Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kedves kismamik, Ti hogy...

Kedves kismamik, Ti hogy viselitek lelkileg a hizast terhesseg alatt?

Figyelt kérdés

Nagyon varjuk a kicsit, de nagy flegman azt gondoltam, hogy na en a minimumot fogom felszedni, mivel elotte rendszeresen sportoltam. Helyette mar 10-12 kg-nal jarok 30hetesen :(

Valahol nem is kerdesnek szanom a mondandom, hanem egy kis biztatast varok, hogy vagyunk igy tobben es "majdcsak lemegy" szules utan ...

2015. máj. 19. 11:49
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

22 hetesen +10 kilo! Kesz vagyok tole, pedig nem is zabalok orrba szajba! Azt mondta ma a vedono, hogy ne emesszem magam a hizas miatt, de figyeljek, hogy havi 4 kilonal tobb ne jojjon fel! Most 1 honap alatt 2 kilot hiztam! Masok eszre sem veszik rajtam a +10-et!:))))

Ugyhogy nem vagy egyedul! 😉

2015. máj. 19. 11:55
 2/15 anonim ***** válasza:
Ó, én is azt gondoltam, hogy vékonyka vagyok, nem hízékony 167/53, és elég lesz nekem kb 7-8 kg is. Ahhoz képest most vagyok 28 hetes és 9 kg-nál tartok, és hátra van egy trimeszter. Engem zavarni azért nem zavar, mert csak hasra híztam, meg mellre, de elképzelni sem tudom hogy van ez meg 9 kg rajtam és hol. Szerintem aki kisebb súllyal kezd alapból annak simán felmegy 13-15-20 kg is, anélkül hogy különösebben látszana, míg egyik ismerősöm hiába hízott csak 7 kgt de ő kezdte vagy 75 kg-val....
2015. máj. 19. 12:09
 3/15 anonim ***** válasza:
Én 12 hetesen tartottam plusz 10 kg-nál. Mondjuk 43 kg-val estem teherbe. Végül közel 70 kg voltam szülésnél. Nem zavart, nem idegeskedtem rajta, tudtam, hogy úgyis le fogom adni. Kórházból már 60 kg-val jöttem haza, pár hét után pedig már 53 kg voltam, ami a normális súlyom. Ne tedd tönkre ezt a szép időszakot ezzel. Nekem sokat segített, amikor a női bajokra specializálódott gyógytornász nő, akihez már évek óta jártam, mesélte, hogy ő 25 kg-t hízott a terhességei alatt. Most 40 éves, és ha van 55 kg, akkor sokat mondok, nincs striája sem, nem lóg a hasa, szuper alakja van. Nah ő mutatott és állított össze szülés utánra gyakorlatsort, szerintem az is sokat segített a gyors formába rázódásban.
2015. máj. 19. 12:11
 4/15 anonim ***** válasza:
21 hetesen plusz 4 kiló és az elejétől nem merek enni csokit és hasonlókat mert fel voltam rá készülve. Kemény munkám volt, amíg abban dolgoztam nem híztam. Most a kismama munkaköröm ülő munka szóval nem is reméltem hogy megúszom a minimummal. Hozzászoktam a sok menéshez és nehéz fizikai munkához. Ezt csak arra írtam, hogy az hogy te rendszeresen sportoltál és vissza kellett venni a terhesség miatt igazából okozhat ilyet. Én még most elvagyok a ténnyel, hetekkel később meg nem tudom hogy fogom viselni.
2015. máj. 19. 12:12
 5/15 A kérdező kommentje:

Ne haragudjatok, nem akarok senkit meg antani de olyan jo ilyet is hallani :) ugy ertem, hogy en amiket olvastam akar itt, vagy mashol, de a nagy atlag csak "jaj en 6-8kg-ot szedtem fel a vegeig" kategoria.

En is kis sullyal kezdtem 173cm/53kg. Egeszsegesen etkeztem elotte, es most sem eszem sokat, sot, inkabb gyumolcs, zoldseg, tejtermekek. Egy a baj, hogy a csoki az mindennapos :) reggeltol estig megallas nelkul megyek en is, munka miatt, meg amugy is az a tipus vagyok. Megis jonnek a kilok, a narancsborrol nem is beszelve :) de hat bizom abban, hogy lesz erom visszaterni a sportos elethez es nem lustulok el addigra. Kitartast nektek is csajok!

Amugy, hogy erzitek magatokat? Minden rendben a kicsivel/veletek? Kisfiut vagy kislanyt vartok? Mi meg mindig nem tudjuk ki lakik odabent.

