Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem segít semmiben a párom....

Nem segít semmiben a párom. Házimunka, főzés?

Figyelt kérdés

Terhes vagyok és még dolgozok (4 órát utazok oda vissza). Emellett mire este 7re hazaérek, állhatok neki bevásárolni, cipekedni és főzni. Persze mosni is kell hétközben.

Nem azt mondom, hogy soha semmibe nem segít, inkább csak amikor már nagyon megsajnál mert látja mennyire kimerültem.

Hétvégén mindent nekem kell megcsinálni, takaritás főzés több napra, az összes adag ruha kimosása stb.

Ő is eljár dolgozni, de mivel túlórázik, ezért nem segít mondván ő fáradt.

Amíg nem voltam terhes persze mindent megcsináltam, de most már nem birom.

Mit tehetnék?

2015. jún. 20. 10:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nem ismerek olyat, aki innen "győzött" volna. Ezt szokta meg, mert ezt szokattad meg, minek törné magát.
2015. jún. 20. 10:50
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Üljetek le és mondd el neki, hogy nem bírod..úgy érzed, hogy ez sok!

Eddig megcsináltad, de ez más állapot. Egyezetek meg kinek mi a feladata. Simán meg lehet tanulni egy mosógép kezelést 5 perc alatt...neked az is segítség, ha beteszi meg kiveszi a ruhákat. Legyen az ő feladata a bevásárlás. Arra mondjuk akkor készülj, hogy nem az fog a szatyorba kerülni amit te vennél!!

Nem érdemes dohogni és magadba kummogni. Sokkal jobb, ha megegyeztek, hogy na akkor most váltás.

2015. jún. 20. 11:01
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ezt ott elrontottad, hogy mindig benyelted neki a fáradt vagyok dumát, most meg persze, hogy szarik bele. Megoldás: kommunikáció.
2015. jún. 20. 11:05
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
igen a fáradt vagyok duma,csak éppen te is az vagy,ezt értesd meg vele
2015. jún. 20. 12:14
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ez tényleg rossz legalább amikor babát vársz akkor besegithetne ő is eltudna menni vásárolni pl
2015. jún. 20. 12:25
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Én is csak azt tudom írni, mint az előttem lévő, nem szabadott volna ráhagyni eddig sem, és az a "baj", hogy a java csak ezután jön majd, amikor a pici megszületik, ha addig nem "állsz a sarkadra" akkor utána lehet még rosszabb is és tényleg egyedül maradsz mindennel.

Nekem mindkét babám viszonylag jó gyerkőc volt, tehát nem panaszkodom, de elkelt azért a segítség, mert kialudni magad és többször keveset aludni azért nem mindegy és akkor még a rutin munka is nehezebben megy vagy éppen kimarad. Szerencsére nálunk megszokott volt, hogy hétvégén a házimunkába besegít és egyébként is megcsinál mindent hétköznap ha fontos. Pl sokszor ő vásárol be, ő is tudja, hogy miből mit szoktunk venni (vett már nekem betétet is :) ) Ez csak szokás/szoktatás kérdése és tényleg a kommunikáció. Mindig megbeszéljük pl hogy mi legyen másnap a reggeli, így hazafelé ahhoz vásárol, reggel elviszi a nagyobbat oviba.

2015. jún. 20. 13:24
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez még akkor is gáz lenne, ha nem lennél terhes. A párod mit csinál, amikor otthon van, és te végzed az otthoni teendőket?

Mindenképpen beszéld meg vele, hogy ez így nem mehet tovább, még ha eddig működött is a dolog, de így, hogy terhes vagy, neki is ki kell vennie a részét az otthoni teendőkből.

2015. jún. 20. 13:58
 8/15 anonim ***** válasza:
Tessék kinyitni a szádat, és rábízni néhány dolgot! Nem vagy a házi cselédje, és a baba születése után is ki kell vennie a részét a dolgokból. Ne segítsen, vegye ki a részét. Ez a fontos
2015. jún. 20. 14:38
 9/15 anonim ***** válasza:
28%
az en ferjem se csinal meg semmit ha nem kerem, gyerek mellett se (en is napi 3-4 orat utaztam terhesen de akkor se segtett) nekem kertem is van, terhesen is en kapaltam...ha megkertem talan megcsinalta volna de azt meg sosincs turelmem kivarni mire megmozdul. gondolom nem az ev meglepetese szamodra hogy o ilyen, isnered par eve gondolom, vallaltad ot is, a gyereket is, tehat csinald meg amit kell es amit tudsz bizz ra aztan vagy megcsinalja vagy nem. sajnos le kell nyelni mert a ferfiak altalaban ilyenek.
2015. jún. 20. 16:26
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Ebbe nemtudok utolso beleegyezni hogy a ferfiak ilyenek. Az elso parom ilyen volt hogy semmire se tette ra a kezet es sajnos nem mertem ra szolni mert akkor jott a veres meg hogy ez az asszony dolga stb. A masodik kapcsolatomat ugy kezdtem hogy mivel a no is eljar dolgozni akor a ferfi is besegithet otthon a hazimunkaba. Az a regi idokben volt hogy a ferfi kereste a penzt es a no volt otthon a haztartassal es a gyerekekkel. De amig mi is hozzuk haza a penzt addig a ferfi is segithet otthon. Soha ezen nem vitaztunk ossze a mostani parommal. Mikor delutan jarunk dolgozni o hozza nekem a kavet es a reggelit este pedig en rakom ki neki a vacsit
2015. jún. 21. 06:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!