2 nap alatt 4x kaptam meg azt, hogy mikor jön a baba, mert már hatalmas a pocakom. Tényleg olyan nagy, hogy mindenórásnak tűnök?
Szerintetek hány hetes vagyok ránézésre?
Amikor elmeséltem, hogy mikorra várom, akkor olyan reakciókat kaptam, hogy "óriásbébi" lesz, volt, aki csak jajongott, hogy hatalmas lesz, hordjak haskötőt, egy valaki azt is mondta, hogy nagyon lent van, nem vagyok veszélyeztetett, stb. Valószínűleg túlérzékeny vagyok, és ezért esik rosszul. De most a koraszüléses beszólásnál már tényleg megijedtem. Mindenki, aki véleményezte középkorú vagy idősebb nő volt.
Második baba és túlsúlyom is van, sajnos.
Szóval, szerintetek mennyi idős lehetek?
Köszönöm a sok gyors választ. Bocsi, hogy csak most jelentkezem, de vacsit várt a család apraja-nagyja :)
28. hetet töltöm. Én is érzem, hogy nagyobb, mint az első babával, azt is tudom, hogy a hasizmaim már nem tartanak úgy, mint elsőre, csak túl sok volt néhány nap alatt az ijesztgetés. A baba súlya korának megfelelő, szerencsére, biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz. Csak nagyon rossz érzés, hogy nem arról szólnak ezek az apróbb beszélgetések sem, hogy kisfiú vagy kislány, vagy hogy hogy fogják hívni, hanem arról, hogy valami biztosan nincs rendben, és vigyázzak, mert baj lesz, stb. Nehéz lelkileg hova tenni, pedig alapvetően nem szoktam adni mások véleményére. De ez most egy érzékeny időszak és hirtelen jött. Negyedik alkalommal már szinte szégyelltem mondani, hogy én még szülésnek közelében sem vagyok. :-/
Nekem az elsőnèl a 24.hèt környèkèn volt ekkora. Sokan ikreket tippeltek. Nem, csak óriási lett, 4850gr, 59cm. A 2.-nál meg 28.hèt körül volt ekkora. Ő 4100gr, 56cm lett. Egyik se jött előbb. Viszont a 3. Ès 4. terhessègemnèl a vègèn se volt ekkora hasam. Ők kisebbek is lettek. Tudom, a hasmèret nem függ össze a babáèval, de nálam mègis....
Amúgy el kell engedni a füled mellett. Vagy viccet csinálni belőle, pl hogy 4-en vannak odabent. Nèznènek nagyot.
Nekem mind a két gyerekkel ekkora hasam volt a 25. hét környékén.
Mire a mind a kétszer betöltöttem a 40. hetet, addigra már azt hitték, hogy 3-4-5-6-os ikreket fogok szülni.
Nekem is mondták ideje korán, hogy mindjárt szülök. :)
Sőt, az óriás bébit is megkaptam.
Mind a két gyerekem teljesen átlagos mérettel született: 1) 3050g, 52 cm; 2) 3150g 54 cm.
Ez szimplán genetika kérdése nálunk.
Anyukámnak is hatalmas hasa volt mind a kétszer. Nővérem hasa is hamarabb fordult be a sarkon, mint ő maga. :)
szerintem nem nagy.
nekem óriásbébim volt anno 5kg+, és nem is így néztem ki bármelyik órásan :P
32. hétig nem néztem ki óriásbébisnek sem viszont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!