Terhesség korai szakaszában magas vérnyomás? Ilyen hamar jelentkezhet a toxémia?
Még csak a héten lett pozitív a tesztem, de már 4 napja rettentően szédülök, megmértem a vérnyomásomat többször is és 140-150-ket mértem. Alapvetően alacsony a vérnyomásom, de a hormonháztartás változásaira megemelkedik. Fogamzásgátló is váltott ki nálam ilyen reakciót, illetve első terhességemnél is magas volt a vérnyomásom, de csak középidőtől. Akkor toxémiám is kialakult, és rettentően vizesedtem.
Lehet már most toxémiás vagyok? Volt valaki hasonló helyzetben?
Én a 11. héten vagyok, világéletemben nagyon alacsony (92-96) volt a vérnyomásom, de most 130-139 . Azt olvastam, hogy terhességkor a 130 már soknak számít...Kicsit aggódok, nehogy gond legyen...
Veled mi lett azóta...?Hogy vagy?
Sajnos a babám nem maradt velünk, a 6. hétben elment. :(
Szerintem tartós 140-nél már kapni fogsz dopegytet, de nekem anno a tablettával volt annyi. Szerencsére a kisfiam egészséges.
Azért a vérnyomásod leszámítva boldog babavárást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!