Szerintetek ezek a nevek nagyon idétlenek?
Szóval, lány gyerekünk lesz, és szeretnénk neki szép nevet adni, nagyon tetszenek az ilyen országnév szerű nevek, arra lennénk kíváncsiak, hogy ezek szerintetek mennyire idétlenek vagy sem? Mert tényleg nem akarunk kicseszni csóri gyerekkel :)
szóval: Európa(a nagy kedvenc), Magyarka, Mátra, Róna, Tisza
Kár, hogy sokan így gondolják.
Semmi kedvem az Eszter-Anna párosból választani, mikor minden második kislányt így hívnak. Viszont valami magyarosabb hangzásút szeretnénk, mivel a vezetéknevünk is magyaros, ugye értitek, hogy rosszul vagyunk a Tóth Amarilla, meg Kovács Dzsenifer nevektől.
Így maradtak a jelentéssel bíró nevek, pl Európa, Magyarka, Róna, Tisza, Déva, Fehérke, Hargita, Harmat, Kincs, Mandula stb.
De persze, nem akarunk kiszúrni vele, hiszen sokan nem szépnek, inkább csúfolni, nevetni valónak tartják ezeket a neveket. De nem tudom, miért megvetni valóak.
Na ácsi, nekem itt senki ne kezdje a "szar anya vagy"-ot már reggel tízkor.
Pont ezért tettem fel a kérdést, hogy lássuk mennyire "polgárpukkasztóak" ezek a nevek.
Elég egy egyszerű "szerintem idétlen is", nem kell jönni a "milyen önző vagy" és a "Lakatos Nintendó ne legyen?" válaszokkal.
Amúgy meg ezt úgy mondod utolsó, mintha a Laurát, (Lóra!) Zitát (Szita), Réka(Béka) és hasonló egyszerű neveket nem csúfolnák a végtelenségig.
Választhatsz magyar és jelentéssel bíró neveket, de NE a térképet vedd elö hozzá!
Ezek nem emberhez kapcsolódnak, hanem hegy, víz, stb-hez, és ezért semmi esetre sem illenek egy gyerekhez, föleg nem kislányhoz.
Lánynak inkább virágnevet adnék, vagy olyasmit, aminek nöi háttere van.
Igen. Idétlenek. Amerikában nagy divat ország/városnevet adni a születendő gyereknek és persze van köztük szép, viszont, szerintem hazánkban ezek furcsa nevek, amiket a kérdésben felsoroltál. Így magyarul leírva, elképzelni velük egy kislányt akit orvosként meg ügyvédként ki fognak röhögni az Európa neve miatt... mint földrajzi név gyönyörű valóban, de ez nem jelenti azt, hogy gyereket el kellene így nevezni...na szóval, a te döntésed milyen nevet adsz neki, de csak hogy tudd, van olyan női név, ami kapcsolódik valamilyen tájegységhez, és mégis szép, elfogadott és nem túl kitűnő név, nem kerülne hátrányos helyzetbe a lányod miatta.
Ha nem bánod, sorolok párat, hátha megtetszik neked is :)
Zéla - Egy bibliai hely neve
Sába - egy ókori, dél-arábiai ország neve
Katalina - egy kis szigetet is így hívnak valamerre Kaliforniától nem messze.
Karolina - Amerikai állam, szóval ez is ide is tartozhat.
Virgínia - Szintén amerikai állam
Via - Vienne-ből származik, jelentése ugye Bécs
Valencia - Spanyolország harmadik legnagyobb városa
Alexandria - Egyiptomi város
Van még egy rakattal, ha igényled, privátban átküldöm neked a teljes listát
Tudni kellene hozzá a vezetéknevet is, mert nekem az Európa és a Mandula is nagyon tetszik. Viszont ha olyan magyaros a nevetek mint amit példának írtál akkor mondjuk a Tóth Európa na az nagyon idétlen. Nekem még a Róma is tetszik(ha van olyan név), nem tudom miért :D De egy szép lányhoz annyira illene.
Nekem ilyen kombinácók tetszenének a te példáiddal és a gyakoribb magyaros vezetéknevekkel amik még hangzásra is jók együtt szerintem:
Kiss Harmat/Mandula
Nagy Déva
Fehér Tisza/Harmat/Európa/Mandula
Fekete Európa/Tisza/Róna
Török Kincs
Tóth Kincs/Tisza
Szabó Harmat
Hajdú Róna
Most így hirtelen ennyi, de biztos vannak még jók :)
Én adnék a gyerekemnek ilyen nevet. A 26342. Kovács Pistike se jobb semmivel ezeknél.(Tudom lány névről van most szó,de egy fiúnak is lehetne egész nyugodtan különlegesebb neve.)
Egyre több szülő nyitottabb ezekre a nevekre és már az én generációmban is fura ha valaki mondjuk Mária vagy Erzsébet. Azok akik még most fognak születni vagy 1-2 évesek már teljesen más világban nőnek fel és nem lesz kirívó egy különlegesebb név.
Akárki akármit mond, két nevet adni a gyereknek nem egy bonyolult dolog. Lehet egy szokványos, ami tetszik és egy egzotikus, ami tetszik. Te gyereked: azt csinálsz vele amit akarsz. De add meg a lehetőséget neki, hogy válasszon majd később, hogy melyiket akarja használni.
Mátra helyett lehetne Márta is. Magyarka - hát nem tudom... nagyon idegen. Tisza - ez fiú/lány? Vezetéknévként már hallottam, de leginkább úgy tudtam folyónak a neve. Mellesleg én nem láttam az online névjegyzékben. Róna - ennek szerintem füstös hangzása van - bocsi, ez van rasszistaság miatt már mehet is a feljelentés, de attól még ezt hallom belőle. Európa - hmmm bocsi, de egy lónak, vagy kutyának adnék ilyen nevet, vagy még inkább egy macskának, de embernek nagyon fura lenne.
De látom van Hargitta is. Szóval ez az én véleményem - te úgy nevezed, ahogy akarod. Felőlem lehet Tisza is.
Van valami friss online névjegyzék, amit be tudnál linkelni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!