Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak zöldséget, gyümölcsöt és...

Csak zöldséget, gyümölcsöt és folyadékot kívánok, nem lesz baja, ugye?

Figyelt kérdés
Nem kívánom a húst, sem a köreteket, csak a salátákat, gyümölcsöket. Nagyon egyoldalú ez így? Erőltessem?
2015. júl. 6. 13:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha tojást, tejtermékeket tudsz enni, akkor szerintem oké.
2015. júl. 6. 13:09
 2/12 anonim ***** válasza:

Arra figyelj, hogy az aminosavak (a fehérjék alapjai) meglegyenek.

Ha húst egyáltalán nem eszel akkor is pótolhatod.

- Zöldségből: Nézz utána neten melyik mit tartalmaz (főleg babot, brokkolit egyél).

- tehetsz a zöldségsalátákba főtt tojást apróra vágva, ha bírod akkor reggelire egyél tojásrántottát, főtt tojást.

- Vehetsz ún. proteincsokit többféle ízben.

Amit nem kívánsz ne erőltesd, nem jó, ha undorodva eszel.

2015. júl. 6. 13:16
 3/12 A kérdező kommentje:
Igen, a tojást meg tudtam enni a hétvégén, a saláta mellé. Páromnak van itthon tiszta fehérjéje, abból heti 1-2x szoktam inni kakaót (csokis protein), de a fehérjét nem tartottam eddig számon. A salátámba kevertem egy marék csirkemellett nagyon-nagyon apróra vágva, mert úgy éreztem, hogy olyan nincs, hogy várandósan nem eszem húst, szüksége lehet rá, ezért magam elől is elrejtve egy kicsit azért ettem azt is.
2015. júl. 6. 13:27
 4/12 anonim ***** válasza:
Esetleg kis mozarella, feta sajt a salátába? Egy jó hideg gyümölcsturmix? (friss gyümölcsből és normális tejből)
2015. júl. 6. 13:34
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, teljesen igazatok van. A tejtermékeket eléggé hanyagoltam, a sajtokra és turmixra is igyekszem majd gondolni! :)
2015. júl. 6. 13:34
 6/12 anonim ***** válasza:

Na, a proteinport nem mertem írni :D

Ha párod testépítő akkor szerintem beszéld meg vele, hogy mennyi fehérjére lehet szükséged. Szerintem a "kakaó", a tojás, a kevéske hús akár elég is lehet.

A baba úgyis elvesz mindent ami Neki kell (dokinénink azt szokta mondani, hogy olyan mint egy élősködő), tehát ha kevés jut valamiből akkor Neked nem jut és Te fogod érezni, hogy baj van.

2015. júl. 6. 13:36
 7/12 kloetta ***** válasza:
Vasat és calciumot eszi ki belőled elsőnek ezekre figyelj.
2015. júl. 6. 14:09
 8/12 anonim ***** válasza:

nyugi semmi bajod nem lesz majd késöbb fogsz mást is tudni enni

én két honapig szinte semmit nem tudtam, és minden oké vele

2015. júl. 6. 14:43
 9/12 anonim ***** válasza:
én sem eszem húst már vagy 4-5 hete, de a zöldség, gyümölcs, sajt, joghurt, zabkása töménytelen mennyiségben megy. :) ma ettem először halat és iszonyat jól esett, ha szereted, próbáld ki :)
2015. júl. 6. 22:59
 10/12 anonim ***** válasza:

Nehogy lenyomd már magadba azt, amit nem kívánsz, ez butaság! :) A baba úgyis elvesz magának mindent, amire szüksége van. Nem húsra van szüksége, hanem fehérjére, de ezt beviheted olyan ételekből is, amiket jóízűen fogyasztasz el: hüvelyesek, gabonafélék, szója, tejtermékek, tojás stb.

3 éve vagyok vegetáriánus, a 32. hétben vagyok, és még senki (orvosok, védőnő) nem mondott olyat egy alkalommal sem, hogy a babának hús kéne. :)

2015. júl. 7. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!