Teljesen egyedül vagyok. Mit tegyek?
Fenntartom a véleményemet hogy van amikor jobb megoldás.
Akkor amikor az anya nem elég érett a dologhoz, vagy amikor úgy érzi hogy nem tudná végigcsinálni az anyaotthont, vagy úgy érzi hogy nem fér bele a jövőterveibe most a kicsi.
Az hogy a gyereknek mennyire trauma? Nem igazán hiszem hogy jó családban annak élné meg, ezt azért merem mondani mert a páromat örökbe fogadták, sosem hallottam tőle hogy nem a szüleinek hívta volna őket, persze kellett idő amikor ténylegesen megértette és helyrerakta magában azt hogy mit jelent az hogy a szívükben várták. Az örökbe fogadottaknál más mint a nevelt gyermekeknél, őket tényleg családtagnak tényleg a gyermeküknek tekintik és aszerint nevelik.
Nem mondom hogy mindenképp ezt válassza a kérdező, de szerintem nem kéne lehagyni a lehetséges megoldások listájáról.
Az anyaotthon nem egy alternatíva a szegények lakhatására! Min. 2-3 hónap, mire bekerül és nem ingyenes! Valamennyit fizetnie kell. Mégis miből? Menjen diákmunkázni, ami max. szórólapozás, árufeltöltés? 3300 férőhely van ma, ebből 24-25 áll rendelkezésre a még várandósoknak!
Jövedelme később miből lesz? A nyolc általánosból? Vagy a kemény 40 ezer forintból, amit az államtól kap?
Könyörgöm, 16 éves! A fiú nem áll mellette, a szülei sem, még anyagi segítséget sem kaphat, mert nincs miből.
Persze, nehéz örökbe adni, de mennyivel jobb lesz, ha nem jut tápszerre, ételre, meleg cipőre, kabátra? Mindig másokra fog támaszkodni, mindig segélyen, könyöradományokon fog élni.
Hogyan fogja elvégezni legalább a középiskolát, ha nincs aki segítsen neki? A szülei biztos nem fognak a csecsemőre vigyázni, munka nélkül hogyan adja bölcsibe? Ráadásul a bölcsiben fizetni kell, mégis miből?
Szép frázisokat puffogtatni, de normális élete nem lesz annak a gyerek - csak ha örökbeadják.
Szerintem (pontozzatok le!) nem lehetetlen felnevelnie. Amíg pici a gyerek befejezheti a sulit magántanulóként, babaruhákat, babaágyat, babakocsit be lehet szerezni olcsón használtan, vagy akár ismerősöktől. Ezen a nyáron még vállalhat diákmunkát, annak minden fillérjét félre tudja tenni, gondolom azért a szüleivel lakhat, nem fogják kirakni az utcára remélhetőleg, ha van saját szobája befér mellé egy gyerek. A kérdező eddig is kapott otthon kaját, gondolom ezután is fog. Mire ovis lesz a gyerek addigra az anyuka is befejezi a sulit, vállalhat munkát. Nem mondom, hogy könnyű lesz, de azért megoldható.
Kérdező, írj nekem üzit, hátha tudok nektek segíteni!
Kedves kérdező itt elég sok ötletet olvashatsz: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Egyébként a szüleiden kívül más rokontól nem kérhetsz/kaphatsz segítséget? Én a helyedben azzal állnék a szülők elé, hogy ha az abortuszt erőltetik annak is megvannak a veszélyei, gondolják át, mi van, ha komplikáció adódik és nem lehet többet gyereked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!