Van itt olyan anyuka, akinek senki sem segit a gyerek mellett? Apuka sokat dolgozik, házimunka fözés, sétálás babával, orvoshoz stb, mindent egyedül kell?
Nekem kellett két hónap, mire belerázódtam, Addig bizony sokat sírtunk mindketten. Bejött az a módszerem, hogy az elején (kb 1 hónapig) mindent, ami muszáj volt (mosás, felületes takarítás, gyors kaja elkészítése) este csináltam meg, apával karöltve. Uátna egyre több minden fért bele az időmbe nappal, ő is jobban aludt, mert rájöttünk, hogy kevés neki a tejem és adni kellett pótlást. Tehát nappal pihentem vele, hogy ne a fáradtság miatt apadjon el a tejem, este meg 2-3 óra altt megcsináltunk közösen mindent. Aztán szépen lassan beállt minden a maga idejére. Próbáljátok meg így, nekünk bevált, szerencsére. Kitartást kívánok Neked, találd meg az örömödet! :)
11 hónapos pici lány anuykája
Nekem sincs segítségem.
Anyukám és anyósom sem él már. A legjobb barátnőm mikor megtudta, h terhes vagyok nem állt velem szóba. Férjem sokat dolgozik. Vannak nehezebb napok, de már megszoktam. Új barátokra mindig szert tehet az ember. Sokat sétálunk, a játszóterek közelébe mindig akad egy-két anyuka, akivel jókat lehet beszélgetni.
A házimunkát igyekszem elvégezni, de ha nem sikerül sem esek kétségbe. A bevásárlást a sétával egybekötve oldom meg. Főzni sem mindig főzök, van hogy rendelek magamnak valamit, a picuri meg üvegeset kap.
Ha a férjem szabad, akkor igyekszünk közös programokat csinálni!
Próbáld meg anyukáddal rendezni a kapcsolatot, főleg akkor ha neked ez fontos! Mindennek csak a jó oldalát kell nézni, és akkor minden könnyebben fog menni. A pici babád biztos sok örömet és erőt tud neked adni!
Nekem sincsen sok segítségem. Én már a terhesség alatt is egyedül voltam, most is egyedül nevelem. Az én családomból egyedül anyu él, de ő 2000 km-re lakik, így csak skype-on át lát minket, meg küldözgeti a sok ajándékcsomagot. A másik nagymama jön néha, de ő se lakik közel, kb. másfél órára. Ha valami van, leginkább rá számíthatok. Barátnők szintén messze laknak, és megvan a saját életük, de néha jönnek látogatóba.
Mindent a babával együtt intézek, bevásárlás, ügyintézés, posta, kutyasétáltatás, fogorvos (végigüvöltötte a baba, míg kezelt a doki). De hát ez van sajnos.
A szomszédaim nagyon rendesek, mindig mondják, hogy szóljak, ha kell bármi segítség, de még sose kértem őket semmire, valahogy mindig megoldottam a dolgokat.
Az nekem is nagyon rosszul esne, ha pont a saját anyámat nem érdekelné a pici.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!