Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit sportolhatok terhesen?

Mit sportolhatok terhesen?

Figyelt kérdés

A sport mindig is nagyon fontos szerepet játszott az életünkben. Heti 4x1,5órát edzettem eddig edzőteremben és heti 1x 1órát úsztam. Kiderült, hogy babát várok, és abbahagytam mindent, nehogy ártsak neki. Maradt a séta. De nem bírom, szükségem van a mozgásra, és néha komolyan a sírás kerülget, mikor a párom megy edzeni :(

Felhívtam a dokit, hogy mit sportolhatok. Azt volt a válasz, hogy terhestorna vagy terheseknek való jóga. Na köszi, ez nekem nem sport..

Nem lehet valami rendeset? Nyilván nem akarok súlyt emelgetni, meg maratont futni, de esetleg úszás, szobabicaj, futópadon gyorsabb emelkedős séta és mellé a jóga vagy ilyesmi?

2015. aug. 3. 13:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%

Akkora terhelést kaphat a szervezeted,amihez eddig is hozzá voltál szokva.

Biciklit ne, mert a nyereg miatt kis területre terhelődik (főleg a terhesség későbbi szakában) a súly és idő előtt nyílhat a méhszáj.

Hasizomerősítést és ugrálással, rázkódással járó mozgásformákat kerülni kell, ezen kívül bármit, amit eddig is csináltál.

Akár súlyzós edzést is, csak ne most emelj a súlyon, használd azt, amit eddig megszoktál.

2015. aug. 3. 13:34
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Biztos jonnek majd az okosok, hogy minek akarsz sporolni, inkabb foglalkozz a babaddal stb. De en aterzem a helyzeted,es futottam, es szobanringaztam terhesseg elott. Utanaolvastam kicsit ennek a temaba, es meglepo modon se a futast, bar a mi esetunkben inkabn lightos kocogas, vagy gyors seta, se a szobabringazas nem tiltott!! [link] Ugyhogy en ameddig tudok, tovabbra is bicajozok pulzuskontrollal, persze eddig is igy csinaltam! A futas nagyon hianyzik, de azt azert tenyleg nem merem. Kesobb a Reka fele kismamatornat is tervezem elkezdeni.
2015. aug. 3. 13:34
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem voltam ennyire sportos mint te, de nekem maradt a heti 1 dinamikus jóga, pilates. Persze vannak dolgok benne amit már nem csinálok, meg nem is esne jól, és voltak kihagyott hetek amikor nem volt kedvem, erőm semmihez. Ezen kívül úszok, biciklizek, egyiket se megterhelően, csak ahogy kényelmes. Az orvosom egyetért ezekkel, a baba jól fejlődik, én is egészséges vagyok, nyilván ha nem így lenne, és lenne valami olyan probléma ami miatt nem ajánlott, nem csinálnám.

De úgy vettem észre vannak akik csak megszokásból inkább pihentetnék a kismamát akkor is ha nem indokolt, és nem is igényli annyira.

2015. aug. 3. 13:42
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kedves válaszokat! :)

Én is az okoskodókra számítottam :) De aki egész életében otthon tespedt a kanapén a 80kg-jával és a kis Milka csokijával, könnyen mondja, hogy foglalkozz a babával és ne mozogj.

Csak szerintem a babám érdeke is, hogy fitt és egészséges legyen az anyukája :)

2015. aug. 3. 13:42
 5/11 anonim ***** válasza:
82%
En ugyanigy gondolom mint te kedves Kerdezo, plane hogy IR-es is vagyok, tehat nekem a cukoregyensuly tartasa miatt a dieta mellett a sport is fontos szerepet jatszik a sajat egeszsegem megorzeseben, plane, hogy ezzel a babam egeszseget is javithatom, hiszen a rendszeres sport javitja a verkeringest, igy a baba oxigenellatasat is! Szoval aportra fel!! :-)
2015. aug. 3. 13:49
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Mielőtt terhes lettem, eléggé intenzíven sportoltam, kettlebell, súlyzózás, kardió, heti 3-4 alkalommal. Orvos és edző véleményére hallgatva, folytattam terhesség után a súlyzózást és a lightos kardiót, kettlebellt kilőttem, mert az túl intenzív volt már. A szakértők véleményére hallgatva első 12 hétben rendkívül óvatosan és lassan csináltam mindent. Az egybehangzó vélemény az volt, hogy lehet továbbra is sportolnni, természetesen ésszel és kellő odafigyeléssel. Nem szabad úgy tenni, mintha semmi sem történt volna, hiszen ettől a test még változik, a vérnyomás, a pulzus, az oxigénellátás. A lényeg ilyenkor a szintentartás, nem pedig a fejlesztés. Ha már korábban is sportoltál és minden rendben, szerintem semmi nem indolkolja, hogy abbahagyd. A sport jó a kismamának, a babának is, nem is beszélve arról, hogy könnyebb később leadni a kilókat...
2015. aug. 3. 14:04
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
A jógát én 11 hetesn lőttem ki. Van egy póz, amikor a fenék az égnek áll és lóg az ember feje. Olyan bitang rosszul lettem tőle, mintha össze akarna omlani a keringésem. Mint kiderült, ilyen pózok nem javasoltak terhesség alatt, mert kicsit más lesz a keringés jellege.
2015. aug. 3. 14:12
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Jóga: igen, vannak terhesen nem ajánlott pózok, meg gondolom kicsit egyéni is kinek mi és meddig esik jól. Angolul tudóknak itt egy szerintem hasznos link a nem ajánlott pózokról és helyettesítésükről: [link]
2015. aug. 3. 14:29
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Szinte mindent lehet amit eddig csináltál és jól esik, illetve a pulzusod nem megy a megengedett érték fölé. Egyébként a TRX-et sokan ajánlják, csak be kell tartani néhány szabályt ott is.

2015. aug. 3. 14:57
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm lányok, úgy örülök :) Mindenkinek ment a zöld pacsi :)
2015. aug. 3. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!