Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Medencetágulási tünetei csak...

Medencetágulási tünetei csak azoknak vannak, akinek nem elég széles a csípőjük, vagy ez ettől teljesen függetlenül bárkinél jelentkezhet?

Figyelt kérdés
Mikor sűrűsödnek be ezek a fájások, és mennyivel szoktak kb. szülés előtt jelentkezni?

2015. aug. 9. 19:48
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
A medencéd nem akkor tágul amikor beindul a szülés,hanem fokozatosan ahogy nő a babád,vele együtt pedig a méhed. Így kezd el a medencéd is tágulni. A fájások a méhösszehúzódásoktól vannak és jöhetnek már a 32. héttől is amiket jóslófájásoknak hívnak. Az igazi fájást észre fogod venni, nekem pl. Május 28-án 10:46-kor jött az első és ehhez képest 29-én hajnal 3:40-kor lett meg a babám. 17 óra telt el. Az a fájdalom pedig amit inkább a medencédnél érzel a terhesség alatt,leginkább a vége felé erősebb az azért van mert beékelődött a pici a medencebejáratba és nyomja a feje meg a súlya. Ilyenkor kellemetlen lehet az ülés.
2015. aug. 9. 20:02
 2/27 A kérdező kommentje:
Nekem már most elég kellemetlen az ülés, néha a fekvés is, de az állás a legrosszabb, szinte leszakad a derekam, a csípőm, medencém. Sosem gondoltam volna, hogy ez ilyen durva lesz, persze a babának nagyon örülök, csak annak nem, hogy a fájások miatt szinte állandóan fekvésre kényszerülök.
2015. aug. 9. 20:05
 3/27 anonim ***** válasza:
Ja és amikor már beindul a szülés 20,15,10,5,3,2, és 1 percenként jönnek a fájások. Legalábbis a "nagykönyv" szerint. Nálam a következő történt:27 én éjjel kicsit fájdogált a derekam meg a hátam,aztán napközben olyan fura volt a közérzetem. Tudtam,hogy nemsokára szülök,mert 24-re voltam kiírva és ehhez képest túlhordtam. 28-án,mint írtam 10:46-kor úgy éreztem mintha rendes időközönként jönne a fájás. Ránéztem az órára,megjegyeztem az időt. Pont akkor mentem NST-re. Semmi összehúzódást nem mutatott a gép,de szóltam bent,mert éreztem,hogy megint jön egy,de egész enyhe volt még, és megint 20 perc telt el. Megvizsgáltak,kicsit nyitott volt a méhszáj,de hazaküldtek és mondták,hogy ha 2 órán át 10 perces fájások lesznek menjünk be. Na mire hazaértünk már 10 percesek voltak,a 15 perces kimaradt. Volt pár 20 perces,aztán délután 2-kor hirtelen 5 percenként jöttek. Bementünk,de letoltak,hogy ugyanúgy áll a méhszáj,korán mentünk. Mondtam,hogy előzőleg mit mondott a doki, így befektettek a szülőszobára. 17:10-ig egész jól elvoltam aztán hirtelen 2 percesek...kimaradt a 3 perces is. Na ott azt hittem megbolondulok,mindenhogy fetrengtem már. Végül burokrepesztés,mert feszült de nem akart magától repedni. Na onnantól a falat tudtam volna marni úgy fájt. Aztán már hajnal 1-kor,mire bejöhetett anya hozzám ( a párom nem mert) már alig bírtam ébren maradni ki volt száradva a szám,rojtosra. Hánytam minden bajom volt. Azt mondták örülhetünk ha ebből reggel 10 fele lesz gyerek...már kézzel is tágítottak. Az nst már 100-as erősségű fájást mutatott,csillagokat láttam,csak gázt kaptam epidurált nem...végül 2-kor a tolófájások jöttek,de nem nyomhattam mert nem voltam elég nyitott. Aztán mondták,hogy na talán 5-re meglesz. Mondtam a dokinak,hogy tuti hamarabb jön mert érzem,hogy ha nem nyomok és meghalok...végül 3:20-kor megvizsgáltak nagy könyörgés árán aztán a szülésznő felpattant,hogy azonnal szedjék szét az ágyat jön a gyerek. Jött a doki mindenki még a takarító is nézelődött...nyomtam 5-öt és kijött a bébikém 3:40-kor. Varrtak aztán 2 órát lehettem együtt a kicsivel még ott lent aztán felvittek az osztályra és hozták nem sokkal később a kicsit. Bocsi,hogy ilyen hosszú lett és nem igazán a témához kapcsolódik de gondoltam jobb ha tudod. Gondolom neked is az első babád.
2015. aug. 9. 20:13
 4/27 anonim ***** válasza:
1,3-as vagyok, hány hetes vagy?
2015. aug. 9. 20:14
 5/27 A kérdező kommentje:

