hát h őszinte legyek nekem sem jönnek be ezek a "nevek"
Pl ez milyen már? : gyere Európa megyünk nyaralni Európába.
Vagy gyere Tisza megyünk fürdeni a Tiszába.
Ezek földrajzi nevek és nem egy gyereknek, felnőttnek való. :/
Én sem akartam olyan nevet ami minden második kislánynak az..
Ezért lett Flóra. Itt a városba nem sokat ismerek és oviban is csak 1 van rajta kívül. :)
A helyedben még keresgetnék a nevek közt ami nem földrajzi név :)
A felsoroltak közt talán a Róna ami elmegy, többi nekem Nagyon nem :p
Utolsó, de akkor ennyi erővel a vezetéknevekbe is bele lehet kötni. pl Hajas Laci fodrász, akkor ez hülyén hangzik? Hajassal vágatom a hajam. Fura mondat. És? Aki Szép xy, de ő maga nem is szép? És? Aki Pénzes vagy Gazdag? Aki Kedves?
Szinte minden vezetéknév furán hangzik ha azt nézzük mi a jelentése. Akkor tömeges névváltoztatások lennének, ha ez annyira idétlen dolog lenne. Mégis senki sem gondol ilyenre.
Ismerek Mezei Ibolyát is. Akkor neki se lehetne mondani, hogy gyere ki a mezőre szedjünk ibolyát. Nem ennyire fontos ez szerintem.
Ja és akkor utolsó ez most esett le, a te gyerekednek meg margarin neve van :P
Mégis ha önmagában nézzük a Flórát semmi baj nincs vele. Látod, bármibe bele lehet kötni.
Ja és még egy dolog :D
A görög mitológia szerint Európa eleve egy női név volt és arról lett elnevezve a kontinens, mármint a leányzóról. Szóval miért ne lehetne egy másik lánynak is ez a neve?:P
Flórának szép jelentése van :)
Az csak egy dolog h mit neveztek el róla, ennyi erővel az én nevemről is készült egy keksz. Meg is lepődtem :D meg pl Norbi kaják stb.
De számomra a jelentés a lényeg :)
Na mindegy végülis nem mi fogjuk el dönteni h mit fog választani a kérdező. Szóval ebből ne legyen vita. :D
Mindenki csak a véleményét írta meg. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!