Hová menjünk terhesen nászútra? (belföld, csak egy hétvége)
Nem így terveztük, de nagyon sokáig nem sikerült a baba, közben elkezdtük az esküvőnket szervezni, aztán úgy alakult, hogy 20 hetes terhes leszek, amikor az esküvőnk lesz. Először azt terveztük, hogy csak később, januárban megyünk nászútra mondjuk Bécsbe, amikor már táppénzen leszek (februárban fogok szülni). Viszont egy csomó rémtörténetet olvastam, hogy megszívatják azokat a kismamákat, akik olyan szörnyű gaztettet követnek el, hogy terhesen utazgatni merészelnek (nem nagyon értem mondjuk, hogy 8 hónapos terhesen miért kellene dolgoznom, viszont azt sem, hogy miért ne tehetnék meg egy kétórás autóutat Bécsig). Szóval abban maradtunk, hogy akkor inkább menjünk rögtön az esküvő utáni héten, de belföldre. Nem tudunk máshogy menni, Bécsben azért mégsem csak két napot töltenénk el, viszont szabit már nem tudok kivenni, elvitte az összeset a sok iskolai szünet (a nagyfiunk most elsős).
Na, ennyit a háttérsztoriról. A lényeg, hogy szívesen elutaznánk valahová kettesben, de nem tudjuk, hogy hová. Wellness nyilván kizárva terhesen (a párom nem is igazán szereti az ilyesmit), de azért jó lenne valami olyan helyre menni, ahol csinálni is lehet valamit, de minden szállodában csak ilyen pancsolók vannak, amik nálam ki vannak zárva. Tudtok olyan helyet, ami képes valami érdekes programot nyújtani, amit terhesen is lehet csinálni? Mert én ezen kívül még olyat láttam, hogy lovaglás, amit nagyon szeretek, de gondolom terhesen ezt sem kéne.
Így akkor csak a séta, nézelődés marad, ugye? Gondolom hegyet nem akarsz mászni. Hol laksz?
Szerintem B.füred, Szilvásvárad, Tata, (Keszthelyt nem mondom, 2 hete voltunk ott és a kastély park teljesen fel van túrva, pedig szép lenne), Kőszeg pl...?
Én valahová a hegyekbe mennék: Mátrafüred, Szilvásvárad, Lillafüred, Visegrád, ezek szép helyek, lehet sétálni, könnyebb túrát tenni.
Ha februárban szülsz, akkor valamikor szeptember-október körül lesz az esküvőtök, ugye? Nagyon szép az őszi erdőben sétálni:) Visegrádon hajókázni is elmehettek. A Balatonon nem tudom, hogy ősszel mennyire vannak a sétán, kiránduláson kívűl programok, de Balatonfüred, is valóban jó választás lehet. Onnan át lehet menni Tihanyba is. Esetleg Szigliget környéke is nagyon szép, ott is lehet kirándulni, kilátókba felmenni.
én 24 hetes terhesen mentem nászútra. balatongyörök és környéke. felmásztunk nem egy várba, rengeteget sétáltunk.
de nagyon szép még szilvásvárad, ott laza túrákat, a szalajka völgy, lillafüred, aggteleki cseppkőbarlang. ez a kettő maradt meg bennem nagyon. a férjem sem az a wellnesezős így a szép tájak, természet volt a fontos.
Bikal Puchner.
Bár van wellness rész, de sok más program is van, amin részt tudtok venni. Szuper hely és olcsó, a kaja isteni!
Mi itt voltunk nászúton.
Köszönöm, nagyon jó ötleteket kaptam :) Igen, szeptember legvégén lesz az esküvőnk, október elején utaznánk, én amúgy is imádom az októbert, kirándulni is ilyenkor szeretek a legjobban. A lájtos erdőjárás simán belefér, de persze hegyet nem szeretnénk mászni ilyenkor, annyira sajnos nem vagyok edzett, és nem most szeretnék belekezdeni :)
Kocsit nem szeretnénk vinni, ha nem muszáj, inkább vonatoznánk. Ahogy látom az úticélok legtöbbje megközelíthető így, akkor nekünk már csak választani kell. Nagyon köszönöm az ötleteiteket, mind nagyon jó! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!