Tyűha, nem semmi :( Hallottam már rémes vajúdási sztorikat, uhh. Igen, első babám lesz.

Nagyon örülök, hogy ilyen részletesen leírtad :)

2015. aug. 9. 20:18
 6/27 A kérdező kommentje:
34 hétben vagyunk, de néha komolyan úgy érzem, gyanúsan közel már az idő. Aztán lehet, hogy simán kihúzza még a baba a 40. hétig, ki tudja. Csak azt érzem, hogy egyre nehezebben viselem, pedig gondolom ezek a medence ízületi tágulások (vagy nem is tudom, minek nevezhetném őket) semmik az igazi szülési fájásokhoz képest.
2015. aug. 9. 20:21
 7/27 A kérdező kommentje:

Szóval ezekről a tágulásokról beszélek, nézd csak, ezektől nem tudok aludni:

https://www.youtube.com/watch?v=x0L-VWPjf7s

2015. aug. 9. 20:23
 8/27 anonim ***** válasza:
Nyugi nekem a 32. héttől mondta a doki,hogy jajj bármikor jöhet mert annyi jóslóm volt és most így hogy már tapasztaltam milyenek a fájások,igen csak olyanok voltak mint amikor 5 percesek voltak. De ehhez képest még túl is hordtam. Azért ha mész legközelebb mondjad a dokinak,hogy már tapasztalod ezeket. HA a derekadban vagy a hasad alján érzel enyhe vagy erősebb fájdalmat mint amikor mindjárt megjön és érzed vagy akár amikor meg van és fáj,akkor figyeld az időt. Aztán ha nem folyik el a magzatvíz akkor érdemesebb akkor elindulni amikor már vagy 1,5 órája 5 percesek vannak kivéve ha vérzel akkor azonnal menni kell. Vagy ha elfolyik a magzatvíz és érzed hogy lüktet vmi a lábad közt vagy akár látod is,hogy a z a köldökzsinór,azonnal négykézlábra kell állni úgy hogy kicsit megemeled a medencédet mert elnyomódhat a köldökzsinór és megfullad a kicsi! Ilyenkor mentő és addig amíg meg nem érkeznek úgy kell állni. Ha egyedül vagy otthon kulcsold ki az ajtót és már négykézláb állva várd a mentőt,a telefonba pedig feltétlenül szólj,hogy mi történt és hogy nyitva van az ajtó.
2015. aug. 9. 20:34
 9/27 anonim ***** válasza:
na kimaradt a videó. Ezek amiatt vannak amit mondtam,hogy nagyon nyomja a kicsi. Alig van már helye szegénynek :)
2015. aug. 9. 20:34
 10/27 A kérdező kommentje:

Biztos nem lehet egyszerű szegény babának sem :)

Milyen érzés amúgy, amikor már konkrétan beilleszkedik a baba fejecskéje "szülési pózba"? Mennyire nyomja olyankor a medencét, vagy mit érez a kismama?

2015. aug. 9. 20:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!