Kedves kismamik, Ti hogy viselitek lelkileg a hizast terhesseg alatt?
Nagyon varjuk a kicsit, de nagy flegman azt gondoltam, hogy na en a minimumot fogom felszedni, mivel elotte rendszeresen sportoltam. Helyette mar 10-12 kg-nal jarok 30hetesen :(
Valahol nem is kerdesnek szanom a mondandom, hanem egy kis biztatast varok, hogy vagyunk igy tobben es "majdcsak lemegy" szules utan ...
22 hetesen +10 kilo! Kesz vagyok tole, pedig nem is zabalok orrba szajba! Azt mondta ma a vedono, hogy ne emesszem magam a hizas miatt, de figyeljek, hogy havi 4 kilonal tobb ne jojjon fel! Most 1 honap alatt 2 kilot hiztam! Masok eszre sem veszik rajtam a +10-et!:))))
Ugyhogy nem vagy egyedul! 😉
Ne haragudjatok, nem akarok senkit meg antani de olyan jo ilyet is hallani :) ugy ertem, hogy en amiket olvastam akar itt, vagy mashol, de a nagy atlag csak "jaj en 6-8kg-ot szedtem fel a vegeig" kategoria.
En is kis sullyal kezdtem 173cm/53kg. Egeszsegesen etkeztem elotte, es most sem eszem sokat, sot, inkabb gyumolcs, zoldseg, tejtermekek. Egy a baj, hogy a csoki az mindennapos :) reggeltol estig megallas nelkul megyek en is, munka miatt, meg amugy is az a tipus vagyok. Megis jonnek a kilok, a narancsborrol nem is beszelve :) de hat bizom abban, hogy lesz erom visszaterni a sportos elethez es nem lustulok el addigra. Kitartast nektek is csajok!
Amugy, hogy erzitek magatokat? Minden rendben a kicsivel/veletek? Kisfiut vagy kislanyt vartok? Mi meg mindig nem tudjuk ki lakik odabent.
6-os.
Öszinte leszek, valahol szidom magam amiatt, hogy ennyire zavar a súlyom. Örülnöm kellene, hogy egeszséges a kicsi és probléma mentes volt a terhességem. Azért a múlt idö, mert az általad említett nehézlégzés és társai kezdenek megjelenni nálam is :)
Remélem a kicsik egészségesek és minden rendben!
#6-os vagyok :) Igen, egeszsegesek, koszonom szepen. Bar az eleje nagyon nehez volt a koraszules miatt. De mostanra mar semmi bajuk hal1 istennek.
Tenyleg nem kell a sulyod miatt aggodni. Hasznalj olajat/testapolot a hasadra napi 2-szer, es akkor elkerulod a csikokat is. A labadat polcold fel kb. 20 percre naponta, ha tudod, m az jot tesz a verkeringesnek. Es egyel batran, amit a tested kivan.
Nalam nagyon erdekes volt a taplalkozas, m alapesetben eleg egeszsegtelenul taplalkozom, ugyanis nagyon edesszaju vagyok. Mondjuk, rengeteget sportolotam is, ugyh nem volt lelkiismeretfurdalasom. De a terhesseg alatt ra se birtam nezni a csokira, edessegre. Meg a csirkehusra sem. Ez nagyon erdekes volt szamomra. Nagyon kivantam a gyumolcsoket, zoldseget es a rostokkal teli gabonapelyhet (a Weetabix-et pl). Szoval vhogy tudta a testem, meg a babak, h milyen taplalek kell nekik a fejlodeshez. :)
Szules utan pedig le fog menni, hidd el. Foleg, ha rendesen etkezel es be tudsz iktatni kis mozgast is.
Hidd el, a legtöbb kismamát zavarja a "hízás", csak nem merik említeni, mert mindenki csak azt várja tőlük, hogy két pofára egyenek és közben csattanjanak ki az örömtől. Mert ugye terhesen kötelező boldognak lenni :-S
Amúgy ne aggódj, legtöbben ennyit szednek fel, akik a magasságukhoz képest olyan kevés súlyról indulnak, mint
Te.
Épp most beszéltük a lányom egyik bölcsis barátjának az anyukájával, hogy a terhességi hízás az a fekete ló témaköre:-) Van, aki alig eszik és felszed harminc kilót, van aki meg zabál és megússza öt kilóval...
És ne aggódj, biztos le fogod adni, ha sportoltál. A szervezet emlékszik a terhesség előtti formájára, és igyekszik visszatérni oda. Én sokat mozogtam az első terhességem alatt, és nagyon visszafogtam magam (aztán a lányom is segített ebben, mert úgy ráfeküdt a gyomromra, hogy a 30. héttől almán és joghurton éltem, sokszor az is kijött + a rengeteg sav). Tíz kilót híztam, és a szülés után egy hónappal mélyen a kezdő súlyom alatt voltam, és boldogan flangáltam a 34-es farmeromban. Most 13 hetes vagyok a kistesóval, és csak remélni merem, hogy ugyanígy lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!