Veszélyes babára, és a mamára nézve, ha a kismama nagy súllyal esik teherbe, és annyival megy szülni?
104 kg-val estem teherbe. Most vagyok a 9.héten és 6 kilot híztam.
Semmi probléma a babával,velem is minden rendben van. 4 éve a lányommal 93mal kezdtem és annyira vizesedtem hogy 30 kilo plusszal mentem szülni. A korházból 101 kiloval jöttem ki. Ő császáros volt de más okok miatt. Tehát nálam minden rendben zajlott eddig
Esélyesebb a terhességi cukorbetegség. Ekkora súlynál már az első vérvételnél kérnek egy cukorterhelést is, mert nagyobb a valószínűsége. Ha az nem oké, akkor diétáznod kell, az meg nagy valószínűséggel rásegít pár kiló mínuszra, ami nem gond persze.
Ezen kívül még esetleg mozgásszervi nehézségek/fájdalmak is lehetnek amikor már nagy a pocak, mert nagyobb súlyt kell cipelned alapból, és ez nehéz lehet a lábaknak, hátnak.
A terhességi toxémiának is nagyobb kockázata lehet, pláne ha egyébként is magasabb volt a vérnyomásod terhesség előtt már.
Ha esetleg császármetszéssel kell szülnöd, akkor nagyobb esélye lehet a varrat szétnyílásának, a zsírosabb pocak miatt.
De ezek a dolgok mind csak esetlegesek, inkább csak esélyek, előre azért nem kéne aggódni ezen. Sok túlsúlyos kismamát láttam már, akiknek nem volt semmi probléma a terhesség alatt, és általában nem is szoktak az átlagosnál többet hízni. Amúgy meg az sem mindegy, hogy 160 vagy 180 centis valaki ezzel a súllyal :)
Ez változó! Lehet is gond, de lehet,hogy nem lesz!
Viszont én biztos,hogy nagyon nem tudnám élvezni így a terhesség végét. Igaz nem 100 kg-val estem teherbe, de sokkal. Jócskán híztam is a terhesség alatt, és nagyon megbántam. Az utolsó két hónapban már mindenért lihegtem,ha két lépcsőfokot kellett mennem, ki voltam.
A következő terhességemet már nem így fogom kezdeni, és remélem nem is hízok ennyit. Szeretném a végégi élvezni!
Én 90 kilóval kezdtem, most vagyok 27 hetes és eddig 2 kilót híztam összesen.
Szerintem ez sok minden függvénye, az én orvosom mindig azt mondja, hogy a vérnyomásomat figyeljem, azt mérem is naponta többször.
Táplálkozásra kell odafigyelni, úgy értem, nem "kettő helyett enni", és én még ebben a hónapban dolgozom, gondolom, az is számít, hogy nem itthon fekszem egész nap.
2. babámnál 95 kg-val kezdtem, 115-tel mentem szülni.
3. babámnál 113-mal kezdtem és 119-cel mentem szülni.
Egyikükkel sem volt semmi gond a terhesség alatt. Minden értékem jó volt mindig, természetes úton születtek, vizesedés, terhességi cukor és magas vérnyomás nélkül.
Most fogyókúrázom...
Azért a genetikára ne fogjuk, ha valaki kórosan elhízott, amit nem eszel meg attól nem hízol.
Azt ajánlom aki nagyon túlsúlyos az fogyjon le terhesség előtt, mindenkinek jobb úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!