2015. máj. 19. 12:29
 6/15 anonim ***** válasza:
En ikrekkel voltam terhes, alapbol 56-58 kg vagyok. Terhesseg alatt +16 kg-ot hiztam es az ikreim 7 es fel honapra szulettek. Engem nem erdekelt, h felszedtem ennyit. Inkabb fizikailag volt nehez, lelkileg semennyire sem. Fizikailag a legzes nehezkes volt, a hasamon a bor nagyon huzodott, tehat muszaj volt olajoznom napi 2-szer, es kicsit puffadtam is, de csak annyira eszrevehetoen, h a cipok kicsit szukebbek lettek. Szules utan pedig par heten belul lement mind :)
2015. máj. 19. 12:31
 7/15 A kérdező kommentje:

6-os.

Öszinte leszek, valahol szidom magam amiatt, hogy ennyire zavar a súlyom. Örülnöm kellene, hogy egeszséges a kicsi és probléma mentes volt a terhességem. Azért a múlt idö, mert az általad említett nehézlégzés és társai kezdenek megjelenni nálam is :)

Remélem a kicsik egészségesek és minden rendben!

2015. máj. 19. 12:38
 8/15 anonim ***** válasza:

#6-os vagyok :) Igen, egeszsegesek, koszonom szepen. Bar az eleje nagyon nehez volt a koraszules miatt. De mostanra mar semmi bajuk hal1 istennek.

Tenyleg nem kell a sulyod miatt aggodni. Hasznalj olajat/testapolot a hasadra napi 2-szer, es akkor elkerulod a csikokat is. A labadat polcold fel kb. 20 percre naponta, ha tudod, m az jot tesz a verkeringesnek. Es egyel batran, amit a tested kivan.

Nalam nagyon erdekes volt a taplalkozas, m alapesetben eleg egeszsegtelenul taplalkozom, ugyanis nagyon edesszaju vagyok. Mondjuk, rengeteget sportolotam is, ugyh nem volt lelkiismeretfurdalasom. De a terhesseg alatt ra se birtam nezni a csokira, edessegre. Meg a csirkehusra sem. Ez nagyon erdekes volt szamomra. Nagyon kivantam a gyumolcsoket, zoldseget es a rostokkal teli gabonapelyhet (a Weetabix-et pl). Szoval vhogy tudta a testem, meg a babak, h milyen taplalek kell nekik a fejlodeshez. :)

Szules utan pedig le fog menni, hidd el. Foleg, ha rendesen etkezel es be tudsz iktatni kis mozgast is.

2015. máj. 19. 12:45
 9/15 anonim ***** válasza:

Hidd el, a legtöbb kismamát zavarja a "hízás", csak nem merik említeni, mert mindenki csak azt várja tőlük, hogy két pofára egyenek és közben csattanjanak ki az örömtől. Mert ugye terhesen kötelező boldognak lenni :-S

Amúgy ne aggódj, legtöbben ennyit szednek fel, akik a magasságukhoz képest olyan kevés súlyról indulnak, mint

Te.

Épp most beszéltük a lányom egyik bölcsis barátjának az anyukájával, hogy a terhességi hízás az a fekete ló témaköre:-) Van, aki alig eszik és felszed harminc kilót, van aki meg zabál és megússza öt kilóval...

És ne aggódj, biztos le fogod adni, ha sportoltál. A szervezet emlékszik a terhesség előtti formájára, és igyekszik visszatérni oda. Én sokat mozogtam az első terhességem alatt, és nagyon visszafogtam magam (aztán a lányom is segített ebben, mert úgy ráfeküdt a gyomromra, hogy a 30. héttől almán és joghurton éltem, sokszor az is kijött + a rengeteg sav). Tíz kilót híztam, és a szülés után egy hónappal mélyen a kezdő súlyom alatt voltam, és boldogan flangáltam a 34-es farmeromban. Most 13 hetes vagyok a kistesóval, és csak remélni merem, hogy ugyanígy lesz...

2015. máj. 19. 13:01
 10/15 anonim ***** válasza:
Én most teszek ellene. A fiammal anno eleresztettem magam. Igaz, le is adtam szülés után közel 40 kg-ot. Most 19 hetes vagyok, és 16 hetes koromig megint kezdtem elengedi magam, és jött is fel jó pár kiló. Na akkor eldöntöttem,hogy mégegyszer nem szeretném végigcsinálni azt, amit az első szülésem után, mert hiába, fiatalabb nem leszek már, nehezebben mennek le kilók, így elkezdtem diétázni. Megbeszéltük a dokival hogy csináljam, és most tartom.
2015. máj. 19. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!