Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Teljesen egyedül vagyok. Mit...

Teljesen egyedül vagyok. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok és 11 hetes terhes. a szüleim nagyon szegények és azt mondták ha megtarom akkor nekem és a barátomnak kell gondját viselnünk. beleegyeztem. a pasim 17, azt mondta majd elmegy dolgozni a suli mellett. múlt háten szakított velem. azt mondta ezt neki sok és azóta anem is látottam. hogy tehette ezt? mihez kezdjek most? a szüleim nem fognak segíteni, de én nme akarom hogí otthonba nőjön fel éps utáljon. de ha megtudják hogy nem tudom elláőtni ésm egyedül vagyo akkor eloveszi a gyámhatóság?

2015. jún. 15. 22:13
1 2 3 4 5 6
 41/54 A kérdező kommentje:

kedves utolsó!

köszönöm szépen :) nagyon jól esik hogy végre valaki nem néz teljesen hülyének amiért nem akarom hogy idegenek neveljék a gyerekemet. semmiképp nem vetettem el és ha egy mód van rá akkor én nevelem fel. legelőször elmegyek majd a családsegítőbe és ott kérek tanácsot.

2015. jún. 17. 17:55
 42/54 anonim ***** válasza:
0%

Azért azt ne várd , hogy bárki is vállon vereget , megdicsér !!!!

Sajnálom ezt a helyzetet , nem kívánom senkinek , de lehetett volna ellene tenni , ha megvan a baj akkor is ... Csak gondolom te húztad az időt ! Gyereknek gyerek -.- ... Szuper ! :/

2015. jún. 17. 18:26
 43/54 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, remélem sikerrel jársz! Majd azért néha írd meg ide, hogy hogy állnak a dolgaid :) Én minden esetre sok sikert, erőt, kitartást és bátorságot kívánok neked!
2015. jún. 17. 19:27
 44/54 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen az értelmes válaszokat, tanácsokat.
2015. jún. 18. 16:47
 45/54 anonim ***** válasza:
38%

Ja, persze, én és azok beszélnek hülyeségeket, akik megpróbálnak egy kicsit is rávilágítani, hogy ebben a helyzetben a babavárás és gyerekvállalás kissé... nehéz. Lehet itt rózsaszín felhős cukormaszlagot nyomni, meg hangzatos mondatokat írni, de a tények sajnos makacs dolgok.

Könnyű a gyakorin biztatni egy tinilányt, aki hiába akarja a babát (azt se tudja, mit akar igazán), de a körülményei nem megfelelőek. Te talán adsz neki pénzt, hogy ételt, gyógyszert, később tápszert, pelenkát, ruhát, egyebeket vegyen? Te mész és vigyázol ingyen és bérmentve a babájára, hogy iskolába járhasson? Te felveszed a későbbiekben dolgozni iskolai végzettség, szakma nélkül?

Akarni kell? Ha mindig minden csak akaraton múlna, több gyerek születne!

Lehet, hogy az apának kötelessége támogatni, meg a nagyszülőknek is, de az apaságot előbb bizonyítani kell, mert a fiú simán letagadhatja az egészet.

Ha ennek a kislánynak annyi esze sem volt, hogy gumit húzasson a "pasijával", van annyi sütnivalója, hogy elmenjen és intézze a gyerektartást?! 18 évesen elmegy a fiú dolgozni... szakma, végzettség nélkül, hová? Minimálbérre? Diákmunkára? Abból aztán jó sok gyerektartás lesz!

Klassz, hogy most biztatod, de majd akkor is ott leszel, amikor kimegy a családvédelem környezettanulmányra? Amikor számolgatja a forintokat, és döntenie kell, ételt vagy pelenkát vegyen? Vagy majd te küldesz neki, ugye?!

2015. jún. 18. 20:02
 46/54 anonim ***** válasza:
28%
Hagyjad 45 - ös ! Felesleges felhúzni magad ! A kislàny sajnos nagyon buta és lehetetlen jobb belàtàsra bírni .Eggyel több megesett tinilàny lesz ,aki nem hallgat a józan észre ,csak az a baj ,hogy itt az a szerencsétlen gyermek lesz az àldozat ,aki még meg sem született ,de élből hàtrànnyal indul az életbe !!!
2015. jún. 18. 20:11
 47/54 anonim ***** válasza:
11%
45-ös kegyetlen jól átlátja a dolgokat. Akár én is írhattam volna.
2015. jún. 18. 20:17
 48/54 A kérdező kommentje:
de én nem akarok lemondani a gyerekmeről. én azt szeretném ha a gyerekem nem utálja. mert volt olyann osztálytársam akit örökbeastak ésa mai napigutalja a szüleit. próbáltak vele kapcsolatba lépni de nem érdekelte mert lemondtak róla. én nem szeretném ezt, és naygon félek ettől.
2015. jún. 19. 17:10
 49/54 anonim ***** válasza:
100%

Ha a születése után hal bele a nélkülözésbe, akkor se fog jobban szeretni.

Nem csak megszülni kell, fogd már fel, hanem fel is kell tudni nevelni!

Ha nem tudod eltartani, gondoskodni róla, így is, úgy is megy az intézetbe.

Nem lenne humánusabb inkább elvetetni?

A 18. hétig megcsinálják a műtétet, ha MOST seggberúgod magad!

2015. jún. 19. 17:15
 50/54 anonim ***** válasza:
67%
Te annyira önző vagy, hogy elmondhatatlan. Esélyt sem adsz neki egy jobb életre, hanem maradhat neki a szegénység, meg az éhezés. Anyukámat is intézetbe adták a szülei, mert szegények voltak. Az intézetből örökbe fogadta egy tehetős család és csodás élete volt. Jobban utálta volna az anyját, ha éhezett volna. Amúgy az anyja megkereste és tartották is a kapcsolatot, amíg élt anyum. Én a mai napig tartom a "nagymamámmal" a kapcsolatot és megértem a döntését, sőt hálás vagyok, hogy lehetőséget adott anyumnak élni!!!
2015. jún. 19. 17:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!