Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valóban ennyit számít?

Valóban ennyit számít?

Figyelt kérdés

egy hónapja voltam védőnőnél és kicsit megszólt, hogy túl gyorsan hízok. Átálltam teljes kiőrlésű kenyérre, meg nagyon odafigyelek, hogy mennyi cukrot eszem és most1 kg-mal kevesebb vagyok, mint egy hónapja!

ennyit számít a táplálkozás????

26 hetes km

2010. márc. 3. 11:35
 1/2 anonim ***** válasza:

hogyne!!!

én cukorbeteg vagyok, és nagyon is tapasztalom. amióta átálltam a cukorbeteg diétára, ami tkp. maga az egészséges táplálkozás, nagyon megváltozott a testem és a közérzetem is.

én naponta 6-szor és kis adagokat eszem. emiatt nem vagyok soha éhes, de mégis lefogytam normál súlyra. odafigyelek a gyümöcls és a zöldségfogyasztásra, nem eszem zsírosakat, durumtésztát főzök ki, és hát én is teljes kiőrlésű kenyeret eszem, a cukrot meg, természetes elhagytam.

ez azért is jó, hogy csinálod, mert a cukor, a sima liszt, a sima száraztészta erősen megemelik a vércukrot (de természetesen ez cukorbetegekre igaz). sok kismamánál van ún. terhességi cukorbetegség, így ezekre oda kell figyelni.

az emésztésednek is jót fog tenni a rostban gazdagabb étrend.

jó, hogy ilyen ügyes vagy, és a védőnő meg lelkiismeretes. sok sikert a babához!

2010. márc. 3. 11:45
 2/2 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszod!

gondoltam, hogy ám hogy ennyit számít, csak azt nem, hogy ennyire.

viszont egy ideje, már csak két naponta kakilok.

persze ez sem teljesen igaz, mert van, hogy naponta, csak ki is maradnak napok, szerencsére csak 1-1.

bevallom nagyon tartok az aranyértől, Anyukámnak azóta van, hogy terhes volt velünk, bár akkoriban erre gondolom nem figyeltek annyira.

tényleg megpróbálok nagyon odafigyelni, csak nagyon szeretek enni, főleg a magyaros kajákat.

de úgy érzem megéri "kínlódni."

2010. márc. 3. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!