Kisgyerekkel sok időt a szabadban/játszótéren/kertben töltő anyukák, mikor házimunkáztok, mikor, hány napra főztök?
Reggel felkelek 6-7 között, oda rakom az ebédet, két napi esszük amit főzök, berakom a mosást, kiteregetek, elpakolok, beágyazok, reggelizünk, 9-re kész minden!
Felöltözünk, és 10- kor kimegyünk. Délre haza jövünk, ebéd , alvás, majd délután uzsonna, 4-5 körül megint kimegyünk, 8- kor vacsi fürdés, 9- kor alvás.
Másnap ugyan úgy kelek, akkor nem kell főzni, akkor fürdőt kitakarítom, letörölgetek, porszívózás, felmosás, 2 óra alatt kitakarítok, majd megint szabad a nap.
Harmad nap megint főzés, de negyedik nap reggel vasalok.
Szóval reggelente 2 óra megy el a házimunkával, addig a gyerek mesét néz, fekszik még, vagy játszik.
Én meg lusta háziasszony vagyok. Épp annyit takarítok, hogy ne egyen meg a kosz (heti 1x porszívózok vagy felmosok, addig dvd-t néz a lányom), 2 naponta mosogatok, amikor megtelik a mosogató. Főzni egy héten 1x szoktam kb, máskor valami egyszerűt vagy egészségtelen gyorskaját összedobok. Szerencsére sokszor megyünk nagyikhoz, akkor ott eszünk.
Vasalás a férjemé, elvégre az ő inge, nekem semmi közöm hozzá! :)
Fürdőszoba takarítást is általában akkor végzek, amikor már "látom", hogy ráfér...
Nálunk kicsit most borul minden, megszületett 3 hete a kistesó, de kezd visszaállni a rend:):)
6-7 között felkelek, attól függ mit akarok főzni, ált naponta főzök, rakott, pörkölt ételeket kétnapra
8után kelnek a csajok,egyik kakaó, másik szopi, öltözés,9re ők kész, és elvielg az ebéd is.
Aztán bolt, séta, tízórai. Utána ha kell porszívózás, takarítás stb....
Délben alszanak, akkor én felmosok, vasalok, fürdőt takarítok, pihenek, na persze nem mind egy nap, hanem szépen beosztva...
Ha felébred fél4 után a nagy,akkor már csak játék, és séta.
7előtt vacsi, kicsi fürdetés, majd a naggyal még egy kis játék, 9kor legkésőbb alszik, de utána én már nem nagyon csinálok semmit:(
Utolsó válaszoló... értékelem az őszinteséged! :)
Egyébként akkor szoktam tenni-venni, mikor alszanak. De pl mosogatás közben nem zavar, ha körülöttem vannak.
Porszívó-felmosás, minimum 2 naponta, teregetést élvezik a bébik is. Vasalni csak ünneplőt szoktunk :D. Főzés 2-3 naponta. Általában úgy időzítek, hogy egyik nap takarítás, másik nap főzés, nagyobb adagot természetesen.
nekem van egy tündéri férjem aki imád takarítani és korán kelő :D
reggel felkel és kitakarítja a konyhát, nappalit, mikor a gyerek felkel kimegy hozzá és addig megreggelizik addig én alszom :)))
8 körül elmegy a férjem akkor még megkávézok, majd feldobom az ebédet, közben kiporszívózok és kitakarítom a fürdőt, wc-t. ha kész az ebéd, olyan 10re, kimegyünk sétálni, majd dél körül hazajövünk, megebédelünk, pihizünk kicsit, néha alszik a fiam, majd 4 körül útnak indulunk vagy lemegyünk a kertbe :)
nyáron délelőtt 10-től este 7-ig a kertben voltunk, akkor kint ettünk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!