Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi toxémia hányadik...

Terhességi toxémia hányadik héten kezd körülbelül kialakulni?

Figyelt kérdés
Sajnos világ éltemben magas volt a vérnyomásom, de gyógyszeres kezelés mellett sikerült a normál érték közelébe levinni. Amikor terhes lettem másik vérnyomás csökkentőt kaptam, Dopegyt-et. Az első 4 hónapban nem volt semmi probléma,3*felet szedtem, de aztán el kezdett emelkedni, és orvosi utasításra ma már napi 3*2 szedek. Minden nap háromszor mérem a vérnyomásom és 125/80-154/95-ig mindenfélét mérek. Eddig 9 kg-ot híztam, jelenleg a 25-26-dik héten járok. Nem vizesedem. Jövő héten megyek vérvételre. Első terhesség. Szerintetek korai még aggódnom a toxémia miatt? Kb. hányadik héten szokott kialakulni?

2013. okt. 29. 18:03
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia! Az nincs időponthoz kötve. Én egyik napról a másikra kerültem kórházba magas vérnyomás miatt, nem sokkal később nagyon durván elkezdtem vizesedni. Nekem a Dopegyttel volt 150 a vérnyomásom. Nehezen, de végül is végig vittem a terhességet, egészséges kisfiam született természetes úton. Elég sok időt kórházban töltöttem, végére még bőrmérgezést is kaptam, de ez nagyon ritka. Attól hogy magas a vérnyomásod egyáltalán nem biztos a toxémia. Ne idegesítsd magad ilyenekkel feleslegesen. Szülés után 1-2 órával már 110 volt a vérnyomásom.

Szóval ne idegeskedj!

2013. okt. 29. 21:08
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! :)Igyekszem nem annyira aggodalmaskodni, csak nagyon nehéz. :)
2013. okt. 29. 21:15
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Ahogy az első válaszoló írja, sajnos bármikor kialakulhat. Szerencsére nálad a 3 tünetből még "csak" a magasvérnyomás van, azt pedig kezelik. Ne stresszeld magad ezen, mert attól csak kiugrik a vérnyomásod! :)

Meg tudod esetleg beszélni a védőnővel vagy a háziorvossal, hogy 2 hetente nézzen vizeletet?

Nekem az első terhességnél a 29. héttől volt magas a vérnyomásom, 32. héttől szedtem rá Dopegytet, a végén már 3x3at. Kisfiam 40+3ra született indítással, mert aznap fehérjét találtak a vizeletemben. Vele iszonyatosan vizesedtem is, igaz nyáron voltam nagypocakos. A dokim a fehérje megjelenésénél mondta ki a diagnózist: toxémia. Egészséges babám született. A 6 hetes kontrollra magától rendeződött a vérnyomásom.

A második terhességemnél már első perctől figyeltek a vérnyomásomra az előzmények miatt. Akkor korán, már 21-24 hetesen voltak kiugró értékeim, de dolgoztam elég stresszes munkahelyen. Eljöttem táppénzre, így valamelyest normalizálódott a vérnyomásom a 27. hétig. Akkor Isoptint kaptam a tachykardiára, ami csökkentette a vérnyomást. Ezt szedtem a szülés napjáig. Amikor megindult a baba (pont 39. héten magától), akkor a szülőszobán 190/150-es vérnyomást mértek, de se vizesedés, se fehérje nem volt szerencsére. Pici lányom is egészségesen született. A szülés után még 3 hétig kellett szednem a Dopegytet folyamatosan csökkenő adagban és kb a 4. hét végére tudtam teljesen elhagyni. Azóta sincs gond a vérnyomásommal.

Vérnyomáscsökkentésére remek módszer, ha nagyokat sétálsz ebben a szép őszi időben. És nyugalom! :) Boldog babavárást, gyors és könnyű szülést! :)

2013. okt. 30. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!