Mit tegyek, ha a párom nem akar gyereket?
Ilyenkor három lehetőség van.
1. Ha te akarsz babát és a párod döntése megváltoztathatatlan, akkor bár szeretitek egymást, megvan mindenetek, de kilépsz ebből a kapcsolatból és keresel egy olyan társat, akivel szintén jól megleszel és aki szeretne családot alapítani veled.
2. Megpróbálod megbeszélni a pároddal, átbeszélni a dolgokat, hogy mit hogy tudnátok megoldani, beszélgettek a témáról, hátha kedvet kap hozzá, vagy megváltozik a véleménye. Bár a korotokat nem tudom, de ha még fiatalok vagytok, akkor esetleg kitűzni egy távolabbi időt, hátha addigra neki is megváltozik a véleménye.
3. Beletörődsz, hogy nem leszel anyuka és bár nem lesz gyereked, de lesz egy kapcsolatod, amiben egyébként minden másod megvan. Már ha ez neked így megfelel.
Az 1. válaszolóval maximálisan egyetértek.
Viszont kiegészíteném azzal, hogy vedd észre, hogy nagyon szerencsés vagy, ha valóban ilyen harmonikus szerelmi párkapcsolatod van és ez az egyetlen pont, amiben nem tudtok dűlőre jutni. Nagyon sok rossz párkapcsolatba vállalnak (szándékosan vagy véletlenül) gyereket, akár kifejezetten rossz anyagi helyzet mellett is. Egy gyereknek azonban fontos a családi háttér, a nevelés, a szeretet, támogatás vagy annak a hiánya, a minta amit lát az egész későbbi felnőtt életére kihatással van.
Úgyhogy én azt vallom, hogy gyereket csak úgy szabad vállalni, ha mindkét fél egyértelműen akar szülővé válni, annak minden nehézségével együtt. Egyébként előfordulhat, hogy időközben jön meg a kedve a gyerekhez, ahogy cseperedik, de semmiképpen nem éri meg megkockáztatni, hogy esetleg mégsem változik az álláspontja.
És mivel te magad is kételkedsz abban, hogy valóban akarod-e a gyereket, vagy csak a társadalmi nyomás hatására kezdtél ebben gondolkodni, én inkább először magamban próbálnék rendet rakni. Egyáltalán nem kötelező gyereket vállalni, de valóban ez a társadalmi elvárás a nőkkel szemben, hogy gyereket kell szülni. De a mai modern világban azért mi nők is megengedhetjük magunknak, hogy gondolkozzunk a saját fejünkkel és a saját szívünkkel érezzünk, ne pedig a szokást kövessük birkaként.
Egyáltalán nem baj, ha nem akarsz saját gyereket.Rengeteg mindened megvan az életben enélkül is, lehet, hogy ezért sem érzed szükségét, egy ilyenfajta boldogságforrásnak. Szerintem örülj annak, hogy ilyen szerencsés vagy és próbáljátok újra átbeszélni, hogy hátha együtt ki tudjátok tisztítani a képet, hogy valójában ki mit akar és miért. :)
Szerintem ezt már sokkal hamarabb meg kellett volna beszélnetek..nem ímmel ámmal, hanem konkrétan. Nem is értem miért nem erőltetted ezt a témát korábban. NA mindegy.
Annyit tehetsz, hogy mérlegelsz. Gyerek témában nincsen kompromisszum.. Megpróbálhatsz érvelni a párodnak, meggyőzni őt. Vagy elfogadod, hogy ő nem szeretne, de te vele maradsz, így te is lemondhatsz a gyerekről. Vagy nem fogadod el, ő nem akar, és különváltok.
Kérdező én nem akarok illúzióromboló lenni,de a válaszomért szerintem 0%-ot kapok.De nem baj,hozzá vagyok szokva :)
A véleményem az,hogy te szeretnél a párod pedig egyáltalán nem.Nézd, egy 43 éves ha eddig senkinek nem csinált gyereket,lég kötve hiszem azt hogy szeretne valaha...Régebbi időkben 43 évesen sokan már nagyszülők voltak,de te csak témázgattok ezen.Ha benned egyre inkább erősödik a anyai vágy,a párod pedig elhatárolódik akkor ez kötetek feszültséget fog okozni minek szakítás/válás lesz a vége.Nekem is volt egy exem aki évekig hitegetett,terelte a szót és sehol semmi.Időben kiléptem a kapcsolatból 27 évesen,majd 28 évesen megismertem a nagy Ő-t és 29 évesen(tavaly nyáron szültem).Most pedig nagyon boldog vagyok 30 évesen,nemsoká 31 leszek és még szeretnék 2 gyermeket.Csak azt bánom hogy nem ismertem meg a férjemet 5-6 évvel előbb.
Azért azt is meg kellene vizsgálni,hogy a férjednél vagy esetleg nálad nincs-e valami baj?Ugyanis ha rendszeres nemi életet éltek akkor akár be is csúszhatott volna.Sok pár húzza-húzza az időt és amikor meg azt mondják jöhet a baba...nem jön össze aztán végül hiába szakítanak már a korból futottak.Számos ilyen ismerősöm van aki így járt.Nagy nehezen rávették magukat a babára és nem jött,utána 40 felett meg már nem volt ki csináljon babát...ez egy nagyon fontos dolog a életben és beszéljétek meg határozottan ne csak ímmel-ámmal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!