Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Teljesen egyedül vagyok. Mit...

Teljesen egyedül vagyok. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok és 11 hetes terhes. a szüleim nagyon szegények és azt mondták ha megtarom akkor nekem és a barátomnak kell gondját viselnünk. beleegyeztem. a pasim 17, azt mondta majd elmegy dolgozni a suli mellett. múlt háten szakított velem. azt mondta ezt neki sok és azóta anem is látottam. hogy tehette ezt? mihez kezdjek most? a szüleim nem fognak segíteni, de én nme akarom hogí otthonba nőjön fel éps utáljon. de ha megtudják hogy nem tudom elláőtni ésm egyedül vagyo akkor eloveszi a gyámhatóság?

2015. jún. 15. 22:13
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
17%

Azt elmondanad hogy miert jo neked ha megszulod? Mert hogy nem te fogod felnevelni az majdhogynem boritekolhato.

Miert lesz neked jo ha szulsz masoknak egy gyereket?

2015. jún. 15. 23:17
 12/54 anonim ***** válasza:
61%
Diego!Te normalis vagy?Orokbefogado szulo vagyok,es nagyon halas az anyukanak aki szulte a gyerekemet.Miert akarjatok az abortuszra rabeszelni.Amugy egy het alatt nem is tudja elintezni.Az a gyerek ott van a hasaban es el.Ha nem tudja nevelni es mas megoldast nem talal,akkor az orokbeadas a legjobb amit tehet.
2015. jún. 15. 23:53
 13/54 anonim ***** válasza:
77%

Diego? :)

Rendben, az orokbeadas jarhato ut lehet, en mondjuk magambol indultam ki es valahogy nem viselnem tul jol hogy a hulyesegem miatt az elso szulott gyerekemet mas neveli.

Az viszont igaz hogy inkabb neveloszulok mint az allam.

2015. jún. 16. 00:10
 14/54 anonim ***** válasza:
31%
Már késő szerintem abortuszra gondolni, azt csak a 12. hétig csinálják.. Amire végigjárná az utat, nem vennék el.
2015. jún. 16. 07:47
 15/54 anonim ***** válasza:
54%
18 év alatt a 18. hétig is megcsinálják!
2015. jún. 16. 07:53
 16/54 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező, én azt javaslom neked, hogy menj el a legközelebbi családsegítőbe, ahol segítenek neked végigzongorázni a lehetőségeidet. Hidd el, ott tudni fogják, mit lehet, és mit nem, milyen juttatásokra, ellátásokra vagy jogosult, hová fordulhatsz segítségért, stb. Első körben mondjuk nekem is az anyaotthon jutott eszembe, ott szállást és ellátást kaptok mindketten, de ugyanúgy te nevelheted a babádat, mintha a szüleiddel élnél, de szakszerű segítséget is kapsz hozzá, ha szükséges. Tanulhatsz továbbra is, sőt, támogatnak benne, hogy tanulj, de persze a babád felügyeletét neked kell megoldanod ez idő alatt. Mondjuk szerintem, ha megszülöd, akkor kérd, hogy magántanuló lehess, úgy baba mellett is teljesíthető az iskola (én pl. levelezőn érettségiztem, igaz, én akkor már nagykorú voltam, csak a szakmám mellé akartam érettségit is, de a lényeg az, hogy még terhesen kezdtem el a sulit, és végig baba mellett tanultam).

Viszont azt azért jó, ha tudod, hogy ha anyaotthonba akarsz menni, akkor mindig van várólista, szóval jelentkezz minél hamarabb, ha már döntöttél. Illetve azt is tudni kell, hogy maximum két évig maradhatsz, ez idő alatt valahogy talpra kell állnod, de az ott dolgozóktól ehhez is kapsz segítséget, hiszen az a céljuk, hogy az otthonból kikerülve egyedül is megálld a helyed.

Mellesleg én az apuka ügyét sem hagynám annyiban, ugyanis akármennyire is csak 17 éves, ő éppúgy felel ezért a babáért, mint te, és tartási kötelezettsége is lesz, ami nyilván nem releváns, ha nincs munkája, és még nem nagykorú, de a későbbiekben azért ez is fontos lesz.

2015. jún. 16. 08:14
 17/54 anonim ***** válasza:
51%
menj el orvoshoz és kérdezd meg van e esélyed még abortuszra ha nem akkor add örökbe a babát. Hidd el, hogy nagyon sokan várnak kisbabára és sajátjuként fogják szeretni. meglesz mindene. te most nem tudod bevállalni ezt a babát és felnevelni de legközelebb majd felelőségteljesebben gondolkozol.
2015. jún. 16. 08:15
 18/54 anonim ***** válasza:
54%

Az abortusz is egy megoldás 18. hétig, de ha lehet ne várj vele addig..

Az örökbe adás nekem jobb megoldásnak tűnik, nem feltétlen kell miatta kimaradnod a suliból, a magántanulóságot meg lehet beszélni, ez kb arról szólna hogy nem kéne bejárnod, nem írnak hiányzást, a tanárokkal egyeztetve lenne hogyan kérnek számon, mire zárnak le. Lehet beadandókat kéne csinálnod, vagy év végi zárót írni stb..

Fel is nevelheted bár a kilátásaidat nézve nem lenne könnyű, anyaotthon stb, nem mindenki bírja, és épp emiatt ez a megoldás kikezdhetne téged és a kicsit is.

A gyámhatóság abortuszra nem kényszeríthet. Arra senki nem kötelezhet, a gyámhatóság kiemelheti a kicsit tőletek, ha úgy látja nem biztosítottak a megfelelő körülmények neki.

2015. jún. 16. 08:22
 19/54 anonim ***** válasza:
15%
Soha nem értettem meg, hogy az örökbeadás miért jobb opció mint hogy megtartsa a gyerekét. Nyilván aki ezt mondja nincs gyereke,mert aki 9 hónapig kihordott egy babát, és van egy kis lelke, nem képes odaadni egy idegennek. Ettől függetlenül minden tiszteletem az örökbefogadó szülőké akik becsülettel felnevelik más gyerekét. DE, az örökbeadás egy életre szóló trauma a gyereknek is és az anyának is. Miért ne tudná felnevelni a kislány mire megszüli 17...nehéz, de sok huszonéves hasonló problémával küzd mint ő. Anyaotthonok segítenek a sulit befejezed utána apuka is besegithet, ameddig nem dolgozik addig a szülei fizetnek. Ennyi. Nincs lehetetlen, csak tehetetlen!
2015. jún. 16. 08:32
 20/54 anonim ***** válasza:
15%

El fogják tőled venni a gyereket mivel nem tudod eltartani és felnevelni. 2 lehetőséged van: 1. elveteted 2. megszülöd

Ha megszülöd nem fog nálad maradni ez 100% mivel nincs jövedelmed. Hogy gondoltad hogy fogod felnevelni?

2015. jún. 16. 08:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!